Föreningskonferens 2017.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
EBP-cirkel 1 INGEGERD BESÖKSADRESS: RÅDHUSGATAN 72, ÖSTERSUND
Advertisements

Post- och telestyrelsen Morgondagens samhälle behöver snabbt och säkert bredband Vad kan kommunen göra? Eva Grönborg, Post- och telestyrelsen.
Verksamhet för asylsökande – nytt särskilt regeringsuppdrag till studieförbunden Helene Lindgren, handläggare Uppsala 5/
Kultursamverkansutredningen Spela samman – en ny modell för statens stöd till regional kulturverksamhet.
Förväntningar! – BIM Alliance? BIM Alliance är en sektorsdriven ideell förening som arbetar för bättre samhällsbyggande med hjälp av BIM Med hjälp av BIM.
Barn som anhöriga – Landstinget i Värmland. Från 1 januari 2010 nya bestämmelser i 2g§ HSL om information, råd och stöd när barn under 18 år är anhöriga.
… går det att komma in i cafét med rullstol eller barnvagn? … finns det mat för den som inte kan, får eller vill äta allt? … finns det handikapptoalett.
Om denna presentation: Version Denna PPT-presentation tillsammans med det talspråksmanus du hittar i anteckningssidorna är framtaget för att.
Bristande tillgänglighet – en ny form av diskriminering Carolina Stiwenius Diskrimineringsombudsmannen,
Nyutveckling Stöd och behandling 2016 Samverkan mellan SKL, Inera och 1177.
1 Implementering av nationella riktlinjer för missbruks- och beroendevård i Blekinge Processledare Sten Eklund och RosMarie Nilsson
Stöd till riktade insatser inom området psykisk hälsa Sektionen för vård och socialtjänst1 Överenskommelse mellan staten och Sveriges Kommuner.
Marianne Eldh, riksförbundets HLR Team Helene Silfver, riksförbundet Vuxen-HLR med hjärtstartare i.
Detta är miljömåltider
Anläggningskommittén
regeringen. se/rattsdokument/proposition/2017/02/prop
Avdelningen för vård och omsorg
Psykisk hälsa Specialist Primärvård
Stockholm Archipelago samverkan Tina Larsson, projektledare
VÄLKOMMEN TILL 6A.
Nystart för nollvisionen
Välkomna till tvärsektoriellt miljömålsmöte 21 okt 2015
Välkomna! Gemensam dag Arbetsgrupper äldre.
Grön infrastruktur - Friluftsliv
Leda och utveckla en förening
Analysseminarium – ÖK februari
Fördjupad utvärdering 2015 Nuläge, vad händer framöver, regionala inspel Ann Wahlström Naturvårdsverket 10 december 2014.
Landstinget i Värmland Förvaltningsorganisation, tjänsteresa och riskanalys (10 minuter) Eftermiddagen
Agenda - Reflektioner vårsäsongen
eHälsomyndigheten om planerna för Säker Åtkomst och Sambi
LUP Mål 3 Satsning på kompetensförsörjning
Ifous Undervisning i förskolan Tidsplan
Pedagogen och det entreprenöriella lärandet
Vård- och omsorgscollege är certifierad samverkan mellan arbetsgivare, fackliga organisationer och utbildningar som tillsammans skapar attraktiva och moderna.
Ny vision Samtal om framtiden
Regionalt utvecklingsarbete evidens- baserad praktik (EBP) inom verksamhetsområdet stöd till personer med funktionsnedsättning Förstärkt delaktighet och.
Miljömålen består av tre slags mål
GRÖN INFRASTUKTUR – nu och framåt
Så enkelt som möjligt för så många som möjligt.
Brukarmedverkan/Brukarinflytande
Skogsbrukstjänster utförs av
Vård och omsorgsutbildning
Avdelningen för vård och omsorg
En demensstrategi för Sverige – hur jobbar vi vidare?
Ny vision VARFÖR HAR VI EN VISION?
Strategi för hälsa ”Strategi för hälsa innebär att Sveriges viktiga välfärdsverksamheter; skola, socialtjänst, vård- och omsorg, hälso- och sjukvård ska.
Pär Vikström Utredare Folkhälsomyndigheten 22 september 2016
Regional handlingsplan för att integrera och stärka klimat- och miljöperspektiven i det tillväxtarbetet i Stockholms län december 2017.
Statsbidrag till studieförbund 2017
Vårdförbundet Verksamhetsplan
Målbild för den sjukvårdsregionala samverkan.
Innehåll kategoriträff för specialpedagoger den
Samordnad utveckling för god och nära vård S2017:01
Funktionsrätt Sörmland
AB Ekonomisk förening Näringsverksamhet Risker Medlems nytta
PARTNERSKAP FÖR STÖD TILL
Föräldramöte NIF P06.
Strategi 2025 Detta är ett bildspel som kan användas för att presentera den formella resan kring det pågående strategiarbetet. Bildspelet bygger på arbetsboken.
Hållbar utveckling måste vara
Länsgemensam ledning i samverkan
Rökfria utomhusmiljöer
Systematiskt förbättringsverktyg för samverkan
Översyn av lagstiftningen inom kollektivtrafikområdet
Information om lagförslag: medicinsk bedömning inom 3 dagar
PARTNERSKAP FÖR STÖD TILL
Framtagande av Regional utvecklingsstrategi Uppsala län
Stärkt tillgänglighet till kommersiell service i gles-och landsbygder
Samverkan och samordning
Regional handlingsplan för att integrera och stärka klimat- och miljöperspektiven i det tillväxtarbetet i Stockholms län december 2017.
Socialstyrelsens arbete mot våld i nära relation
Presentationens avskrift:

Föreningskonferens 2017

Astma- och Allergiförbundets hemsida

Bli Medlem & Ge en gåva – på hemsida

Utvecklingen verkar ha vänt

Gemensamt uppdrag - förverkliga besluten från kongressen Förbundsstyrelsen ska följa upp kongressens 110 enskilda beslut samt den övergripande verksamhetsplanen med kunskap i centrum. Samverkan mellan förbundets alla nivåer, nationellt – regionalt – lokalt behövs för att nå kongressens mål Förbundet påverkar nationellt - regering, riksdag och myndigheter Länsföreningarna påverkar regionalt, landsting/regioner, och ger stöd till lokalföreningar Föreningarna lokalt – påverkar i kommuner och ger medlemsstöd Se ändamålsparagraferna i förbundets stadgar. Vad innebär det då?

Allergisjukdom betraktas fortfarande inte som en funktionsnedsättning Samhället är otillgängligt för oss med allergi – inom vissa områden minskar tillgängligheten Doftsättning av offentliga miljöer Förbud bör utredas och prövas, kommunen kan besluta om förbud Hundar i vård, omsorg och skola Använd riktlinjer och förbundets policy Bra mat för alla Arbete för ett Nationellt Kunskapscentrum fortsätter Tobaksfria miljöer behöver bli fler Vad innebär det då?

Implementering av Socialstyrelsens riktlinjer för vård vid Astma - KOL Endast hälften av landstingen/regionerna har satt en tidsplan för införandet av riktlinjerna och endast 6 av 20 har budgeterat för implementeringen Vissa landsting/regioner väljer att endast implementera riktlinjerna för arbetet med diagnosen KOL Förbundet samverkar med Sveriges kommuner och landsting (SKL) för att stimulera implementeringen och intresset större än tidigare. Läns-/regionföreningarna bjuds in att samarbeta med förbundet för att påverka landstingen

Förbundskansliet mot framtiden Kommande pensionsavgångar på kansliet Organisationsutredning om ny kanslistruktur. Ger möjlighet att effektivisera och tänka nytt.

Planerad struktur för funktioner vid kansliet

Tillsammans kan vi överbrygga hinder

Föreningskonferens 2017

Viktiga datum och kampanjer Föreningskonferens 13-14 maj, Nynäshamn Tobaksfria dagen 31 maj – Rökfria uteserveringar Matallergiveckan vecka 37, 11-17 sept. Parfymfria veckan vecka 45, 6-12 nov.

AllergiSmart

Stöd till familjer/föräldrar Föräldrastödsgrupper i föreningarna – en ny verksamhet som lovar gott. Bidrar till bildande av nya lokalföreningar och ger nya aktiva i de redan existerande föreningarna. Förbundet stödjer bildandet av grupper. Nytt tipshäfte att ladda ner på Föreningssidorna. Nationell samordnare: Peter Norén, Skellefteå peter.noren@astmaoallergiforbundet.se FB-grupp: Astma- och Allergiföräldrar Vad innebär det då?

Tack för denna gång och lycka till med arbetet hemma i föreningen!