Föräldramöte VT- 17 Välkomna!.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Pedagogisk planering Åk 7 - 9
Advertisements

Nya skolan till hösten Projektarbete En personlig dator Aktivt lärande
Kunskapskrav för godtagbara kunskaper i slutet av årskurs 3 – Svenska
Skollagen 3 kap 3§ ”ska elever ges den ledning och stimulans som de behöver i sitt lärande och i sin personliga utveckling för att de utifrån sina egna.
Från Vasatid till Vasalopp Lpp Historia åk 5, Vasatiden
Den nya skollagen.
E C A Du ska kunna läsa boken Ondskan med flyt genom att, på ett i huvudsak fungerande sätt, välja och använda lässtrategi. Du ska kunna göra en enkel.
Hur arbetar vi… …på Slöingeskolan?
Att träna Läsförståelse
”Tidigare har läraren skrivit hur det har gått för mig i skolan som mamma och pappa fick läsa hemma. På utvecklingssamtalet har mest de vuxna pratat och.
Föräldramöte 12 september 2011
Ulla Forsberg Marco Suares Fårdala skola, Tyresö kommun
Matematik med föräldrar
”Språk, lärande och identitetsutveckling är nära förknippade
Förändringar i skolan En sammanfattning av de förändringar som påverkar er föräldrar Urban Åström Förvaltningschef BoU Lars Thorin Utvecklingsledare BoU.
Mål och betygskriterier
Välkomna 28/
HÖRA LÄSA MÅL KURS C SKRIVA PRATA.
Förskoleklassen på Södermalms skola
Mattebana i Holmedal.
Nya utvecklingssamtal
Sundsbroskolans IUP Individuell utvecklingsplan
VÄLKOMNA! ELEVLEDDA UTVECKLINGSSAMTAL S:ta Gertruds skola, Sigtuna.
Jakobsgårdskolan ansvar - kunskap - självkänsla - framtid Lokal arbetsplan Prioriterade mål under året! Pedagogik i klassrummet För att uppnå.
Mål som eleverna skall ha uppnått i slutet av det nionde skolåret
Hovstaskolans styrdokument
- fortsatt arbete med de nya läroplanen med tillhörande kursplaner
Kvisthamraskolan Norrtälje F-6 skola ca. 260 elever
Minskad elevdokumentation Lagändring 19 nov 2013 Utvecklingssamtalet Minst en gång varje termin ska läraren, eleven och elevens vårdnadshavare.
Välkomna till föräldramöte Skarpnäcksskolan år 5
Välkomna till Edboskolan
Individuella Utvecklingsplaner på Stordammen
Välkomna ! Välkomna.
Mål, kunskapskrav och LGR-11
Nationellt prov Sv – I andras ögon.
Caroline Hansson, Pilbäckskolan
Bedömning - Skolan har ett kunskapsuppdrag som bedömningen ska relateras till - Kunskapssynen uttrycks i styrdokumenten – läroplanen, Lgr 11.
Betyg årskurs 6.
Lgr 11 - fortsatt arbete med de nya läroplanen med tillhörande kursplaner.
Vad måste jag kunna? SFI kurs D.
Exempel på skriftligt omdöme
på föräldramöte för år 3-6!
Välkomna till åk Dagordning  Presentera oss  Nuläget  Vad vill ni att barnen ska kunna när de lämnar åk 3?  Blogg  Dexter  Infomentor.
Välkommen Föräldramöte 1c
Välkomna till kvällens föräldramöte i klass 2a.
Välkomna Klassbloggen Lärare i klassen Skolrådsrepresentanter
.. Föräldramöte Tomtebogård Tomtebogårds vision Vi lär, samarbetar och tar ansvar för en hållbar livsstil och värld. Vi trivs och bygger framtiden.
Ljungbackens skola Föräldrafrukost Måndagen 12 november 2012 Hur arbetar skolan med läs- och skrivutveckling? Hur kan du som förälder på bästa sätt stötta.
Ljungbackens skola Föräldrafrukost Tisdagen den 6 oktober 2015
SUA – Skriva.
Välkommen till SUA 2014 Tillfälle 2.
Kunskaps mål Centralla innehåll Väggen att upp nå målen Bedömning betygsättning Utvärdering Vad är undervisning?
Uttala de flesta svenska språkljuden Bokstävernas namn och ljud (stora och små). Ordbilder på vanligt förekommande korta ord t.ex. jag, och, kan. Läsa.
Skolförordningen 5 kap 4§.  Studiehandledningen regleras i Skolförordningen 5 kap 4§. - En elev ska få studiehandledning på modersmålet om eleven behöver.
Elever läser. Luke och Freebody Kodknäckande praktiken – förstå samband mellan talade ljud och skrivna symboler. Textdeltagande – semantisk förståelse,
Orebro.se Välkommen till Lärardagen 10 augusti 2016 Skolverkets bedömningsstöd i läs- och skrivutveckling i svenska åk 1-3.
Välkomna till föräldramöte!
Lära för livet!.
Matspjälkningssystemet
Resonerande text Använd din elevbok!
Föräldramöte Tomtebogård
Föräldramöte 2016/17 Varmt välkomna!.
Svenska – skriva berättelser
Förändringar i skolan En sammanfattning av de förändringar som påverkar er föräldrar Urban Åström Förvaltningschef BoU Lars Thorin Utvecklingsledare BoU.
Talförmåga År 7 Bedömning Lärandemål/Syfte Lgr11
Kontaktpersoner Bedömning & Betyg
Kursplan för svenskundervisning för invandrare
Föräldramöte Sjöstadsskolan År 6 Anna och Sofia hälsar välkommen
Välkommen till mitt utvecklingssamtal Sätt in en bild på dig själv här ÅK 5 VT 2018.
Betyg i moderna språk nu redan i år 6
Presentationens avskrift:

Föräldramöte VT- 17 Välkomna!

Dagordning Skolämnen Kunskapskrav i svenska år 1 Kunskapsmål i matematik Skriftliga omdömen på Skolwebben IUP Elevledda utvecklingssamtal Samverkan med hemmet Övriga frågor

Skolämnen Matematik Svenska SO NO Engelska Musik Idrott och hälsa

Kunskapskrav för godtagbara kunskaper i läsförståelse i slutet av årskurs 1 ”Eleven kan läsa meningar i enkla, bekanta och elevnära texter genom att använda ljudningsstrategi och helordsläsning på ett delvis fungerade sätt. Genom att kommentera och återge någon för eleven viktig del av innehållet på ett enkelt sätt visar eleven begynnande läsförståelse. Med stöd av bilder eller frågor kan eleven också uppmärksamma när det uppstår problem med läsningen av ord eller med förståelse av sammanhanget och prövar då att läsa om och korrigera sig själv. I samtal om texter som eleven lyssnat till kan eleven föra enkla resonemang om texters tydligt framträdande innehåll och jämföra detta med egna erfarenheter” (Lgr 11, s. 252)

Kunskapsmål i matematik Talraden 0-100 Positionssystemet, ental och tiotal Talen 11-19 2, 5 och 10-skutt Uppskatta antal upp till 20 Minus talområde 0-10. Automatiserat. Plus talområde 0-10. Automatiserat. Uppdelning av tal Dubbelt Hälften Enkel problemlösning Kan namnge några geometriska former Kan göra enkla tabeller och diagram Känna igen och kunna använd enkla symboler ( +, -, =)

Skriftliga omdömen Omdömena finns på skolwebben Omdömena beskriver vad eleven kan Ämnesspecifika kommentarer i svenska Ämnesspecifika kommentarer i matematik Skolans insatser

Ämnesspecifika kommentarer i svenska Vi lägger mycket tid på att läsa. Vi arbetar för att bli medvetna om vilka strategier vi använder oss av när vi läser i olika sammanhang och för olika syften. Vi arbetar med textsamtal flera dagar i veckan. Vi har tanke- och lärpar. När vi samarbetar hjälps vi åt att sätta ord på- och utveckla våra tankar. Vi arbetar genrepedagogiskt och ämnesövergripande vilket ger eleverna kunskaper om de olika texttyperna som vi läser och själva skriver i de olika ämnena. Vi följer fyra faser när vi skriver: 1. Skaffar oss förkunskaper om ämnet. 2. Visar och samtalar om textexempel. 3. Skriver en gemensam text. 4. Skriva egna texter. Detta gör att varje elev får goda chanser att lyckas i skrivprocessen.

Skolans insatser I undervisningen strävar vi efter att möta elevernas olika behov, vi varierar undervisningen för att lärandet ska vara tillgängligt för alla elever. Det möjliggör vi genom att arbeta i mindre grupper och i stationer. Vi arbetar enskilt, i par, i smågrupper och i helklass när vi diskuterar, skriver, läser, ser film, söker information, arbetar kreativt och presenterar våra arbeten. Vi strävar efter en god sammanhållning i gruppen där alla kan känna sig trygga och våga uttrycka sig. Vi arbetar också med att eleverna ska känna att de har inflytande över sitt lärande och har möjlighet att påverka ämnet. Genom tydlig struktur och rutiner möjliggör vi att eleven kan arbeta i ett bra arbetsklimat. Vid behov individanpassar vi skoldagen/lektionen. Vi arbetar för att väcka lust och nyfikenhet för ett livslångt lärande.

IUP- Individuella utvecklingsplanen I dokumentet skrivs det vad eleven behöver träna mer på. Eventuella anpassningar skrivs i dokumentet Elever och lärare har kommit överens om mål Skrivs under av mentor, elev och vårdnadshavare Kommer läggas in i skolwebben efter utvecklingssamtalsperioden

Elevledda utvecklingssamtal I läroplanen står följande om utvecklingssamtal: ” Skolans mål är att varje elev utvecklar ett allt större ansvar för sina studier”(Lgr 11, s.18) Det finns forskning om elevledda utvecklingssamtal som pekar på fler fördelar. Enligt Dylan Wiliam, professor emeritus vid Institute of education vid University of London, ger det eleven en större möjlighet att äga sitt eget lärande. Eleven får insyn i sitt eget lärande och ett utökat ansvar för de mål som de själva satt upp. Dylan Wiliam har under lång tid forskat kring vad som utmärker framgångsrikt lärande. Utvärdering och avslutning Det är utvecklande för eleven att ni utvärderar samtalet tillsammans. Ge barnet positiv respons.

Samverkan med hemmet Läs regelbundet tillsammans med era barn. Det viktiga är inte vad barnen läser utan att de läser och pratar om vad de läst.

Övriga frågor ?