Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Vårdförbundet Verksamhetsplan 2017 2019-01-01.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Vårdförbundet Verksamhetsplan 2017 2019-01-01."— Presentationens avskrift:

1 Vårdförbundet Verksamhetsplan 2017

2 Gemensam Verksamhetsplan
Vårdförbundet finns i hela Sverige, 21 olika avdelningar. Gemensam verksamhetsplan i alla 21 avdelningar och nationellt. Samma inriktningsmål = långsiktiga mål. Samma operativa mål = mer kortsiktiga/delmål. Lokala arbetssätt och aktiviteter i vårt arbete att nå våra långsiktiga och kortsiktiga mål. ALLA aktiviteter Vårdförbundet gör har på något sätt en koppling till våra gemensamt uppsatta mål i vår gemensamma verksamhetsplan.

3 Gemensam Verksamhetsplan
Verksamhetsplaneringen för startade i juni Verksamhetsplaneringen utgår från de prioriterade områden som beslutades av kongressen. Även Vårdförbundets vision för hälsa och helhet 2018 ligger som grund för de övergripande inriktningsmålen.

4 Inriktningsmål Beslutade utifrån prioriterade områden tagna av kongressen 2014 och sträcker sig fram till kongressen 2018 Inriktningsmål 1: Att människor har rätt till hälsa och helhet. Därför prioriterar vi att utveckla vården och göra den säker. Därför prioriterar vi att arbeta för personcentrerad vård. Inriktningsmål 2: Förutsättningen för vår insats är ett hållbart yrkesliv. Därför prioriterar vi att arbeta för en bättre arbetsmiljö med hälsosamma arbetstider. Inriktningsmål 3: Vår kunskap ska värderas rätt. Därför prioriterar vi att arbeta för högre löner och bättre karriärmöjligheter.

5 Ytterligare två inriktningsmål
Efter kongressen beslutade förbundsstyrelsen om ytterligare inriktningsmål som behövdes för att "hålla ihop" demokratiarbetet och kansliets arbete.  Inriktningsmål 4: Medlemsutveckling, Vårdförbundet växer i medlemsantal, medlemmar upplever ett högt medlemsvärde. Inriktningsmål 5: Verksamhetsstöd, Vårdbundet har en tydlig demokratiskprocess samt effektiv och hög kvalitet i stödsystem, ekonomihantering och ledningssystem. Vårdförbundet är en attraktiv arbetsgivare och utvecklas som organisation.

6 Årsmötet Dess roll i verksamhetsplaneringen
Årsmötet är avdelningens högsta beslutande organ, kongressen är förbundets. Stadgan säger: Årsmötet ska vidareutveckla den lokala verksamheten för kommande år utifrån gemensam verksamhetsplan. Enkät kopplat till den gemensamma verksamhetsplanen – målen. Motioner


Ladda ner ppt "Vårdförbundet Verksamhetsplan 2017 2019-01-01."

Liknande presentationer


Google-annonser