Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Algoritmer.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Algoritmer."— Presentationens avskrift:

1 Algoritmer

2

3

4 Ordningsföljden är så viktigt i algoritmer

5

6 En algoritm ska vara precisa

7 Uppvärming Uppgift Skriv en algoritm för att sortera kort

8 Gissa talet

9 Bakgrund När du ska göra en algoritm skriver du en lång lista med instruktioner i en viss ordning. Då vet roboten eller datorn exakt vad den ska göra och när. En algoritm för att sortera kort skulle till exempel kunna se ut så här: Vänd det översta kortet i högen. Titta på det för att se vad är för något. Om det är rött – lägg det till höger. Om det är svart – lägg det till vänster. Finns det kort kvar i högen, upprepa steg 1–5. Det här är inte det enda sättet att sortera kort på, men det är ett enkelt sätt och det fungerar.

10 Lärandemål Jag kan förklara varför min algoritm fungerar bra.
Jag kan skapa en modell av en sökalgoritm. Jag kan förklara varför min algoritm fungerar bra.

11 Skapa en algoritm 1. Arbeta i par.
2. Den ena av er väljer ett hemligt tal mellan 0 och 254. 3. Den andra av er försöker att gissa talet. Om du gissar fel säger din klasskompis om du gissade för högt eller för lågt. Räkna hur många gånger du gissar för att hitta det hemliga talet och fundera på hur du tänker när du gissar.

12 4. Byt roller och gör om steg 2–3 ett par gånger
4. Byt roller och gör om steg 2–3 ett par gånger. Hitta på en algoritm som berättar hur du kan hitta det hemliga talet på så få gissningar som möjligt. Prova olika metoder. 5. Skriv er algoritm i A4 pappret ni har

13 Utvärdering Diskutera i klassen: Är det eleven med minst gissningar som har den bästa algoritmen?  Vilken är den bästa algoritmen som ni kom på? Varför fungerar den bra?


Ladda ner ppt "Algoritmer."

Liknande presentationer


Google-annonser