Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Medlemskap och ledaruppdrag (%) Idrotten utbildar flest ledare (%) Har du fått någon ledarutbildning inom någon ideell organisation? Om ja, var?

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Medlemskap och ledaruppdrag (%) Idrotten utbildar flest ledare (%) Har du fått någon ledarutbildning inom någon ideell organisation? Om ja, var?"— Presentationens avskrift:

1

2 Medlemskap och ledaruppdrag (%)

3 Idrotten utbildar flest ledare (%) Har du fått någon ledarutbildning inom någon ideell organisation? Om ja, var?

4 Varför vill man bli ledare?

5 Positiv inställning hos arbetsgivare Uppfattning om en person som varit ideell ledare: En person som tar ansvar Kan förväntas fungera bra i grupp En aktiv person som tar egna initiativ

6 Vad vill arbetsgivare ha? "Vi vill ha en person med förmåga att lyssna och som kan förmedla ett budskap" "En aktivitetsledare kan jobba målmedvetet och visar integritet och mod." "De (idrottsledare) kan förväntas vara bra på att handskas med problem, att ta människor." "Vi föredrar såna som haft med människor att göra, t ex idrottstränare." "Vi uppskattar ledarmeriter som visar att personen är driftig."

7 En skjuts in i arbetslivet för unga ”Det (ideellt ledarskap) är positivt. Ibland har man kanske inte så mycket att gå på, speciellt med unga människor, då kan detta vägas in.”

8 Ledaruppdrag i meritförteckning Bas: Är/har varit ledare, 375 intervjuer ”Tar du med ledaruppdrag inom fritiden i din meritförteckning?” (%)

9 Chefer? ”Nej, när det gäller chefer har de meriterna ingen betydelse. Det skulle inte kännas seriöst att bedöma en chef efter det. Vi går efter vad de har bevisat i jobbet.”

10 Unga ledare vill bli chefer

11 Idrottsbakgrund uppskattas men policy för meriter saknas ”Det här med lagspel och att kunna jobba i team är viktigt. Inte nödvändigtvis att man ska jobba som ledare men en god stämning är ju också viktigt. Allt handlar ju om team idag.”

12 ”Jag har utvecklats som person inom idrotten. Jag har även lärt mig hur kul det är att hjälpa andra så de lyckas. Man får lära sig ta ansvar och se varje individ och dennes egenskaper. Se det bästa hos varje individ och verkligen ta fram det”

13 Idrotten är landets ledande ledarskola Resultat från SIFO om ideellt ledarskap som merit i arbetslivet våren 2007


Ladda ner ppt "Medlemskap och ledaruppdrag (%) Idrotten utbildar flest ledare (%) Har du fått någon ledarutbildning inom någon ideell organisation? Om ja, var?"

Liknande presentationer


Google-annonser