Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Lägesrapport AllAgeHub

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Lägesrapport AllAgeHub"— Presentationens avskrift:

1 Lägesrapport AllAgeHub
Vinnova har beviljat 4 mkr för att skapa en idésluss. Vinnova har beviljat 300 tkr till en förstudie om verklighetslabb. Framtiden AB, HSB, Riksbyggen, Skanska, Telia och White arkitekter har avsatt 550 tkr för att GR och Johanneberg Science Park ska göra en gemensam förstudie kring företags engagemang i AllAgeHub. En ansökan om regionutvecklingsmedel till VGR på 5,5 mkr kommer bedömas den 1 februari 2017. Ansökan till Tillväxtverket samt Vinnova (verklighetslabb) våren 2017.

2 Projektorganisering GR är projektägare av ansökningar till Vinnova och VGR. JSP är projektägare av företagsstudie. JSP blir värdorganisation för det projektkluster som AllAgeHub kommer utgöra.

3 Tidplan Projektstart januari 2017.
Rekrytering av innovationsstrateg, projektassistent och kommunikatör. Inspirationsmiljön på Sven Hultins gata blir tillgänglig för besök från samtliga samarbetsparter. Projektet kommer bedrivas i lokaler på Chalmers Teknikpark. Prel uppstartskonferens fm den 9 februari.

4 Vad innebär AllAgeHub för kommunerna?
Tillsättning av idéombud Tillsättning av styrgrupp (2 representanter från kranskommunerna + 2 från Göteborgs Stad) Möjlighet till samarbete via idéslussen Möjlighet till besök i inspirationsmiljön, besök på distans eller visning av välfärdstekniklösningar i kommunerna Rekvirering av kontant medfinansiering

5 Tålamod!


Ladda ner ppt "Lägesrapport AllAgeHub"

Liknande presentationer


Google-annonser