Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Sleeping girl Roy Lichtenstein.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Sleeping girl Roy Lichtenstein."— Presentationens avskrift:

1 Sleeping girl Roy Lichtenstein

2 Roy Lichtenstein Född 27 oktober 1923 på Manhattan, New York. Dog 29 september 1997. Målare, skulptör inom popkonsten. Han är känd för sina banala konstverk. Han målade vanligtvis i stora skalor och målade av akrylfärg. Han var den första som började intressera sig av serietidningarna och dess speciella konst.

3 Look Mickey 1961

4 Masterpiece 1962

5 WHAMM! 1963

6 Sleeping girl Målad 1964. Är en av hans kändaste målningar.
Roy Lichtensteins "Sleeping girl" har sålts för rekordhöga 296 miljoner kronor på auktionshuset Sotheby's auktion.

7 Min tolkning Jag valde just denna bild för jag tycket att den var intressant och väldigt fin. jag gillade också alla starka och uttrycksfulla färger. På bilden ser vi en sovande tjejs ansikte. Enligt mig så ser hon bekymrad, sårad och ledsen ut. Jag valde att göra henne lite mer glad och obekymrad. Jag ville att det skulle se ut som om hon drömde om något bra. Färgerna i originalbilden gillade jag, så jag ändrade inte dem, men jag valde att lägga till en liten ram för att förstora bilden och göra den mer intressant. Tyckte dock att man på originalbilden fokuserade mer på håret och där valde jag att göra tvärtom. Jag började att måla en skiss på ett vanligt papper innan jag sedan målade upp den svagt med en blyertspenna. När jag var nöjd med det så började jag att färglägga den i vanliga flaskfärger. När färgerna hade torkat så färglade jag vissa konturer med en svart permanent penna. Pappret jag målade på var egentligen inte i den storleken från början men jag klippte till den.

8 Parafras Originalbilden Min tolkning

9 Popkonst Popkonsten är en konströrelse som uppstod i mitten av talet i Storbritannien, och i slutet av talet i USA. Man utgick från den populära masskulturen som fanns i städerna som ett språk som alla kunde förstå oavsett utbildning. Film, reklam, science fiction, popmusik och massproducerade konsumtionsvara togs som arbetsmaterial för den nya konsten. En vanlig arbetsmetod inom popkonsten är att kontext förflytta och isolera objekt och symboler, eller kombinera dem med andra objekt.

10 Källor http://sv.wikipedia.org/wiki/Roy_Lichtenstein
borjan-till-slut/

11 Sammanfattning Jag blev nöjd med min tolkning, den blev som jag hade tänkt. Det svåraste vad att skissa, resten var ganska enkelt men väldigt roligt. Denna process som vi har gjort med alla våra tolkningar tycker jag har varit väldigt roligt och lärorikt. Det var ett mycket bra sätt att lära sig konsthistoria, lära sig fakta om kända konstnärer, måla bilder samt kunna tolka bilder. Jag skulle mycket väl kunna göra om detta.


Ladda ner ppt "Sleeping girl Roy Lichtenstein."

Liknande presentationer


Google-annonser