Välkommen på livsmedelsseminarium

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Post- och telestyrelsen Morgondagens samhälle behöver snabbt och säkert bredband Vad kan kommunen göra? Eva Grönborg, Post- och telestyrelsen.
Advertisements

Sid 1 | Lantbrukarnas Riksförbund Susanne Welin-Berger ledamot i LRF:s regionstyrelse på Gotland Närodlat till kommunen Vad tycker LRF?
Alf Nilsson1 Nationellt likvärdig utbildning Utgångspunkten för skolans uppdrag och beslutad ansvars- fördelningen är kravet på en nationellt.
Våldsbejakande extremism - en beskrivning av Nacka kommuns strategi Jan Landström Säkerhetssamordnare i Nacka kommun Jan Landström.
Hållbar upphandling för en hållbar utveckling. Vårt uppdrag Landsting och regioner bedriver sina verksamheter så att de främjar en hållbar utveckling.
1 Patientlagen 1 januari Varför införs en patientlag? Lagen ska: -stärka patientens ställning -skapa förutsättningar för delaktighet och självbestämmande.
Om denna presentation: Version Denna PPT-presentation tillsammans med det talspråksmanus du hittar i anteckningssidorna är framtaget för att.
1 Vad är riskanalys? Iden med riskanalys är att gemensamt skapa: god framförhållning kontrollerad osäkerhet för att öka möjligheterna att lyckas med projektet.
Samverkansöverenskommelse 2014 Anders Ekström/Ordförande VAS.
Regional vattenförsörjningsplan för Stockholms län.
Hur ser den nationella riskbilden ut idag och i framtiden
Återkoppling från Socialstyrelsens workshop 27/
Avdelningen för vård och omsorg
Psykisk hälsa Specialist Primärvård
Attraktiv Hemtjänst Välkommen till introduktion
Uppdrag, roller och ansvar
Mediebranschen hot, risker och sårbarheter
Barn och unga Skapa förutsättningar för en gynnsam hälsoutveckling
Välkomna till tvärsektoriellt miljömålsmöte 21 okt 2015
Fördjupad utvärdering 2015 Nuläge, vad händer framöver, regionala inspel Ann Wahlström Naturvårdsverket 10 december 2014.
Aktuellt från Miljödepartementet RUS Nobelmöte 2013

Äldres behov i centrum Välkommen till introduktion! 22 februari 2016.
Planeringsunderlag för klimatanpassning och klimat- och energi
Regional årlig uppföljning Giftfri miljö 2016 lyncmöte 12 sept
Ansvar inom regeringskansliet
Sammanfattande dokumentation från länsworkshop om Strategi för hälsa
Miljömålen i samhällsplaneringen
Friluftsliv.
Regional utvecklingsförvaltning Organisation
Projektledare - Wille Kyrk
Tillsyn förskola, pedagogisk omsorg
Miljömålen består av tre slags mål
Samverkan hälsingland
Åtgärdswebben.
Delrapport SAM 3.0 Vuxenutbildningsnätverket
GRÖN INFRASTUKTUR – nu och framåt
Information om ekonomiskt bistånd
UF Ett år som företagare Företagsamhet och arbetslivsfärdigheter i praktik Timme 4. och 5. – Affärsidé, personal och rådgivare.
Skyddsombud i Vision
Branschrådet för spårväg och tunnelbana den 17 maj 2018
Klimatanpassningsdagar länsstyrelserna
Nationell Patient Översikt
Nya hastighetsgränser
Samordning av miljöinformationsförsörjning Inte nytt men ”nystart”
Regional handlingsplan för att integrera och stärka klimat- och miljöperspektiven i det tillväxtarbetet i Stockholms län december 2017.
Schyst offentlig upphandling
Kunskapsprocessen Spånga Grundskola
Brås arbete med situationell brottsprevention och nätverket Säkra platser Johan Wahlgren Enheten för utveckling av brottsförebyggande arbete, UBA.
Samordnad utveckling för god och nära vård S2017:01
Systematiskt kvalitetsarbete
Utredningen om ekologisk kompensation
Elevhälsoarbete och kvalitet ….vad innebär det?
Evidensbaserade miljöanalyser
AB Ekonomisk förening Näringsverksamhet Risker Medlems nytta
Strategi för närvårdssamverkan i Uppsala län
På gång på Skolverket och i aktuella utredningar
Hållbar utveckling måste vara
Revisionsredogörelsen 2017
Samhällsbyggnad Bergslagen
Smartare tillsammans.
Information om lagförslag: medicinsk bedömning inom 3 dagar
Utveckling och samordning av virkesmätningen
Livsmedelsverkets syn på livsmedelskontrollen i Sverige Helena Storbjörk Windahl Avdelningschef Styrning och uppföljning.
Lokal handlingsplan till den sjukvårdsregionala cancerplanen
Nämnden för arbetsmarknad och vuxenutbildning
Saker att ta upp… Skärpning av reglerna omkring MKN vatten
Upphandla nerifrån!.
Regional handlingsplan för att integrera och stärka klimat- och miljöperspektiven i det tillväxtarbetet i Stockholms län december 2017.
Nätverket för barn-och elevhälsan
Presentationens avskrift:

Välkommen på livsmedelsseminarium

Utmaningar för livsmedelssektorn i ett förändrat klimat (f d Råd- och beredskapsavdelningen) Klimatanpassning Sverige 6 september 2018

Presentatörer på dagens seminarium Sara Hoff, kommunikations- och hållbarhetschef, Svenska Köttföretagen Charlotte Lagerberg Fogelberg, handläggare miljö, Livsmedelsverket Karin Gustavsson, klimatanpassningssamordnare och Sara Nilsson, handläggare landsbygdsavdelningen, Länsstyrelsen i Uppsala Moderator: Per-Erik Nyström, Livsmedelsverket

Livsmedelsverket verkar för en effektiv och likvärdig livsmedelskontroll i hela landet, leder, samordnar och följer upp livsmedelskontrollen, bedriver undersökningar av livsmedel och matvanor samt utför analyser, utvecklar metoder och utför risk- och nyttovärderingar på livsmedelsområdet, informerar konsumenter, företag och andra intressenter i livsmedelskedjan om gällande regelverk, kostråd och andra viktiga förhållanden på livsmedelsområdet, underlättar och skapar goda förutsättningar för företagande i livsmedelssektorn, verkar för att exporterande livsmedelsföretag uppfyller sådana särskilda krav som mottagarlandet kan ställa, samordnar frågor som rör spädbarnsnutrition inklusive amning, främjar konsumenternas, särskilt barns och ungdomars, förutsättningar att göra medvetna val avseende hälsosam och säker mat,

Livsmedelsverket verkar för en utveckling av måltider i vård, skola och omsorg, är ansvarig myndighet på nutritionsområdet och verkar för bra matvanor samt samordnar statliga myndigheters information om bra matvanor, verkar för att det generationsmål för miljöarbetet och de miljökvalitetsmål som riksdagen har fastställt nås och vid behov föreslår åtgärder för miljöarbetets utveckling, är ett nationellt referenslaboratorium inom sitt verksamhetsområde, ansvarar för nationell samordning av dricksvattenfrågor, särskilt gällande anpassningar till klimatförändringar samt kris- och beredskapsplanering avseende dricksvattenfrågor, ansvarar för nationell samordning gällande kris- och beredskapsplanering av livsmedelsförsörjning i leden efter primärproduktionen, bedriver utvecklingsarbete för att förebygga och minska effekterna av kriser som berör ansvarsområdet och myndigheten, samt ansvarar för planeringen av det civila försvaret inom sitt ansvarsområde

Seminariets tidsplan 14:05 Sara Hoff Kommunikations o hållbarhetschef på Svenska köttföretagen. Aktuellt läge och hur hanterar man effekter av torkan i branschen 14:15 Charlotte Lagerberg Fogelberg, Rådgivare och handläggare miljö på Livsmedelsverket och projektledare för Livsmedelsverkets handlingsplan för klimatanpassning. 14:25 Karin Gustavsson klimatanpassningssamordnare och Sara Nilsson handläggare landsbygdsavdelningen Länsstyrelsen i Uppsala 14:35 Panel. Hur väl kommer vi att kunna möta effekterna av ett förändrat klimat inom våra respektive områden och hur livsmedelsförsörjningen ut framöver. Vi vill att Sara H börjar