Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

DET-Uppgifter.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "DET-Uppgifter."— Presentationens avskrift:

1 DET-Uppgifter

2 Fokus på eleven och elevens uppdrag Fokus på elevens strategier
Företagsamt lärande Fokus på eleven och elevens uppdrag Fokus på elevens strategier Fokus på lärande som en aktiv process Fokus på elevens möjligheter och ansvar Oföretagsamt lärande Entreprenöriell pedagogik Fokus på läraren och lärarens uppdrag Fokus på förhållningssätt och retorik Fokus på verksamheten Fokus på arbetssätt och arbetsformer Fokus på frågor, uppgifter, bedömning. Uppfattar sitt uppdrag

3

4 Läroplan 11 Grundskolan En viktig uppgift för skolan är att ge överblick och sammanhang. Skolan ska stimulera elevernas kreativitet, nyfikenhet och självförtroende samt vilja till att pröva egna idéer och lösa problem. Eleverna ska få möjlighet att ta initiativ och ansvar samt utveckla förmågan att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Skolan skall därigenom bidra till att eleverna utvecklar ett förhållningssätt som främjar entreprenörskap.

5 Vilken skolkultur är vi bärare av?
Kulturen kan avläsas i retoriken och i elevers strategier. Elevens uppdrag? Lärarens föreställningar om sitt uppdrag? Synen på kunskap? Värdegrunden? Frågor, uppgifter, kontroll och betyg.

6


Ladda ner ppt "DET-Uppgifter."

Liknande presentationer


Google-annonser