Checklista för förändringsledning

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Insändare Insändare hittar man oftast i tidningar. Alla kan skriva insändare och i en insändare tycker man något. Ofta om en speciell fråga Det kan vara.
Advertisements

Lathund för domarrapportering i fogis Innan match 2 Lagen lämnar två exemplar av sin domarrapport till domaren. Rapporten skall innehålla laguppställningar.
Diskrimineringslagen i praktiken Om grunder & antidiskrimineringsarbete Anna Karlsson
Bergeling P – kartläggning för att förstå sammanhang P urpose – vilket är syftet, målet, uppdraget? P atient/kund – vilka/vilken är patient/kundgrupperna.
Miljödatastöd Maj % svarsfrekvens 45 svar från 75 verksamheter Svar representerar 9 av 10 Fomaprogram 24 stycken frågor Syfte och motivation Innehåll.
Hej och välkommen Undervisning 1.Mental träning Övning 1. Visualisering 2. Målbild Utvärdering 1.Frågor 2.Enkät.
Etik Vad är rätt och vad är fel?. Vad är etik? Etiken, eller moralfilosofin som den också kallas, försöker svara på frågor om vad som är rätt och vad.
Fredrik Steinholtz - Vagabond nt AB Fredrik Steinholtz -
Föräldraenkät 2017 Förskola
Miljömålsnätverket
I kväll Alla behöver underhålla, förbättra och utveckla våra byggnader och anläggningar. Hur ser det ut? Inventering, LCC Ta beslut Krav på beslutsunderlag.
Fossilbränslefritt Kronoberg
NSFs landskonferanse i veiledning 2017 Drammen
Påverkansanalys Påverkansanalys – instruktion och mall, Qulturum
Påverkansanalys Identifiera mått
7 frågor Ett verktyg för att göra en tydlig, fullständig och specifik beskrivning av ett problem.
CC-Fix.
”Dragan” Lagets envisaste tjej. Hon må vara lugn på utsidan, men inuti henne finns en kraft ingen motståndare vill möta. När hon bestämmer sig för en sak.
Olika sätt att tänka om människor, samhället och världen…
SPELARUTBILDNINGSPLAN ANFALLSSPEL – AVSLUT 1
Konsten att läsa skönlitteratur
Etik & moral Etik = beskriver vilka riktlinjer vi ska välja för hur vi ska handla, val vi ställs inför Moral = beskriver de val vi väljer beroende på åsikter,
XX kommun Kommunikationsplan.
IAAP Norden Susanna Laurin.
Bildanalys.
Mat och dryck Brukar du laga mat hemma?
VÄLKOMMEN! BABBEL OCH BUBBEL Klassföräldraträff
Action Learning A group of peers, each seeking to bring about some change in the world, who meet regularly to discuss where they are each experiencing.
Kritiskt förhållningssätt
De 5 buden i Ankaret -Hur vill vi kommunicera?
Service, service, service!
Erfarenhetsutbyte 25 november
Att leva med……. Här presenterar du dig. ”Vem är jag å vad gör jag här hos er?”
Konflikthantering s Igår fick ni bekanta er med ”Linda och Mattias” på s Nu ska ni göra en konfliktanalys av det fallet och utgångspunkten.
Psykisk (o)hälsa Psykisk (o)hälsa, , Andreas Westöö.
Om grupper/team & grupprocesser
EXEMPEL GLOBALISERING Megatrend Konsekvenser för Helsingborg
Kommunikationsplan Bilaga 11 till överenskommelsen mellan Hudiksvalls kommun och Arbetsförmedlingen gällande samverkan för att minska arbetslösheten.
Digital signering av hälso- och sjukvårdsåtgärder
Vart tar det smutsiga vattnet vägen?
Vägen till svensk legitimation
Introduktion till förändringsledning, version 1.0
Vart tar det smutsiga vattnet vägen?
Framtidsfullmakt Annika Lewerth.
PrimärvårdsKvalitet Introduktion
Övning Tid: Ca 40 minuter Reklamkurragömma.
Gruppens uppdrag: Att via medarbetarna i Örgryte-Härlanda utveckla kund-/brukarfokus utifrån Visionen . Metod: Ta fram stöd till hjälp för varje arbetsgrupp.
Några reflektioner av Stephen Hwang Högskolan i Halmstad
Stages of change är säkert välkänd hos många, Modellen som Prochaska och Di Clemente arbetet fram, vilken beskriver hur en individ genomgår fem steg vid.
Styrning Styrande processer Att styra en hel stad åt samma håll
Rekryteringsprocessen från arbetsgivarens perspektiv
Verktyg för förändringsteori
Påverkansanalys Identifiera mått
”Jobbhälsan en samhällsutmaning?”
EN KALL ÖL….
Roy Brander Eva Wendt Jarinja Thelestam Mark Jan Halling.
Målkartor för utskrift
Länsdelsgruppernas sammansättning och arbete
Extrastämma
Ny som ledare Block A Förväntningar på en ledare
Målformulering att sätta upp mål
Ny som ledare Block A Förväntningar på en ledare
Margareth Jeppson Jarinja Thelestam Mark Jan Halling Eva Wendt.
Tips för det praktiska ledarskapet
Smartare tillsammans.
Livsmedelsverkets syn på livsmedelskontrollen i Sverige Helena Storbjörk Windahl Avdelningschef Styrning och uppföljning.
Jan-Erik Nyberg Familjerådgivningen i Jakobstadsregionen
Angereds unga stadsutvecklare
[Projektnamn] Utvärdering
Målgruppsanalys - mall och instruktioner
Presentationens avskrift:

Checklista för förändringsledning

Check! Har vi skapat en känsla av att förändringen är angelägen? Har vi byggt ett tillräckligt stöd för förändringen? Har vi definierat målet och vinsterna med att nå dit? Vet vi hur vi ska kommunicera och hur vi ska rekrytera volontärer? Har vi möjliggjort handling genom att ta bort uppenbara hinder? Vet vi hur vi kan generera snabba vinster? Kan vi upprätthåll förändringstakten? Har vi förankrat förändringen i vårt arbetssätt och kultur? Fritt efter J.P. Kotter – Leading Change (1995) / 8 steps to o Accelerate Change in 2015

Check! Har vi skapat en känsla av att förändringen är angelägen? Har vi byggt ett tillräckligt stöd för förändringen? Har vi definierat målet och vinsterna med att nå dit? Vet vi hur vi ska kommunicera och hur vi ska rekrytera volontärer? Har vi möjliggjort handling genom att ta bort uppenbara hinder? Vet vi hur vi kan generera snabba vinster? Kan vi upprätthåll förändringstakten? Har vi förankrat förändringen i vårt arbetssätt och kultur? √ √ √ √ √ √ √ √ = Det fungerar! Fritt efter J.P. Kotter – Leading Change (1995) / 8 steps to o Accelerate Change in 2015

Men om en av checkpunkterna saknas, blir frågan hos de som påverkas av förändringen: Har vi skapat en känsla av att förändringen är angelägen? Har vi byggt ett tillräckligt stöd för förändringen? Har vi definierat målet och vinsterna med att nå dit? Vet vi hur vi ska kommunicera och hur vi ska rekrytera volontärer? Har vi möjliggjort handling genom att ta bort uppenbara hinder? Vet vi hur vi kan generera snabba vinster? Kan vi upprätthåll förändringstakten? Har vi förankrat förändringen i vårt arbetssätt och kultur? “Varför göra något?” “Det är inte på riktigt” “Vart ska vi?” “Ingen vet – rykten” “vi kan inte lösa det här” “Vi orkar inte” “Det blir aldrig färdigt” “Tillbaka till det gamla” Fritt efter J.P. Kotter – Leading Change (1995) / 8 steps to o Accelerate Change in 2015