Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Digitalisering handlar inte om IT utan om ett sätt att tänka: öppenhet och samarbete eller göra allt själv bakom lyckta dörrar? Bättre och effektivare:

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Digitalisering handlar inte om IT utan om ett sätt att tänka: öppenhet och samarbete eller göra allt själv bakom lyckta dörrar? Bättre och effektivare:"— Presentationens avskrift:

1 Digitalisering handlar inte om IT utan om ett sätt att tänka: öppenhet och samarbete eller göra allt själv bakom lyckta dörrar? Bättre och effektivare: Ge en föreläsning, få fem tillbaka. Gör det som passar just DIG! Betydelsen av tid och rum minskar. Sök samarbete inom ditt ämnesområde över rummet. ÅA-studenter just nu på utbyte: Kopplar ihop världen. Kursen Globala utmaningar ingår som obligatorisk kurs i flera program i Åbo och Vasa: 1) Digitaliseringen gör det lättare för studenterna; 2) Gör att vi enkelt kan koppla in gästföreläsarna Nanna från Ecuador och Pär från Washington (höjer nivån); 3) Använder Breakout rooms för uppsatspresentationerna. Kan liksom ha en föreläsning om FATTIGDOM där Jonas först visar lite teori i 30 minuter, sen går man live över till en kamelfarmare i Sahara och sen till två utvecklingsekonomer i Chile och Washington eller till studenter på utbyte i Zambia. Och så sen resten av veckan forska fram egna tillämpade rapporter som man diskuterar med varandra. Plus såklart underlätta för studenter att vara med på distans.

2 ”Digitalisering gör det möjligt att ta bondpermis och ändå sköta sitt jobb.”
”Vänd på steken!”: Nå PPF Hjälp varandra: Nå utanför PPF Utsikt från fönstret i morse.

3 memorera - förstå - använda - analysera - utvärdera - skapa
Pedagogiska konferenser = Pedagoger håller föreläsningar om att man värdelöst det är med föreläsningar. Men föreläsningar kan vara bra! (ALLT KAN VARA BRA; DET ÄR INDIVIDUELLT!) Men inte sövande i 3 timmar och slide-VM, TY LÄRAREN GÖR.

4 memorera - förstå - använda - analysera - utvärdera - skapa
STUDENTEN GÖR. Här ska det spurta blod ur öronen på studenterna – dom älskar det! I traditionell undervisning gör man de två första i klassen, och resten hemma. I omvända gör man tvärtom: de två första hemma och resten i klassen. Mer avancerad och personlig undervisning; fokus på att använda sina verktyg för att tillsammans analysera och lösa konkreta samhällsekonomiska problem. Betyder ABSOLUT INTE att vi har tagit bort ”föreläsningar”; jag tror STENHÅRT på föreläsningar. Däremot har vi skrotat 3-timmarslånga monologer där läraren läser innantill från slides och studenterna sover.


Ladda ner ppt "Digitalisering handlar inte om IT utan om ett sätt att tänka: öppenhet och samarbete eller göra allt själv bakom lyckta dörrar? Bättre och effektivare:"

Liknande presentationer


Google-annonser