VISION 2015 Utveckla handelscentrum i Ystad Österlenregionen genom samarbete inom infrastruktur och marknadsföring med grannkommuner Verka för att stadskärnan,

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Inledande information för framtida allmänt vatten och avlopp
Advertisements

Styrkor Flen Centrum- och näringslivsutveckling
Kommunalrådskansliet KAPITEL Stöd till och stärkt samverkan med det civila samhällets aktörer •Vision ” I Örebro finns ett levande vitalt civilt samhälle.
Clinical Research Support Verksamhetsplan Universitetssjukhuset Örebro ÖREBRO LÄNS LANDSTING Vision Vård och vetenskap i samverkan Effektivitet.
Modellbeskrivning BID Eva Bamberg Jan 2013 Vårt arbete bygger på hållbarhet, kreativitet och inflytande och harmonierar med Lerums vision att bli Sveriges.
Vision 2025 Foto: Hanna Maxstad I Katrineholm är lust den drivande kraften för skapande och utveckling – för liv, lärande och företagsamhet. Lust är passion,
1 Svenska Kommunförbundet och Landstingsförbundet i samverkan Elektronisk handel,e-order och e-fakturor Kerstin Wiss Holmdahl.
Företagsservice på bibliotek
En sammanfattning av vad två samhällsklasser kom fram till ht 2010.
Effektiva samhällsbyggnadsprocesser 9 juni 2014
Stadsutveckling - Är det viktigt och i så fall för vem? Björn Bergman
Utvärdering av samverkansprojektet Linköping City •Syftade till att utvärdera samarbetet mellan Linköpings kommun, Cityföreningen och Cityfastighetsägarna.
Regionalt flexibelt lärande inom vuxenutbildningen i Göteborgsregionen
Syften med utvärderingar • Kontrollera och ge beslutsunderlag Har man gjort det man skall? Har man följt riktlinjerna? Behövs det kompletterande åtgärder?
Svenskt Lantmäteri en viktig grund för det goda samhällsbygget
Interreg Sverige-Norge kvadratkilometer Yta som halva Sverige eller 2/3 av Norge Det berör 3 miljoner människor.
Stockholm Nordost! – en vision om regionen år 2030
Ortsutveckling i Sparreholm Sparreholms Bygderåd 17 januari 2011.
Räta Linjen och Räta Linjen Gruppen
Vad det handlar om Malmö stad satsar på att göra Malmö till en trygg och bra stad att leva, bo och arbeta i. Tillsammans med Malmöborna, företag, fastighetsägare,
Rostows Take-off teori.
Västra Götaland.
SÖDERSLÄTTSPARTIETS vision för Gränslöst samarbete.
Mare Boreale - för samverkan i Bottenvikens kust- och skärgårdsområde
Green Living. Förstudien undersöker förutsättningar för att utveckla marknads- och mötesplatser med syfte att främja företagsutveckling inom klimatsmarta.
MIN STAD är ett projekt hos Hyresgästföreningen.
Hållbar utveckling – Vad betyder det för Ängelholm
Concept Muco( Mucho) Concept Muco har till ändamål att överföra nya svenskars talanger, kulturer, kompetens till tjänster, skapa arbete för att bidra.
Vad är Klimatkommunerna? - ett nätverk för lokalt klimatarbete!
19 april april 2006 Hållbarhetsrådet 1/ bildades Hållbarhetsrådet Tillhör Boverket, med eget Råd som beslutar om.
Välkommen! Willkommen! Bienvenu! Welcome to Växjö! Växjö Europas grönaste stad 환영 歓迎 歡迎 Tervetuloa 欢迎.
Främja hälsa – en nyckel till hållbar utveckling
Sustainable Business Mälardalen Aktuellt projekt: Landsbygdsutvecklingsprogram för hållbar turism ”Hållbart Konsumtionslandskap – för Upplevelse och Rekreation”
Västervik Företagandet i Västervik skall vara Enkelt-Roligt-Lönsamt Roger Psajd 2010.
Medlemskapets värde Ett förbundsgemensamt initiativ av medlemsförbunden och TCO Bakgrundsinformation använd vid TCO-rådsmöten hösten 2007.
D e t r e g i o n a l a u t v e c k l i n g s a n s v a r e t VÄGVALEN ! ”Makten över framtiden” C 01 I Okt 2002.
– ett av landets intressantaste samhällsbyggnadsprojekt.
Projektet Bättre psykosvård Sammanfattning. Projektet bättre psykosvård Projektstart november 2011 Uppdrag: stötta enheter i landet som jobbar med psykosvård.
Projekt Svensk Cykel. Svensk Cykel = Allt som har med cykel att göra och som organiseras av Svenska Cykelförbundet.
Bygd o stad i balans. Möjligheternas Örnsköldsvik- en hållbar och tillgänglig landsbygd för företag att verka i och för människor att leva i och besöka.
Svenska nationella evenemang
D e t r e g i o n a l a u t v e c k l i n g s a n s v a r e t VÄGVALEN ! ”Makten över framtiden” C 01 I Okt 2002.
Rekommendationer för fortsatt arbete med de regionala digitala agendorna Skapa en förståelse bland inblandade aktörer för varandras olika logiker Arbeta.
Några exempel på föregångare Växahuset 2001 Modellarbetsplatser 2003, Kravmärkt yrkesroll 2005 Lärande inom Äldreomsorgen 2006 Svenskutbildning med kompletterande.
STADSUTVECKLINGSPROJEKTET LIDINGÖ CENTRUM ETT VARIERAT SMÅSTADSCENTRUM FÖR ALLA STADSUTVECKLINGSPROJEKTET LIDINGÖ CENTRUM ETT VARIERAT SMÅSTADSCENTRUM.
CITYKLIMATET 2015 OKTOBER 2015 FASTIGHETSÄGARNA SYD.
Planerade projekt Rekrytering Svenska Båtunionen 2025.
Station 5 Regional samverkan på riktigt. Workshop Agenda Presentationsrunda Introduktion ca 30 min Gruppvis diskussion: 5-7 st per grupp, redovisning.
Måste det ta så lång tid med stadsutvecklingsfrågor och att starta ny bebyggelse? Vad kan andra kommuner lära av Kiruna? Medverkande: Göran Cars och Börje.
KTH ROYAL INSTITUTE OF TECHNOLOGY Strategisk kapacitet i den attraktiva regionen 31 maj 2016 Jacob Witzell Doktorand, avd. för Urbana och regionala studier.
Hälsofrämjande och hållbar utveckling
Samordnad utveckling för god och nära vård
Måna och arbeta med det kulturhistoriska värdet
Wordcloud –Digitalisering 18 oktober
HANDIKAPPFÖRENINGARNA SÖRMLAND
Framtidens Norrköping på C
Välkommen till Värnamo - den mänskliga tillväxtkommunen, invånare 2035
Främja hälsa – en nyckel till hållbar utveckling
Fokus Yrkesutbildning VO
Vilket stöd kan behövas för att varje enskild individ kan uppnå rekommendationerna om fysisk aktivitet varaktigt och helst livslångt?
Risk- och sårbarhetsanalyser

Vad innebär regionbildningen?
Så jobbar vi med hemlöshetsfrågan
Samordnad utveckling för god och nära vård S2017:01
Där idéer blir verklighet
Kerstin Blom Bokliden, SKL och Malin Åberg Aas, Svenska FN- förbundet
20 års utvecklingsarbete tillsammans och resan fortsätter
Rostows Take-off teori.
IF Friskis&Svettis Kalmar
Presentationens avskrift:

VISION 2015 Utveckla handelscentrum i Ystad Österlenregionen genom samarbete inom infrastruktur och marknadsföring med grannkommuner Verka för att stadskärnan, genom sitt ursprung, får utvecklas och även spegla nya tidsepoker Arbeta för en framgångsrik stadskärna genom kommunen, handeln, kulturen och krogen Fortsätta att arbeta för att på ett balanserat sätt tillgodose invånares och näringsidkares intressen Sträva efter tillgänglighet vad gäller koordinering och generösare öppettider i stadskärnan hos aktörer för att stärka Ystad som intressant handels- och upplevelseort för boende i Ystad Österlenregionen, genomresande och turister Arbeta för att få ett balanserat och levande nöjesliv som attraherar alla ålderskategorier genom att öka förståelsen för demografin hos bl a de politiska partierna.

VISION 2015 Fortsätta arbetet med fastighetsägarna för att få deras förståelse med att frigöra handelsytor i sina fastigheter samt inventera tänkbara objekt. Vidareutveckla och samordna nya affärsetableringar genom att skapa ett forum med fastighetsägarna, Köpmannaföreningen, Banker, NyföretagarCentrum och Näringslivssekreteraren. Att fortsätta driva projektet Nordvästra delen av Hamnens utveckling för utvidgad centrumhandel Arbeta för en väl balanserad externhandel Arbeta för att Hamngatan från Stortorget förlängs till vattnet med ”shared space” över Österleden/Sjömansgatan och folkliv i Hamnen

Verksamhetsinriktning 2009 Ta fram presentations-/informationsmateriel om Citygruppen Initiera etableringsgrupp med fastighetsägarna, Köpmannaföreningen, Banker, NyföretagarCentrum och Näringslivssekreteraren och även ta fram lönsamhetsnivåer på olika lokalstorlekar för att uppnå en målmedveten affärsmix med varaktighet Att förmå fastighetsägare att ha med klausul om medlemskap i hyreskontrakten Verka för att få engagerade aktörer, ökad handel och en intressant livsstilsinriktad stadskärna att vistas i. Stötta Köpmannaföreningens strävan om tillgänglighet vad gäller generösare öppettider i stadskärnan för att stärka Ystads handel mot köpcenter i större städer Arbeta för att få ett balanserat nöjesliv som attraherar alla ålderskategorier och att Ystad är en naturlig plats att umgås på Att följa arbetet med trafiken i Centrum och verka för en sund trafikpolicy Att områdena norr och söder om Mariakyrkan omvandlas till gångfartsområde Se möjligheter att utöka torg- och fiskhandel

Ordna informationsmöten med näringsidkare/boende/fastighetsägare Stötta och agera för att underlätta vid filminspelningar i centrum Skapa ”Bazarer”, för flera verksamheter i en och samma okal Lots för nya affärer/verksamhet i centrum genom att skapa nätverk av mentorer Att i högre grad få samarbete med Restauratörer och Caféidkare för att utveckla restauranglivet Driva större projekt typ Nyårsfirande Att utarbeta klara riktlinjer för vilka projekt som drivs av Köpmannaföreningen resp. Citygruppen Stödja Köpmannaföreningens aktivitetsgrupp Följa Regementsgatan/Österportstorgs ombyggnad Upprätthålla den fysiska miljön vad gäller utsmyckning Verksamhetsinriktning 2009