NEW YORK En stor och känd stad som kallas The Big Apple. Har ca 10 miljoner invånare och är Usa:s största stat. Stadens yta = 1214 kvadrat kilometer och.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Husets Historia Så här kan möjligen ett utav de första hemmen ha sett ut på stenåldern- en grotta. Egentligen är det ingen specifik person som har.
Advertisements

Kroksjön är en by sydväst om skellefteå.
Egypten.
Anne Frank Historia.
Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
Solen Solen är en stjärna..
Mio min strumpa av Josef och Elin. Det var en gång en kille som hette Mio. Han hade en pappa som hade ett slott. Hans lillebror var fångad av den mäktiga.
Explorer of Sweden December 2009 bildspel nr. 14 ”Pura Vida” December 2009 bildspel nr. 14 ”Pura Vida”
Sumererna i södra Mesopotamien
~ Den första mobiltelefonen ~
När Kina kom till Kalmar
Antikens Grekland Prov fredag v. 47.
Sverige.
Mellankrigstiden.
Japan.
Öland Ölands landsvapen ska föreställa en kronhjort. Öland har kronhjorten som landsvapen för att man tog dit kronhjortar till den kungliga jakten.De hade.
Industri och demokrati i sverige
Vi vill sända denna lilla saga som en extra tanke till julen
Det glada 20-talet Efter första världskriget var människorna i Europa positiva till framtiden. Man trodde att det aldrig skulle bli några mer krig.
Dalsland Landskapsvapnet ska föreställa en oxe med hängande svans.
Kan du omvandla 80 km/h till m/s?
MITT PÅSKLOV 2012 JESPER ALLANSSON. Påskafton 7 april Mormor och morfar åkte hem till Karlstad dom hade varit här nåra dagar. När dom hade åkt hem cyklade.
Det är ett hus kom så åker vi närmare. Då ser vi en man då frågar vi om får kolla runt.
Jag heter Carl X Gustav. Jag är kung i Sverige
Fotoalbum med bilder från vårt lägenhet i Park Avenue, Peking 2011/2012.
Idag var jag och min familj förutom min pappa badade i Oasen i Kungälv. Och när vi kom dit då var mina kusiner också där och de heter Evin och Dilan och.
”Grekland” vs Persien Rond 1
Tunneln Av: lovisa ♥. Val av plats  Jag valde vägen mellan gallerian och synsam. Först tänkte jag välja utanför bibblan men jag visste jag inte vad jag.
Sleeping girl Roy Lichtenstein.
Projekt regnbågen En dag i september när vi skulle gå till skogen, såg vi regnbågen. - Titta regnbågen ropade barnen.
Hawaii En drömresa jag förhoppningsvis får uppleva någon gång i livet H.
Rymden Kajsa.
Super katten Jack del 2 Får en vän. Super katten Jack är en snäll katt som hjälper världen men han har ingen vän det tycker han är tråkit.
Den börjar i Oslo ! Vi åkte till Stavanger där hade vi jätte-kul. Vi badade i de is-kalla havet sen gick vi ut och åt god mat. Sen tog vi flyget till.
En ny stad med en gammal stads livliga gator och torg.
Frågor från Kvarteret Merkurius del 2, Västra Torggatan.
Lahden Pohjola-Norden ry Lahden Pohjola-Nordenin nuoret
En av de första städerna var Ur
Industriella revolutionen del 2
Tjeckien.
Den magiska dörren.
AMSTERDAM.
Italien Fakta om italien.
Fakta om Sverige Sveriges största landskap är Lappland. Det minsta landskapet är Öland. Det landskapet som har mest befolkning är Uppland och det landskapet.
DEN MAGISKA DÖRREN.
Ledtrådsfrågesport 5 frågor i 5 olika kategorier
Min Stockholmresa ..
Staden som plats ´sidan 288.
Eiffeltornet Eiffeltornet är Paris och Frankrikes mest kända byggnad och ett av världens kändaste landmärke. Sedan invigningen vid världsutställningen.
The Gothenburg project Group 5: Elin, Josefin, André, Erik, Arvid, Luke, Etienne.
En värld i lågor Andra Världskriget.
Nederländerna Jamileh Adawi Lärare: Kicki Svensson Klass 5B
Av: Lisa, Linnea, Abdi och Gentrit
Fotoalbum Shanghai, 1-3 januari Då Per var ledig ett par dagar efter nyår, passade vi på att åka det nya snabbtåget till Shanghai. Tåget gick från.
1800-talet.
ANDRA VÄRLDSKRIGET KRIGET Om de allierades framgångar VÄNDER.
GLOBEN Av: Casper.
Högtider Islam firar sina högtider 11 dagar innan jul. Under högtiderna så äter man mycket god mat. Det mesta man äter är sötsaker och torkad frukt.
Big ben.
Broar.
Gothenburg Project Nya Ullevi Först gick vi till Nya Ullevi. Ullevi är en stor arena där det spelas fotbollsmatcher, friidrott och stora konserter.
Kriget tar slut på jorden ALLT PÅBÖRJADE NÄR BRITTERNA VANN SLAGET VID EL-ALAMEIN DÅ BRITTERNA VANN ALLA SLAG I AFRIKA EFTER DET OCH SÅ SNART VAR AFRIKA.
Vem är jag? Jag är en 17 årig kille som bor i mitten av Värmlands skogarna, i en stad som heter Kristinehamn. Jag har 2 småbröder och 1 storebror.
DANMARK. LEGO ● UPFANNS AV EN SNICKARE I BYN BILLUND ● NU FINNS LEGOFABRIKER OVER HELA VÄRLDEN. ● OCH NÄSTAN VARJE ÅR KOMMER NÄSTAN EN MILJON TILL.
Befolkningsökningen. Befolkningen ökade  Befolkningen ökade under frihetstiden, det blev fred. Det stora nordiska kriget hade tagit slut. Krigen, pesten.
Lahden Pohjola-Norden ry Lahden Pohjola-Nordenin nuoret
Ett bild och text repotage
Islam.
Veckans fördjupning handlar om en världskänd byggnad
Ledtråden En tragisk krasch så hemsk ja fy och usch Vad hade du gjort om du varit George W. Bush?
Presentationens avskrift:

NEW YORK En stor och känd stad som kallas The Big Apple. Har ca 10 miljoner invånare och är Usa:s största stat. Stadens yta = 1214 kvadrat kilometer och är även en bra shopping stad med jätte stora skyskrapor ! New York har många gula taxi bilar och jätte stora hamburgare och mycket Coca Cola. Det finns jätte många souvenirer.

CHINA TOWN China town är ett kvarter där dom spelar in mycket kung fu filmer. Det känns som att man är i Kina när man är där och det finns mycket god Kina mat

Frihetsgudinnan kommer egentligen ifrån Frankrike, fast dom gav den till New York som en fin gåva. Den ligger på Liberty Island, Manhattan FRIHETSGUDINNAN

WORLDTRADECENTER 11:e september år 2001 så blev många folk chockade av att dem såg ett plan som åkte in i den ena byggnaden och ca en kvart efter så kom ett till flygplan som åkte in i den andra byggnaden. Tyvärr så dog många av att tornen kollapsade och att det kom för mycket farlig rök !

MADISON SQUARE GARDEN Är en känd och stor arena för att det är New York Rangers hemma arena på ishockey. Det spelas även basket och boxning där.

EMPIRE STATE BUILDING Just nu är det den största byggnaden i New York och den har hela 102 våningar. Är ca 450 meter hög.

Är en stor park i mitten av New York och är en av världens kändaste park. Det finns fågelskådning där. CENTRAL PARK

FN HUSET Fn huset byggdes år 1949-1950. Ligger i Manhattan New York City. Den är 155 m och har 39 våningar.

APPLE STORE Apple Store är en byggnad i New York City som har massor med mobiler, datorer och surfplattor. Och det är en stor och ett väldigt känt ställe det tar väldigt lång tid bara för att stå i kö för att komma in i affären

BROOKLYN BRIDGE Brooklyn Bridge är en stor bro som går till Manhattan från Brooklyn. 1869 då började man bygga där och fjorton år senare så invigdes bron.

BROADWAY Broadway är en väldigt känd gata och ligger i New York (Manhattan).

ALCATRAZ Alcatraz är ett fängelse utanför New York. Det är bara 3 stycken personer som har tagit sig ut ur fängelset.

THE END Gjord av : Kevin Hansson OCH Adam Svensson Bildkälla : ClipArt Ljudkälla : Power Point