Varför tar barn och unga droger?. Allt fler unga dör av droger Tyvärr drabbas barn och unga hårt av droger. Allvarliga skador och t.om dödsfall som vi.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Medlemskap och ledaruppdrag (%) Idrotten utbildar flest ledare (%) Har du fått någon ledarutbildning inom någon ideell organisation? Om ja, var?
Advertisements

Argumentera. Vad är argumentation? När är det viktigt att kunna argumentera? Vilka ämnen är lätta/svåra att argumentera om? Introduktion Att ange skäl.
Intensivperiod i svenska -förskoleklass v.4 – v
HALLAND Bilda en kommuniktionsgrupp. HALLAND Varför kommunikation? Rätt kommunikation är framgångsreceptet. Kommunikation kräver tid och eftertanke för.
Pedagogik för framtiden Hur lär vi oss i olika åldrar? Hur kan vi skapa bra förutsättningar för inlärning? Minnet – repetition Olika inlärningsstilar och.
Slöjd Så här blir du bättre och får ett högt betyg: Lär dig dessa fyra förmågor: Förmåga 1: Formge och Framställa föremål med hjälp av verktyg och tekniker!
Allra första kameran År 1826 gjordes den allra första kameran av fransmannen Joseph Nicéphore Niépc men det tog åtta timmar att exponera bilden och den.
Välkomna! Pedagogiskt bokslut FIKA! Skolinspektionen Kollegialt lärande Utvärdering.
program Introduktion – Håkan Jonsson Sociala och psykologiska förhållningssätt – Stig Helling Rattfylla – ett särskilt problem Så här har man gjort inom.
GLASÖGONINSAMLING Britt-Marie Weidby september 2011.
MÅL 2015 Vinna serien. Punkter för att nå vårt MÅL Ge järnet på träning Gör maximal insats i alla övningar och spelmoment på träningen. Använd samma energi,
ATT ARBETA MED KURATIVT STÖD GENOM LEK OCH SKAPANDE VERKSAMHET FÖR ATT LÅTA BARN UTTRYCKA SIG PÅ SÄTTT SOM PASSAR DEM.
Barn och ungdomars utveckling
Studie- och yrkesvägledare Finns på skolan: Måndag – Fredag
Uppsats – ”Etik och livsfrågor”
Pedagogernas roll. Hur du kan utveckla MIK-arbetet på din skola?
Heby skola 7-9 Björn Johansson, förstelärare
Ungdomarnas medieanvändning
Etik & moral Etik = beskriver vilka riktlinjer vi ska välja för hur vi ska handla, val vi ställs inför Moral = beskriver de val vi väljer beroende på åsikter,
VÄLKOMMEN! BABBEL OCH BUBBEL Klassföräldraträff
Leda och utveckla en förening
Vad kan du som förälder göra? Om någon annan inte har det bra
AXIELL|Education WELIB Skolans namn datum.
Att bemöta och bli bemött
Välkomna! INNEHÅLL Skolan berättar om vilka utmaningar de har haft under terminen. Socialtjänstens förebyggarteam presenterar vilka problem de upplever.
Steg för livet
Mitt utvecklingssamtal HT 2016
LÄSSTRATEGIER på högstadiet.
Nätverk för lärare på fritidshem
Pedagogen och det entreprenöriella lärandet
Kommer ni ihåg våra STORA frågor?
Ge ditt barn en gåva för livet
Socialförvaltningen/ Barn och familjeverksamheten
Religion.
Barn- och Utbildningsförvaltningen
Tack alla sponsorer. Vi, i Norrsundets IF innebandy, har suttit och gått igenom årets och tidigare års sponsring ifrån olika företag. Där har erat namn.
Samhällskunskap år 6 Catha Glaas Thomas Smith
Barnskyddsdokumentation
Hur mycket använder ungdomarna olika beroendeframkallande ämnen i Helsingborg, Skåne, Sverige & Europa? Arbetsmaterial med diskussionsfrågor i klassrummet,
Välkommen till ett samtal om VÄRDERINGAR
Risktillsyn vid Miljöfarliga verksamheter
Risktillsyn vid Miljöfarliga verksamheter
Vem är Kristina Johansson och vad gör hon då?
Vad är regeletik, konsekvensetik och sinneslagsetik
Stockholmsenkäten 2014 – vad har ungdomarna svarat?
Skolrelaterad psykisk ohälsa bland unga tjejer och killar
LOKOMOTIVET!!!.
Skolledningskonferens
Hur kan vi följa psykisk hälsa bland barn och unga i Jönköpings län?
Ett samarbete mellan biologi, BILD och idrott och hälsa
Barnkonventionen.
”Miss lyckad” ”I slutet av 8:an fick vi prata med en SYV, jag minns att hon frågade mig ”Vad vill du bli?” som att hela mitt liv hängde på just denna frågan.
Skolelevers drogvanor 2018
Bedömning för lärande 31/10
Min läsportfolie.
Systematiskt kvalitetsarbete
Karin Elardt leg psykolog Barn- och ungdomspsykiatrin Nässjö
Verksamhetsberättelse IFO 2017
Ta hand om dig själv.
Barnkonventionen och barnrättslagen
Tips för det praktiska ledarskapet
Identitet Vad formar oss till oss?.
2018 Liria Ortiz / Peter Wirbing
- LISTAR DE STÖRSTA LEDARSKAPSUTMANINGARNA 2019
HÅLLBARA LIVSSTILAR - Hur du lyckas med insats & utvärdering
Digitalisering handlar inte om IT utan om ett sätt att tänka: öppenhet och samarbete eller göra allt själv bakom lyckta dörrar? Bättre och effektivare:
ÅP / Lektion 4 Problemlösning
Om Tro.
HjärtLung Forskning Patientvald forskning för ett längre liv och en bättre vardag Riksförbundet HjärtLung samlar in medel och delar ut pengar till forskningsprojekt.
Vad tänker du om alkohol och andra droger?
Presentationens avskrift:

Varför tar barn och unga droger?

Allt fler unga dör av droger Tyvärr drabbas barn och unga hårt av droger. Allvarliga skador och t.om dödsfall som vi får från media nästan varje dag. Missbruket och langningen har sjunkit ner i åldrarna och Sverige har den näst högsta narkotikadödligheten i EU. Det finns rapporter om att så unga som 10 år använder droger. Detta är allvarliga konsekvenser eftersom barnen är vår framtid. Hur har det blivit så här? Vad är anledningen till att de tar droger?

Vi arbetar med Förebyggande Droginformation!

Över personer har sett våra förebyggande drogföreläsningar

Vi har fått över brev med positiv respons efter drogföreläsningarna

Vad säger rektorer om våra drogföreläsningar? "Under fyra års tid har vi också använt oss av föreläsning från I SAY NO DRUGS. I alla våra utvärderingar kring dagen har detta varit ett mycket omtyckt inslag från både lärare och elever. Föreläsningen har ett tydligt och pedagogiskt upplägg som passar ungdomar och det handlar om mer än bara droger. Viktiga tankar om identitet, självkänsla och att våga välja rätt i livet. Allt packat i mycket humor." Rektor

Vi har fått ut över en miljon förebyggande material om droger!

Läger för barn och ungdomar!

Förebyggande droginformation sedan 1992! Pa ̊ Droginformation.nu arbetar vi med syftet att skydda unga fra ̊ n droger enligt FN:s barnkonvention art 33, "Att skydda barn och ungdomar fra ̊ n narkotika och andra droger". Vi a ̈ r en opolitisk & icke-religio ̈ s ideell organisation, grundad 1992, som arbetar med syftet att informera ma ̈ nniskor om drogers konsekvenser. Precis som Barncancerfonden, Ro ̈ da korset, Greenpeace och Amnesty sa ̊ har vi ett 90-konto (plusgiro) och o ̈ vervakas av Svensk Insamlingskontroll. Vi har sett att det a ̈ r kunskap och insikt – inte skra ̈ mselpropaganda eller moralpredikan – som fa ̊ r en person att va ̈ lja bort drogerna. Allt ga ̊ r ut pa ̊ att sta ̈ rka barn och unga med kunskap så de kan stå mot grupptrycket. Så de kan få en bra start i livet - utan droger - och lättare nå sina mål. La ̊ t oss hja ̈ lpa va ̊ ra barn va ̈ lja bort drogerna! Vänliga hälsningar, Åsa Graaf, Ordförande