Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

AMSTERDAM.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "AMSTERDAM."— Presentationens avskrift:

1 AMSTERDAM

2 HOLLAND AV OSKAR Johansson

3 FAKTA! KLIMAT LANDSKAP FLAGGA
Hollands landskap är väldigt slätt. De är väldigt lågt land också. Holland är så lågt att havet börjar äta upp landet. De får bygga stora vallar så att inte vattnet ska sluka landet. Man återanvänder landet i och med att bygga stora vallar och suga ut vattnet Detta är Hollands flagga. Den är röd högst upp sen är den vit och blå. Holland har kustklimat vilket innebär att det är svala fuktiga somrar och milda vintrar.

4 INDUSTRI,SYSSELSÄTTNING
TILLVERKNING EXPORT IMPORT Holland tillverkar mycket träskor .De flesta är gula. Träskor har blivit en sigill för Holland. Holland tillverkar mycket elektronik t.e.x datorer telefoner och dataspel. Den största exportkällan är via fartyg .I Rotterdam finns Europas största hamn Europort. Man exporterar mycket teknik vitvaror. Man importerar mycket skog för att det inte finns massor skog där.

5 NATURTILLGÅNGAR HAVET TULPANER
I och med att Holland har så mycket hav är fisket en viktig naturtillgång. Holland är väldigt känt för sina stora tulpanslätter. Tulpanerna är en viktig del i Hollands ekonomi.

6 KARTA Holland är platt, Väldigt platt .Holland har varit mycket större men havet har svalt mycket av landet. Holland består till ca 50% av slätter och betesmark. Holland har massor av kanaler, floder och bäckar. Huvudstaden är Amsterdam. Regeringen sitter i Haag fast det inte är huvudstaden.

7 LÄGE Holland ligger granne med Tyskland och Belgien. Havet utanför Holland är Nordsjön.

8 SEVÄRT Hollands huvudstad Amsterdam finns många fina kanaler man kan åka på. Det finns också många tulpan odlingar. I Haag finns parlamentet som man kan besöka.

9 NATUR LANDSKAP KUST INLAND
Hollands landskap är väldigt platt. Det finns bara några få skogar i Holland. Kusten är lång och har många stränder. Det finns också många små fiskesamhällen. Inlandet är platt och väldigt öppet. Det är också många städer där.

10 KORTA FAKTA! OST TULPANER TRÄSKOR
Holland tillverkar mycket ost. Av osten gör de stora bollar som de säljer dyrt. Osten håller hög kvalitet och är jätte jätte god! Holland är kända för sina tulpanodlingar. De är ofta gigantiska och är väldigt färgglada. Träskor är en sigil för Holland . Träskorna är ofta gula!

11 Holland är katoliker och religonen betyder mycket för dem.
RELIGION

12 Anne Frank gömde sig i Amsterdam under andra världskriget
Anne Frank gömde sig i Amsterdam under andra världskriget. Hon skrev en dagbok som har blivit publicerad och är jätte känd. ANNE FRANK

13 JOBB

14 övrigt EUROPORT SCHIPHOL AIRPORT BERGERSTALL
Rotterdams hamn Europort är världens största hamn. Här ser ni bara en docka av alla många hundra. Schiphol airport är den fjärde största flygplatsen i hela Europa. Bergerstall är den största super- tankern i världen.

15 KLM Klm har ett sammarbete med Airfrance.
Klm,Royal dutch airlines grundades 7 oktober 1919.Planet ni ser i bakgrunden är en Lockheed constellution.

16 SLUT!


Ladda ner ppt "AMSTERDAM."

Liknande presentationer


Google-annonser