Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Stärkt tillgänglighet till kommersiell service i gles-och landsbygder

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Stärkt tillgänglighet till kommersiell service i gles-och landsbygder"— Presentationens avskrift:

1 Stärkt tillgänglighet till kommersiell service i gles-och landsbygder
Tillväxtverkets handlingsplan för Landsbygdsprogrammet 17 maj 2019

2 Tillväxtverkets handlingsplan för Landsbygdsprogrammet 2014-2020

3 Lokala servicelösningar

4 Påverkansfaktorer Framgång - Risk - Hinder
Förankring – Internt/externt Flernivåsamverkan Gemensam målbild Tillvaratagande av lokalt engagemang och idéer Politiskt deltagande Personberoende Viljan att göra för mycket… Brist på Förankring – Internt och externt Brist på ledarskap Brist på strategi för efterlevnad av resultat

5 Projektmedel till service
Beviljade projekt Lokala servicelösningar 26 beviljade projekt 58,6 mkr Karta

6 Utlysningar tom 2020 Informationsspridning – lärande exempel
Film Poddar Webinarier Seminarier Gärna spridningsbart i socialakanaler Lokala servicelösningar – kommersiell service Pilotprojekt Resultatet till nytta för flera Nyskapande Förstudier länk

7 Det här bör du tänka på Utgå från behovet och ställ frågorna:
Vilken service saknas – finns inte i tillräcklig utsträckning? Vilken utveckling ser vi på orten/kommunen/omvärlden, som påverkar? Vilka åtgärder skulle behövas för att tillgodose behovet i dag och i framtiden? Vilka behöver engagera sig i frågan, för en hållbar utveckling? Vilka behöver samarbeta i genomförandet, för ett fullgott resultat? Hur lyfter vi idén till att bli kunskap för flera? Planera för ”efter projekt” redan i början, låt det vara en genomgående aktivitet.

8 Tack för visat intresse!
Kontakt: Camilla Jägerhem Projektstöd: Lokala servicelösningar och stärkt regionalt servicearbete E-post: Telefon: Erika Holmgren Projektstöd: Lokala servicelösningar och stärkt regionalt servicearbete E-post: Telefon:


Ladda ner ppt "Stärkt tillgänglighet till kommersiell service i gles-och landsbygder"

Liknande presentationer


Google-annonser