Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Den börjar i Oslo ! Vi åkte till Stavanger där hade vi jätte-kul. Vi badade i de is-kalla havet sen gick vi ut och åt god mat. Sen tog vi flyget till.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Den börjar i Oslo ! Vi åkte till Stavanger där hade vi jätte-kul. Vi badade i de is-kalla havet sen gick vi ut och åt god mat. Sen tog vi flyget till."— Presentationens avskrift:

1

2 Den börjar i Oslo !

3 Vi åkte till Stavanger där hade vi jätte-kul. Vi badade i de is-kalla havet sen gick vi ut och åt god mat. Sen tog vi flyget till Bergen.

4 Vi har åkt snowboard och snowblades i tre dagar, de var coolt!!!! Men det var is-kallt där uppe!!!

5 Bergen är Norges andra största stad. I Stavanger & Bergen finns det gott om olja. Olje-fälten ligger i dag utanför Stavanger & Bergen. Staden Bergen har 220.000inv. Bergen grundades av kung Olav Kyrre år 1070. Staden Stavanger har 100.000inv. Bebyggelsen är gjord av både gammalt och nytt.

6 På 1600-talet var Bergen den viktigaste sjöstaden i Norden. Bergen har sju toppar man kan bestiga. Det finns nåt som kallas 7-fjellsturen, det går ut på att man ska gå upp och ner hela tiden i fjällen! Det finns nära till det mesta i Stavanger typ havet, affärerna, krogarna och museerna.

7 I Drammen bor det ca 52.000 invånare. Det tar knappt en timme att åka från Oslo till Dammen. Genom århundraden har Drammen varit landets viktigaste exporthamn.

8 När vi åkte hem stannade vi Drammen. Vi sov en natt i Drammen. Till frukost fick vi choklad-smör, det var gott!

9 Telemark är ett landskap i södra Norge. Telemark har ca:162.595 invånare. Största staden är Skien. Där bor det 48000 invånare.

10 Vi har köpt en ny bil som heter Lincoln Navigator och så har vi köpt en hund. Fin hund,eller hur.Lincoln Navigator Fin hund,eller hur. Lincoln Navigator

11 Våran hund blev överfallen av ett lejon trodde vi men det var en vild katt.

12 En tidig morgon vaknade vi av att det lät i skogen,vi gick dit. Det var ett Tjäder spel. Lite fakta om Tjäder: På sommaren äter den växter,insekter och bär.På hösten äter den frön.För att komma åt insekter och annat gräver den med fötterna.På vintern äter den knoppar av olika slag.Honan bygger ett bo av tallbarr, mossa,gräs och ljung.Ungarna äter bär och insekter.Tjädern är den största skogshöne arten.På natten sitter den i en träd topp. Längd:60-87cm. Vingspann:87-125cm. Vikt:Hanar 4kg Honor 1,9kg.

13 Vi har varit på Telemark Sommarland.Det är ett stort vatten land. Det var kul där.

14


Ladda ner ppt "Den börjar i Oslo ! Vi åkte till Stavanger där hade vi jätte-kul. Vi badade i de is-kalla havet sen gick vi ut och åt god mat. Sen tog vi flyget till."

Liknande presentationer


Google-annonser