Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Pedagogen och det entreprenöriella lärandet

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Pedagogen och det entreprenöriella lärandet"— Presentationens avskrift:

1 Pedagogen och det entreprenöriella lärandet
En grund & -påbyggnads utbildning för pedagoger i Sektor lärande

2 Littsem med Reflektion
Vad fängslar vad låser? Vilka varför har vi till våra hur? Vad är det för mening med det vi gör Hur förklarar vi vårt görande? Under vandring från Röselid mot Gråbo torg, Medtag Lgr 11 Kläder efter väder.

3 EL-Hotspots Gråbo

4 Uppdrag - Värdeskapa tillsammans med eleverna
Detta gäller Social/kulturell hållbarhet. Välj en EL-hotspot i Gråbo för ert projekt. Lgr11 - ämnesintegrerat Projektet skall vara engagerande, utmanande, involverande och till nytta för alla inblandade Projektet skall ha ett fängslande namn! Presenteras Effektskapande på 5 min på skolan (67 atelje) - start 15:40

5 Till uppdraget Idéer för ett hållbart Gråbo Social hållbarhet
(från “Idéer frör ett hållbart Gråbo, slutrapport” , Beredningen för klimat och miljö) Social hållbarhet I Gråbo jobbar vi aktivt för trygga och väl belysta utemiljöer. I Gråbo ska det finnas kreativa mötesplatser där ungdomars fritid och inflytande prioriteras. Hållbarhet i Gråbo bygger på invånarnas agerande. Därför ska samhällsutvecklingen ske i samarbete med Gråboborna i en ständigt pågående dialog. Där ingår såväl inflytande som information. Kulturell hållbarhet Gråboborna utvecklar tillsammans med kommunen ortens varumärke och identitet. I Gråbo ska det finnas plats för att både skapa och ta del av kultur, såväl inomhus som utomhus Röselidsskolans målbild: Motivation, nyfikenhet och drivkraft. Mål och resultatinriktning Förmågor och kompetenser som är till nytta. Hållbarhet och framtidstro Tänk på att: ha en fairväntan (är vs. bli) använda ordet och istället för ordet men när ni samtalar om ert uppdrag.

6

7

8

9 vad har hänt Ni har diskuterat - fängslad eller fängslas
Uppdrag - ett embryo till ett värdeskapande….ff tillf 4 Presentation - befruktningsprocess Hotspot + redskapa för EL

10 Hotspots - “göra färden begriplig”

11 Avrundning & sammanfattning. Nästa tillfälle, 10 april
Avrundning & sammanfattning. Nästa tillfälle, 10 april. Uppgiftsgenomgång Uppdrag att redovisa i samtalform för liten grupp nästa gång: Var är jag nu i mitt eget arbete med EL? Vad och för vilka värdeskapar jag idag? Entreprenöriellt lärande - konkret arbete bortom floskeln Fredrik Bernelf Läsuppgift. Läs kapitel 3,6,9 i ”Entreprenöriellt lärade - i praktik och teori”

12 Frågor att reflektera över i din loggbok inför tillfälle 4, 10 april
Vilka konsekvenser får entreprenöriellt lärande, för lärare, elever och skola? Hur börjar man? Vilka ”nya” kompetenser behöver lärare och elever utveckla för att lyckas? Hur kan du tillsammans med en eller flera kollegor ta steg till ett ökat entreprenöriellt lärande? Exempelvis nödvändiga schemaändringar. Vilka förändringar behövs vidtas för att stimulera elevernas entusiasm, motivation och framtidstro? Hur ofta och på vilket sätt utmanar jag mig själv? Hur ofta och på vilket sätt utmanar jag mina elever?

13 Uppgift att göra i arbetslagen inför tillfälle 4.
Redskapa en överskådlig/begriplig karta över närmiljöns potentiella hotspots för pedagoger/elever

14 Detta har vi gjort idag 00:00 Litteraturseminarium
14:30 Torget Kartuppdrag 14:45 Uppdrag utifrån egen hotspot 15.40 Uppdragsgenomgång 16:10 Uppsamling av dagen 16:15 Avrundning. Nästa tillfälle. Uppgiftsgenomgång - Hotspot 16.30 Avslut


Ladda ner ppt "Pedagogen och det entreprenöriella lärandet"

Liknande presentationer


Google-annonser