Presentation Vård och omsorgscollege

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Granskningsområden Måluppfyllelse och resultat Tillsynen granskar inom detta område förskolornas måluppfyllelse gällande resultatet av förskolornas arbete.
Advertisements

Skollagen 3 kap 3§ ”ska elever ges den ledning och stimulans som de behöver i sitt lärande och i sin personliga utveckling för att de utifrån sina egna.
Vård- och omsorgs- programmet - VO Spångbergsgymnasiet
Till vem riktar sig utvecklingspaketet?
Kvalitetsgranskning gymnasial lärlingsutbildning6/22/2014 Kvalitetsgranskning av gymnasial lärlingsutbildning.
VÄLKOMNA TILL SYVINFORMATION
Arbetsorganisation Vem ansvarar för vad i förskolans verksamhet?
Exempel utifrån ett antal målområden
Föräldramöte Att välja till gymnasiet
Kyrkskolans fritidshem
Föräldramöte för år 8 Vifolkaskolan 6-9
Gymnasieinformation År 8, ht-13 Päivi Persson
SET Social Emotionell Träning
Elevinflytande i planeringen av undervisningen
Föräldramöte Att välja till gymnasiet
Hej och välkomna!.
Arbetsorganisation Vem ansvarar för vad i förskolans verksamhet?
Vilka ansvarar ytterst för Vård och omsorgscollege i Sverige?
Detta är gymnasieskolan 18 nationella program – 60 inriktningar 12 yrkesprogram och 6 högskoleförberedande program Programmen omfattar p.
Examensmål för VO Yrkesprogram inte yrkesförberedande
VÄLKOMNA TILL SYV-INFORMATION
IUP Karin Wennbo Bilderna är från flickr
Jakobsgårdskolan ansvar - kunskap - självkänsla - framtid Lokal arbetsplan Prioriterade mål under året! Pedagogik i klassrummet För att uppnå.
- fortsatt arbete med de nya läroplanen med tillhörande kursplaner
Kyrkskolans fritidshem
Barns delaktighet _____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Välkomna hit! Film – på vilket sätt är bedömning en (liten) del av all vår verksamhet? Kursplanens uppbyggnad. Skillnad strävansmål / uppnåendemål? Kunskapssynen.
Att välja till gymnasieskolan Är en process som håller på……
Handledarutbildning Delkurs 4 Barn- och fritidsprogrammet BF
Läroplansträff fritidshem
VÄLKOMNA PÅ SYVINFORMATION
MED SKOLAN SOM HÄLSOFRÄMJANDE ARENA
1 Ny gymnasieskola GY De viktigaste förändringarna 18 nationella program Yrkesprogram - högskoleförberedande program Nya strukturer och ämnen Lärlingsutbildning.
Gymnasieval.
Prioriterat utvecklingsområde 10/11
Gymnasievalet. Strukturen Ämnen och Kurser Alla ämnen är indelade i kurser Alla ämnen är indelade i kurser En kurs omfattar alltid 100 eller 50 gymnasiepoäng.
Nationellt Centrum för Matematikutbildning NCM HSV.
gymnasieskolan 12 yrkesprogram 6 högskoleförberedande
Demokratibegreppet Det offentliga skolväsendet vilar på demokratins grund. Skolans uppgift är att låta varje elev finna sin unika egenart och därigenom.
Systematiskt kvalitetsarbete i förskolan
Kyrkskolans fritidshem  På fritidshemmet går elever från förskoleklass upp till den termin eleven fyller 13 år.  Efter årskurs 3 måste platsen sökas.
Definition Vård- och omsorgscollege är en samverkansform på regional och lokal nivå mellan utbildningsanordnare och arbetsliv inom vård och omsorg.
Lgr 11 - fortsatt arbete med de nya läroplanen med tillhörande kursplaner.
GY2011. Jag kommer att prata om: Ny gymnasieskola, varför? Nationella program och behörighet Meritpoäng Introduktionsutbildningar Lärlingsutbildningar.
BESÖK OSS PÅ FACEBOOK OCH EDGYMNASIET.SE
Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå LÄROPLANEN 2016 VERKSAMHETSKULTUREN I FÖRÄNDRING REKTORSEMINARIET I EVOIS
Nämndplan 2015.
Rudboda skolas fritidshem och fritidsklubb
Gymnasievalet 2016.
Information från SYV. 18 nationella program - 60 inriktningar 12 yrkesprogram + 6 högskoleförberedande program Programmen omfattar poäng test.
Stora pensionsavgångar Bakgrund: risk för personalbrist i branschen Krav på mer kvalificerade kunskaper Åldrande befolkning.
Gymnasievalet Gyantagningen.se. Program 18 Nationella Program 2500 poäng 5 Introduktionsprogram.
Aktuella kurser inom vård och omsorg på gymnasienivå.
Propositionen – övergripande bestämmelser Utbildning i gymnasieskolan En bas för den nationella och regionala kompetensförsörjningen En god grund för.
Begreppet undervisning Utbildning: Den verksamhet inom vilken undervisning sker utifrån bestämda mål Undervisning: Sådana målstyrda processer som under.
Syfte med nominering Tydligöra handledarens viktiga arbete för elever, praktikanter och nyanställdas introduktion och lärande på arbetsplatserna. Tydliggöra.
ATT FORTSÄTTA UTVECKLA KVALITÉ PÅ SKOLAN SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE.
Välkomna till föräldramöte angående gymnasievalet 1 © Tremedia Presentation Film – Gymnasievalet Programväljaren Skugga Gymnasiehalland.
Vård och omsorgsutbildning. Ny Gymnasieutbildning -Gy 11 Förordning om läroplan för gymnasieskolan (SKOLFS 2011:144) trädde i kraft 1 november 2011) -Vux.
Målens betydelse i formativt ledarskap. Upplägg Formativt ledarskap Förskolans uppdrag Styrdokument Analysera mål.
BESÖK OSS PÅ EDGYMNASIET.SE ELLER FACEBOOK
-kan visa kunskap om vikten av goda relationer till elev och personal
En kort introduktion Göran Brante
Studie- och yrkesvägledning
VÄLKOMNA TILL INFORMATION Inför gymnasievalet 2018
Begreppet undervisning
Socialpedagogiska programmet, 180 hp
Vad innebär ett mål för lärande eller utveckling
Tanum
Preliminärantagning 2018 Jämförelse över tid
Presentationens avskrift:

Presentation Vård och omsorgscollege 170201 Anette Buhlér Rektor Praktiska Gymnasiet Sundsvall

Vem är Anette? Egenskaper Drivkrafter Positiv Mamma Hästtjej Yrkeslärare Rektor Egenskaper Positiv Energisk Envis Öppen Lyssnar Uthållig (inlärt) Drivkrafter Att få utveckla och utvecklas tillsammans med andra Samhällsuppdraget: skapa förutsättningar för unga människors lärande och växande

Praktiska Gymnasiet i Sundsvall 175 elever 26 personal 7 program + introduktionsprogram

Våra program Industritekniska programmet Fordons- och transportprogrammet El- och energiprogrammet VVS-fastighetsprogrammet Bygg- och anläggningsprogrammet Vård- och omsorgsprogrammet Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Vård och omsorgsprogrammet Åk 1 – 19 elever Åk 2 – 8 elever Åk 3- 10 elever Två lärare inom vårdämnen Elin Nylander och Anna Jonsson

Varför är vi intresserade av VOC? Vi är sedan ett flertal år tillbaka bransch rekommenderad skola för VVS och för bygg genom utmärkelsen ”förstklassig skola” samt ”bransch rekommenderad skola. Vi strävar efter att möta de olika branscherna för att hålla hög kvalité på våra program. Självklart är er idé om APL-samordning en mycket attraktiv tanke!

Kvalitetskriterier Vård- och omsorgscollege De nationella målen finns formulerade i bland annat skollag, läroplan och examensmål. Målet är att ge våra elever en kvalitativ utbildning som leder till hög måluppfyllelse, yrkesexamen och anställningsbarhet efter avslutad gymnasieutbildning. Skollagen och läroplan ligger till grund och är i centrum för verksamheten. De lokala mål som genomsyrat verksamheten är elevernas närvaro, elevernas delaktighet och inflytande samt pågående kompetenshöjning för personalen.

Samverkan Om vi ansluter oss till er så ansluter vi oss även till den planering som finns för arbetet kring samverkan inom Vård- och omsorgscollege i Sundsvall och ser oss då fortsättningsvis som en naturlig deltagare i programrådet. Skolan har en stor erfarenhet av att arbeta med handledare och olika arbetsplatser. Ett gediget material finns för att följa elevernas kunskapsutveckling på APL samt att stötta handledarna med bra dokument och instruktioner.

Utbildningsutbud/Lokalt perspektiv Programfördjupningar och exempel på yrkesutgångar: Akutsjukvård: Äldres hälsa och livskvalitet Medicin 2 Akutsjukvård Äldreomsorg: Hemsjukvård Vård och omsorg vid demenssjukdom

Hälsoperspektivet I flera av de kurser som ingår i ”Vård och Omsorgsprogrammet” finns mål som direkt anknyter till begreppet hälsa och livsstil, allt från kulturella aspekter till psykologiska, sociala, etiska, fysiska och arbetsmiljömässiga. Utbildningen drivs med ett tydligt hälsoperspektiv där eleven både får kunskap och kännedom hur man främjar den egna hälsan men förstås också hur man på bästa sätt kan främja patienter och brukares livskvalitet och hälsa.

Kreativ och stimulerande lärmiljö Vi tränar kontinuerligt på praktiska metodövningar och vi håller också på att utforma ett metodrum som vi köpt in en del material till, där kommer eleverna att kunna träna på att sätta kateter, träna på provtagning av olika slag samt insulingivning, sterilt arbetssätt, såromläggning, munvård, blodtryckstagning och kontroll andra vitalparametrar, lindning av ben och förflyttningar. Alla elever har tillgång till datorer och en gemensam lärplattform (Edwise). Eleverna har även tillgång till bibliotek där de kan inhämta ytterligare kunskaper vid behov.

Lärformer och arbetssätt I vår skola får varje elev kunskap om demokratins principer och utvecklar sin förmåga att arbeta i demokratiska former. Vi låter eleverna medverka i planering och utvärdering av den dagliga undervisningen, så att de får ett reellt inflytande på arbetssätt, arbetsformer och innehåll. I vår skola får varje elev aktivt utöva inflytande över sin utbildning och det inre arbetet i skolan. Vi låter eleverna få välja teman och aktiviteter i skolan, så att de kan utveckla sin förmåga att utöva inflytande och ta ansvar. Vi ger eleverna möjlighet att ta ansvar för och styra det egna lärandet, genom att lära sig att själva bedöma sitt arbete och sina resultat i förhållande till de egna arbetsprestationerna.

Lärande i arbete Se handledarnas introduktion samt manual för APL-dokumentation

Tack för visat intresse! Frågor? Kontaktuppgifter: anette.buhler@vindora alt 070-649 61 77