Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Att rita tvåpunktsperspektiv

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Att rita tvåpunktsperspektiv"— Presentationens avskrift:

1 Att rita tvåpunktsperspektiv
Följ med steg för steg

2 Varje elev behöver ha följande framför sig: Ett A4 papper, liggande
En blyertspenna Ett sudd En lång linjal (helst 30cm) Då kör vi!

3 Steg 1 En låda som vi ser ovanifrån
Mät från ovankant på pappret ca 1/3 från toppen (ca 7cm på ett A4)(ev mindre) Dra ett tunt streck från en kortsidan till den andra. Se till att strecket är horisontellt. Max 1/3 av pappret, ca 7cm Gärna mindre

4 Steg 2 Sätt ut två punkter som ligger på linjen. Ca 2-3cm från kanterna. (Mindre punkter än på bilden). Dra ett streck från den ena punkten snett neråt mot mitten. Dra ett likadant streck från andra punkten. Se till att de skär varandra en ungefär i mitten av pappret. Sudda ut linjerna efter skärningspunkten.

5 Steg 3 Nu ska vi det att se ut som att vår låda har en ovansida. Dra ett nytt snett streck från högra punkten (ovanför det gamla strecket) så att det skär vänstra linjen. . Dra ett nytt snett streck från vänstra punkten (ovanför det gamla strecket). Sudda ut det som går utanför. Kom ihåg: Alla linjer som är lodräta i verkligheten är lodräta även när du ritar perspektiv.

6 Steg 4 Nu ska vi rita sidorna på lådan.
Dra tre lodräta streck från lådans hörn. Kom ihåg: Alla linjer som är lodräta i verkligheten är lodräta även när du ritar perspektiv.

7 Steg 5 Nu ska vi rita lådans undersidor.
Dra ett streck från höger punkt ner mot vänstra sidan på pappret Dra ett streck från vänster punkt ner mot höger sidan på pappret. Se till att linjen korsar högra understa linjen och mittersta hörnlinjen.

8 Steg 6 Nu ska vi sudda!

9 Steg 7 Lådan är klar!

10 Designa din låda Nu kan du göra något av din låda.
Eller ett paket? Kanske ett hus?

11 Exempel på tvåpunktsperspektiv

12 Här är några nätsidor med tips och filmer om 2punktsperspektiv.
v.html (OBS. På svenska. Mycket bra!) //mathforum.org/workshops/sum98/participants/sanders/TryP ersp.gsp.html Och en powerpoint (härifrån) till (klicka på bilden):


Ladda ner ppt "Att rita tvåpunktsperspektiv"

Liknande presentationer


Google-annonser