Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Pär Vikström Utredare Folkhälsomyndigheten 22 september 2016

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Pär Vikström Utredare Folkhälsomyndigheten 22 september 2016"— Presentationens avskrift:

1 Pär Vikström Utredare Folkhälsomyndigheten 22 september 2016
Regeringsuppdrag om stöd till genomförandet av hälsoundersökningar (RU HU), december 2015-april 2017, tillsammans med Socialstyrelsen. Pär Vikström Utredare Folkhälsomyndigheten 22 september 2016

2 RU HU, forts I arbetet inför delrapport april genomfördes främst följande: Kartläggning av problem och hinder relaterade till HU genom samverkan med SKL, samråd med civila samhället och hearing med landsting/regioner samt professionerna och utredningsarbete.

3 RU HU, forts Det framkom för att genomföra HU finns det flera utmaningar på olika nivåer (några exempel): Informationsöverföringen mellan Migrationsverket och landstingen/ regionerna/kommunerna, t ex. otydliga/ofullständiga adressuppgifter till asylsökande och stor rörlighet i gruppen.

4 För båda exemplen ovan pågar insatser för att underlätta arbetet.
RU HU, forts Otillräcklig eller svårbegriplig information minskar motivationen till att delta i HU delvis på grund av rädsla för att eventuell ohälsa ska påverka möjligheterna att få asyl i Sverige. För båda exemplen ovan pågar insatser för att underlätta arbetet.

5 RU HU, forts I del två av projektet kommer Folkhälsomyndigheten att undersöka förutsättningarna för uppföljning av hälsoundersökningarna genom inrapportering av uppgifter på aggregerad nivå för att: Inrapportering och övervakning av uppgifter (data) ger större möjligheter till uppföljning och utvärdering. Detta ger förutsättningar till förbättringar av hälsoundersökningarna, att tidigare kunna identifiera ohälsa samt att kunna styra de preventiva insatserna.

6 RU HU, forts Genomförda HU 2015, SKLs rapport: Drygt fler HU jämfört med Enastående insats av alla som arbetar inom vården.


Ladda ner ppt "Pär Vikström Utredare Folkhälsomyndigheten 22 september 2016"

Liknande presentationer


Google-annonser