Nykterhet och solidaritet

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Konstruktiv bildkritik Källor: fotosidan.se Facebookgruppen Street Photography- Sweden Elevarbeten Kärrtorps gymnasium Tack till fotograferna som givit.
Advertisements

Rökfria miljöer - skolan. Rökfri skola gäller Rökförbud gäller alla som vistas i skolan och på skolans område oavsett om man är elev eller personal, över.
SOCIAL MILJÖ I FÖRSKOLAN! En utmaning?!. SOCIAL MILJÖ 8. Delaktighet- Att känna o uppleva sig delaktig hela dagen! 9. Jämställdhet- Rätten att ha inflytande.
Ett förslag på arbetsgång
 Le i telefonen  Hälsa och presentera dig med fullständigt namn  Fråga efter personalansvarig/rätt person  Finns det tid?  Fråga på ett intressant.
Uppläggning Lika villkor – har vi inte det redan? Lika villkor – kan företagande ha det? Vems är ansvaret för lika villkor? Vikten av att arbeta med attityder.
Vad är egentligen ett samhälle? Hur skulle ni definiera ordet samhälle? Dvs när vi pratade om ett samhälle sist, vad pratade vi om då? Ta ngn minut och.
© Författarna och Gleerups Utbildning AB. Detta material ingår som en del i lärarmaterialet till Språket och berättelsen. Att skriva för att påverka.
Allra första kameran År 1826 gjordes den allra första kameran av fransmannen Joseph Nicéphore Niépc men det tog åtta timmar att exponera bilden och den.
Har du med dig bok, penna och block. Sätt dig ned. Fundera på hur en vattenmolekyl ser ut under tystnad. 1.Upprop 2.Varför vatten? 3.Vattenmolekylen 4.pH.
Rättvisa, och ett gott samhälle Vad är ett gott och rättvist samhälle? Hur ska resurserna fördelas?
Toppning vs. Nivåindelning IK Zenith F02 Per-Olof Johansson.
Nykterhet och demokrati. AKTIV. Varför är du ideellt engagerad? Vad betyder ordet folkrörelse för dig? Kan ett samhälle vara demokratiskt utan frivilligas.
DigIT Workshop 1 Första delen i analys och planeringsfasen.
I detta projekt var uppgiften att konstruera en av flera plattor som tillsammans formar en mindre ”stad”. Denna stad ska vara en plattform för mindre.
Värdergrund Tränigslära/Etik. Intro qOI qOI.
Kommunikation Tove Phillips Olika perspektiv att studera ämnet kommunikation: Sociologi  Sociologiska perspektiv Kommunikation är en naturlig del.
Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad
Uppsats – ”Etik och livsfrågor”
Fritidshemsnätverk 27/9 Skohuset
Religion - vad är det?.
Försoningsläran, kärleksbudskapet
Fair play Samhällskunskap åk 4.
Olika sätt att tänka om människor, samhället och världen…
Inför det muntliga nationella provet i svenska
Företagande Uppgifter.
Varför tycker jag som jag gör? Om våra informationskällor.
Vem ska man tro på? Om att lita på information.
Diskutera! När vi diskuterar så är vi två eller fler som pratar tillsammans. När man diskuterar tycker man något! Om jag tycker något så kan man säga att.
Måste du veta vem jag är? Om anonymitet.
KORT KJOL Christina Wahldén.
VÄLKOMMEN! BABBEL OCH BUBBEL Klassföräldraträff
BESÖK OSS PÅ FACEBOOK OCH EDGYMNASIET.SE
Skjut dig själv! Om att säga ifrån på nätet.
Mänskliga rättigheter istället för välgörenhet
Likheten förenar Möt Maria Johansson som uppmanar oss att se vad som förenar människor, trots våra olika upplevelser och erfarenheter.
Vad är religion och vad är livsåskådningar?
Språkets makt.
Del 4:1 Samhällets ansvar Svensk lagstiftning
För säkrare och tryggare liv
Formativt lärande.
Samhällskunskap år 6 Catha Glaas, Thomas Smith
Att diskutera och argumentera!
Steg för livet
Vad är sociologi? – en repetition Momentöversikt Vad är en analys?
Samhällskunskap år 6 Catha Glaas, Thomas Smith
LÄSSTRATEGIER på högstadiet.
Föräldramöte P/F f.11 och bollek
Kommer ni ihåg våra STORA frågor?
Religion.
Det nya medielandskapet och våra relationer
Upplysningen 1700.
Samhällskunskap år 6 Catha Glaas Thomas Smith
Samtalsgrupper - ett sätt att främja hälsa!
Välkommen till ett samtal om VÄRDERINGAR
Medlemsdialog Framtidens folkrörelse
Vi får alltid höra "the rules" från kvinnornas sett o se på saker o ting. Här kommer äntligen männens regler!!!.
Bibliotekens grundläggande ändamål, 2 § BL
Hur grupper utvecklas och hur folk beter sig i grupper
Funktionsrätt Sörmland
Vad är viktigt för dig? Att designa tjänster utifrån behov
IQs Alkoholindex 2018.
Förslag på Power-Point för introduktioner till:
Innehåll Form (Svenska Impulser från s 198)
Innehåll Form (Svenska Impulser från s 198)
Identitet Vad formar oss till oss?.
5 stegsmodellen Utbildardagarna 2019
Guide för genomförande av grundutbildning Barnkonventionen
Verksamhets- och grupputveckling
Om Tro.
Presentationens avskrift:

Nykterhet och solidaritet Passet är uppbyggt kring UNF:s solidaritetsplattform som går att ladda ned på unf.se. Skriv gärna ut det och dela ut till deltagarna. Passet baseras nästan helt på diskussioner. Om gruppen är stor kan det därför vara bra att dela in i smågrupper. Avrunda gärna diskussionerna i helgrupp och försök sammanfatta vad gruppen har sagt. Varje bild har ett par diskussionsfrågor och avslutas med ett citat från solidaritetsplattformen. Avsluta gärna diskussionerna med att diskutera citatet. Håller gruppen med citatet eller inte? Välj ut de bilder som har de mest intressanta frågeställningarna. Du kan också komma på egna själv! Titta i solidaritetsplattformen för inspiration på vad ni skulle kunna diskutera!

ÖMSESIDIG. Varför är du ideellt engagerad? Vad betyder ordet folkrörelse för dig? Kan ett samhälle vara demokratiskt utan frivilligas insatser? Passet är uppbyggt kring UNF:s solidaritetsplattform som går att ladda ned på unf.se. Skriv gärna ut det och dela ut till deltagarna. Passet baseras nästan helt på diskussioner. Om gruppen är stor kan det därför vara bra att dela in i smågrupper. Avrunda gärna diskussionerna i helgrupp och försök sammanfatta vad gruppen har sagt. Varje bild har ett par diskussionsfrågor och avslutas med ett citat från solidaritetsplattformen. Avsluta gärna diskussionerna med att diskutera citatet. Håller gruppen med citatet eller inte? Välj ut de bilder som har de mest intressanta frågeställningarna. Du kan också komma på egna själv! Titta i solidaritetsplattformen för inspiration på vad ni skulle kunna diskutera! Vi verkar utifrån insikten om alla människors ömsesidiga beroende av varandra.

GEMENSKAP. Vad händer i ett samhälle när vi inte litar på varandra? Varför litar människor inte på varandra? Tycker du att människan är god? Passet är uppbyggt kring UNF:s solidaritetsplattform som går att ladda ned på unf.se. Skriv gärna ut det och dela ut till deltagarna. Passet baseras nästan helt på diskussioner. Om gruppen är stor kan det därför vara bra att dela in i smågrupper. Avrunda gärna diskussionerna i helgrupp och försök sammanfatta vad gruppen har sagt. Varje bild har ett par diskussionsfrågor och avslutas med ett citat från solidaritetsplattformen. Avsluta gärna diskussionerna med att diskutera citatet. Håller gruppen med citatet eller inte? Välj ut de bilder som har de mest intressanta frågeställningarna. Du kan också komma på egna själv! Titta i solidaritetsplattformen för inspiration på vad ni skulle kunna diskutera! Solidaritet handlar om en känsla av gemenskap mellan människor oavsett härkomst eller grupptillhörighet.

GLOBALT. Varför arbetar UNF för demokrati? Hur påverkas demokratin av att folk dricker? Är ett samhälle mer eller mindre demokratiskt på grund av att folk dricker? Passet är uppbyggt kring UNF:s solidaritetsplattform som går att ladda ned på unf.se. Skriv gärna ut det och dela ut till deltagarna. Passet baseras nästan helt på diskussioner. Om gruppen är stor kan det därför vara bra att dela in i smågrupper. Avrunda gärna diskussionerna i helgrupp och försök sammanfatta vad gruppen har sagt. Varje bild har ett par diskussionsfrågor och avslutas med ett citat från solidaritetsplattformen. Avsluta gärna diskussionerna med att diskutera citatet. Håller gruppen med citatet eller inte? Välj ut de bilder som har de mest intressanta frågeställningarna. Du kan också komma på egna själv! Titta i solidaritetsplattformen för inspiration på vad ni skulle kunna diskutera! Därför handlar solidaritet om att ta ett gemensamt ansvar för alla delar av det globala samhället, då andras välfärd är lika viktigt som vår egen.

MOTPOL. Vad tänker du på när du hör ordet makt? Är makt något positivt? Har du makt? Om ja, hur får du den? Om nej, varför inte? Passet är uppbyggt kring UNF:s solidaritetsplattform som går att ladda ned på unf.se. Skriv gärna ut det och dela ut till deltagarna. Passet baseras nästan helt på diskussioner. Om gruppen är stor kan det därför vara bra att dela in i smågrupper. Avrunda gärna diskussionerna i helgrupp och försök sammanfatta vad gruppen har sagt. Varje bild har ett par diskussionsfrågor och avslutas med ett citat från solidaritetsplattformen. Avsluta gärna diskussionerna med att diskutera citatet. Håller gruppen med citatet eller inte? Välj ut de bilder som har de mest intressanta frågeställningarna. Du kan också komma på egna själv! Titta i solidaritetsplattformen för inspiration på vad ni skulle kunna diskutera! UNF är en motpol [mot alkoholnormen och] tar avstånd från droger i alla dess former.