Designa en sittmöbel Frånvarande, se länkar: https://www.youtube.com/watch?v=0GYRJlreYtA https://www.youtube.com/watch?v=I0W_8oQieRA.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
I dessa två bilder ser vi en del av min uppgift (bilden med mannen som är vd för MAN) och i den andra Hampus arbete med stereoskopiskt seende. Hampus.
Advertisements

Vad är egentligen ett samhälle? Hur skulle ni definiera ordet samhälle? Dvs när vi pratade om ett samhälle sist, vad pratade vi om då? Ta ngn minut och.
Opinionsbildning och påverkan i stort och smått. Varför beslutsfattarna ska lyssna på Företagarna?
ANALYS AV RESULTAT Vad behöver våra elever för att lyckas?
Slöjd Så här blir du bättre och får ett högt betyg: Lär dig dessa fyra förmågor: Förmåga 1: Formge och Framställa föremål med hjälp av verktyg och tekniker!
Logotyper. //Bild med olika exempel på logotyper – olika sorters sammansättningar i logotypen, olika stilar osv.//
HOPPSAN… DU HAR VISST FLYTTATS TILLBAKA I TIDEN – TIDEN FÖRE LINJALEN, MÅTTBANDET OCH TUMSTOCKEN ATT MÄTA….
TPI workshop. Team Pro Inventory Inledning Syfte Att få en tydligare bild av och diskutera hur väl teamet/arbetsgruppen samarbetar och interagerar. Mål.
F ÖRPACKNING PROCESSEN. Från första början har jag hittat på internet en bild på en intressant förpackning. Det var en förpackning för en kaffekopp, som.
Kommunikation Tove Phillips Olika perspektiv att studera ämnet kommunikation: Sociologi  Sociologiska perspektiv Kommunikation är en naturlig del.
Hur man använder EasyWorship del 1
Studieteknik - tips och ideer
V36, 2016 Veckobrev för förskoleklasserna
Svenska som andraspråk 1
Pedagogernas roll. Hur du kan utveckla MIK-arbetet på din skola?
Inled med att presentera Raoul Wallenbergs dag
Inför det muntliga nationella provet i svenska
Naturresurser i Sverige
Jag är ingen talare men…
Varför läser ni religionskunskap?
Konsten att läsa sakprosa
Välkommen till mitt utvecklingssamtal ÅK Ht 2017
Lektionsuppgift Under dagens lektion kommer ni att delas in i 4 olika grupper där det kommer att lottas ut vilken grupp som får ansvar för vilken av de.
Wordgenomgång.
Produktdesign 3 årig kandidatutbildning Kunna designa produkter
Riktlinjer för betygssättning
Att rita tvåpunktsperspektiv
AXIELL|Education WELIB Skolans namn datum.
Granska läromedel.
Formativt lärande.
Vad är sociologi? – en repetition Momentöversikt Vad är en analys?
Iris Rosengren Larsson
Engelska – English Pick a colour…
Etik- planering.
LÄSSTRATEGIER på högstadiet.
Nätverk för lärare på fritidshem
Pedagogen och det entreprenöriella lärandet
Det här arbetar vi med för att du ska kunna nå kunskapskraven
Bild/Svenska – HT 2017 Klass 3B Björktjära Skola
Kommunikationsplan Bilaga 11 till överenskommelsen mellan Hudiksvalls kommun och Arbetsförmedlingen gällande samverkan för att minska arbetslösheten.
Undersök er lärmiljö Denna PowerPoint refererar i både text och bild till Kognitionssimulatorn. Det är en äldre version av Funktionssimulatorn. Filmexemplet.
Välkommen till ett samtal om VÄRDERINGAR
Tillsyn förskola, pedagogisk omsorg
Vem är Kristina Johansson och vad gör hon då?
VIKTIGT!!! Läs tips sidorna innan du börjar med din presentation.
Utbildning ICF som redskap vid samverkan
Från timplan till schema Kommunadministratörsutbildningen
Typiska kännetecken för instruktioner
Hur kan man bedöma Symboliska uttryck i slöjdföremål?
Övning Tid: minuter Virala konsekvenser.
Ett samarbete mellan biologi, BILD och idrott och hälsa
Konvertera OL karta till ISOM 2017
Att rita perspektiv Följ med steg för steg.
Picasso Malaga.
Kan du begreppen? Para ihop rätt begrepp med rätt beskrivning. Algoritm Precis Program Är ett annat ord för exakt, tydlig eller noggrant. Är klara och.
Verksamhetsberättelse IFO 2017
Konvertera OL karta till ISOM 2017
Vad är viktigt för dig? Att designa tjänster utifrån behov
PPM Trycksår Region Östergötland 2019 Rätt läkemedel - varje gång
Algoritmer.
Feber hos barn Hälsa i Sverige
Framtidens vårdinformationsmiljö Webbutbildning
WCAG-checklistan Så här ska du använda checklistan.
Av Elin Alm, Adolf Fredriks Musikklasser
Djuren möter ungdomskulturen
Kreativa verktyg och metoder
Feber hos barn Hälsa i Sverige
Bakgrund Sedan 2018 har staden ett program för en jämlik stad som sträcker sig fram till Programmet har en bred politisk förankring.
HÅLLBARA LIVSSTILAR - Hur du lyckas med insats & utvärdering
KRETSLOPP FÖR ÅTERVINNINGSPROCESSER
Presentationens avskrift:

Designa en sittmöbel Frånvarande, se länkar: https://www.youtube.com/watch?v=0GYRJlreYtA https://www.youtube.com/watch?v=I0W_8oQieRA

Designa en sittmöbel I dagligt tal använder vi ordet design när vi talar om kläder, bilar och vackra föremål till hemmet. Men design har en mycket bredare betydelse. Viss design kan vara nästintill livsnödvändig men design kan också vara totalt onödig och överflödig. Att fundera på vad design är och hur det påverkar oss gör att vi blir mer medvetna om oss själva och vilka val vi gör. Arbetets gång Inledningsvis ser vi en Power Point om design, diskuterar och samtalar om ämnet. Vi går igenom skissteknik samt tvåpunktsperspektiv. Varje elev designar en egen sittmöbel, gör en skiss, en produktbeskrivning samt en miniatyrprototyp. Vi skapar parvis en reklamannons med vår prototyp som produkt. Bedömning Kommunicera; här bedöms hur väl du har kunnat visa din design, i din prototyp. Skapa; här bedöms hur genomarbetad din prototyp är och hur väl du har kunnat kombinera och använda de material du valt. Här bedöms prototypens stabilitet samt hur väl den är sammanfogad. Här bedöms reklamaffischen utifrån hur tydlig och genomarbetade den är samt de skisser du har gjort till sin stol. Analysera och presentera; här bedöms analysen och val av logotyp samt presentationen av er reklamannons.

Design = Desi´gon = avbilda, framställa Nödvändig Onödig/ Överflödig

Några exempel på yrken inom form- och design är: Arkitekt Inredningsarkitekt Grafisk designer/reklam Produktdesigner Industridesigner Textildesigner Webdesigner

Design speglar samhällets, politiska, ekonomiska, kulturella strömningar och värderingar. Design och arkitektur finns överallt. Föremål berättar om människors livsvillkor i olika tider och kulturer.

10 tips - skissa produkter Rätt papper och penna Börja att skissa lätt Använd hela armen, teckna stort Vänd pappret Hjälplinjer Tjocka linjer Konturlinjer Skugga Färglägg Rätt perspektiv

Designa en sittmöbel * Vilka varianter har du sett på sittmöbler? * Punkta ner ca 4 st varianter (inspireras av sittmöbler i klassrummet och utanför klassrummet, ta en promenad på skolan och titta runt. Titta även i tidningar och låt dig inspireras av olika sittmöblers utformning. * Gör enkla skisser på dessa 4 möbler. * Vilka material är du gjorda utav? * Hur har de satt ihop möbeln? Skruvar, kexar, pluggar… Hur får man en möbel stabil? Fundera kring vilka sammanhang din nyskapande möbel ska användas och vilka funktioner den behöver. Skriv ner svar på följande frågor: * Vilka material ska den vara gjord av? * Var ska den säljas? * Prisklass? * Vilken design ska den ha? * Vem är köparen? Skapa en noggrann skalenlig skiss över denna egenutformade sittmöbel. Fundera ut lämplig skala. Gör en liten prototyp, en liten miniatyr av din möbel.

Produktbeskrivning – lathund Material – vad möbeln är gjord av Färger Mått och storlek Garanti – hur lång är garantitiden? Kostnad Tvättråd – avtagbar klädsel? Designer Frakt – kostnad eller ingår det i priset? Var möbeln är tillverkad Har möbeln något namn? + löpande text om egna tankar om produkten t ex vem är köparen?