Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

En sammanfattning av vad två samhällsklasser kom fram till ht 2010.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "En sammanfattning av vad två samhällsklasser kom fram till ht 2010."— Presentationens avskrift:

1 En sammanfattning av vad två samhällsklasser kom fram till ht 2010.
VÅR VISION ÄNGELHOLM 2020 En sammanfattning av vad två samhällsklasser kom fram till ht 2010.

2 ÄNGELHOLM För att förstå vad som gör Ängelholm speciellt började vi med att ta fram ett antal ord som vi tyckte speglade Ängelholm som det är idag. Mysig Varm Känsla av småstad Gammal modern Välkomnande Även om vi tycker om Ängelholm vill vi se förändringar.

3 BOENDE Fler lägenheter centralt.
Fräscha, moderna bostäder, gärna höghus. Villaområden längs kustbandet.

4 LOGISTIK Fortsatt utveckling av tåg-, och busstrafiken genom tätare förbindelser med storstadsområdena. Bättre och säkrare cykelvägar. En internationell flygplats med stort utbud av reguljära resmål men också charterresor till fler delar av världen.

5 UTBILDNING OCH ARBETE Högskola – för att locka fler ungdomar till Ängelholm. Utbildningar som utnyttjar de förutsättningar som finns i kommunen. Fortsatt satsning och utveckling av kommunala skolor. Gratis skolmat till alla! En mätt elev är en bra elev. Ekologisk och närproducerad mat prioriteras av kommunen. Utveckla biblioteken, mer studievänligt. Väl fungerande datorer med uppdaterade program. Fler möjligheter till fasta jobb efter gymnasiet genom att ge företag möjligheter att anställa ungdomar utan större krav på utbildning.

6 TURISM Utveckla och ta vara på vår fina strand
Genom att anlägga en brygga med solterass, bar och restaurang. Utveckla turistnäringen längs stranden. Strandpromenad från Piren till Sibirien. Använda sig mer av stranden och hamnen för att locka fler turister. Återkommande festivaler och marknader. Gondolturer längs Rönneå.

7 FRITID Skapa ett multisportcentrum.
Öppna verksamheter som ger möjligheter att prova olika träningsformer och sporter. Skapa ett allaktivitetshus och ett kulturhus. Fler träningsstudios Ett nytt, fräscht och spännande badhus med äventyrsbad.

8 MILJÖ / NATUR Förbättring av stadsparken, öka ”mysfaktorn” och tänka på att göra den större. Förbättra å-promenaden och göra den med hjälp av mer belysning (lampor, ljusslingor mm) och fler sittplatser (bänkgrupper, små lusthus mm)

9 NÖJEN Fler ”riktiga fik” – där yngre folk kan plugga, prata och umgås.
Fler uteställen för både yngre och äldre och med möjligheten att dansa. Skapa ett stadsmuseum Teaterhus, en större biograf, även utomhus, med utökad repertoar

10 SHOPPING OCH MAT Ett större shoppingutbud, exempelvis en ny galleria
Fler restauranger i mysig miljö. Skapa fler händelseupplevelser i området. Låt centrum leva!

11 ÖVRIGA FÖRÄNDRINGAR Längre öppettider på vardagar men framförallt på lördagar. Utökad stadskärna. Lite mer ”storstadskänsla” samtidigt bevara fördelarna och känslan av en mindre mysig stad. Sveriges grönaste kommun. Solceller på alla kommunala byggnader.

12 ÄNGELHOLM Då vi vuxit upp i Ängelholm och finner staden mycket bra, letar vi som unga och hungriga nya möjligheter och utmaningar hela tiden. Just därför tycker vi att Ängelholm behöver ta ett skutt framåt och förändra sig.


Ladda ner ppt "En sammanfattning av vad två samhällsklasser kom fram till ht 2010."

Liknande presentationer


Google-annonser