Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Mat och dryck Brukar du laga mat hemma?

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Mat och dryck Brukar du laga mat hemma?"— Presentationens avskrift:

1 Mat och dryck Brukar du laga mat hemma?
Om svaret är ja, vad brukar du laga? Händer det att du ersätter måltider med godis, snacks, kakor etc? Om svaret är ja, vad tänker du om det? Händer det att du hoppar över måltider? Om svaret är ja, vad är det som gör att du hoppar över att äta ibland?

2 Kroppsklockan Äter du på regelbundna tider under veckorna?
Om svaret är nej, vad är det som stör dina mattider? Äter du på samma tider under helgerna som du gör under veckorna? Om svaret är nej, vad är det som gör att du ändrar på mattiderna under helgerna? Äter du frukost? Om svaret är nej, vad är det som gör att du väljer bort frukosten? Äter du lunch i skolan? Om svaret är nej, vad är det som gör att du väljer bort lunchen?

3 Näringskällor Varför behöver vi få i oss proteiner? Varför behöver vi kolhydrater? Äter du oftast snabba eller långsamma kolhydrater? Händer det att du inte tar av skolmaten för att den inte ser god ut?

4 Näringskällor Äter du kött? Om svaret är nej, hur får du i dig tillräckligt med proteiner? Äter du fisk? Hur ofta? (Fler än 3ggr/vecka, 2ggr/vecka, 1ggr/vecka, nästan aldrig) Äter du frukt och grönsaker?Hur ofta? (Varje dag,Nästan varje dag,Oftast ,Sällan,Aldrig) Om du vill minska koncentrationssvårigheter och trötthet, vad kan man äta då?

5 Frukost Vilka fördelar finns det med att äta frukost? Vad kan man göra om man mår illa på morgonen och därför har svårt att få i sig frukost? Vilket tips skulle du ge till någon som hellre sover en stund extra än att äta frukost så att de kan göra båda delarna?

6 Sött, fett och gott Vad ska man göra för att minska suget efter socker och fett? Hur många dagar i veckan äter du godis, glass eller kakor? (Varje dag, 5-6 dagar/vecka, 3-4 dagar/vecka, 1-2 dagar/vecka, aldrig) Hur många dagar i veckan dricker du läsk? Hur många dagar i veckan dricker du energidryck? Tror du att det finns risk för att du är vad man kallar sockerberoende?

7 Sockerkoll 100 gr choklad = 13 sockerbitar 2 dl glass = 6 sockerbitar 33 cl läsk = 10 sockerbitar Ett glas saft = 5 sockerbitar Ett glas O´boy = 5 sockerbitar Drickyoughurt = 4 sockerbitar Pågens limpa = 26 sockerbitar


Ladda ner ppt "Mat och dryck Brukar du laga mat hemma?"

Liknande presentationer


Google-annonser