Stockholmsbygd – landsbygd och skärgård där lokala initiativ i samspel med omvärlden utvecklar hållbara attraktiva samhällen som sprider framtidstro Leader.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Vad säger utvärderingar av tidigare programperioder
Advertisements

Hälsingebygden Leader Fördelning av projekt (exkl småstöd)
Leadermetoden… Bygger på - Nära samverkan mellan sektorerna …underifrånperspektiv …fokus på lokal landsbygdsutveckling Bygger på - Nära samverkan mellan.
Landsbygdsprogrammet
Mare Boreale - för samverkan i Bottenvikens kust- och skärgårdsområde
Internationalisering EU-frågor Internationell strategi.
Sibbarp-Dagsås 28 mars Vad händer ikväll? Introduktion Visioner Aktiviteter Handlingsplaner Lokal utvecklingplan.
Finansiella medel för landsbygdsutveckling Nationella och regionala statliga utvecklingsmedel Kommunala och landstingskommunala utvecklingsmedel Nationellt.
1 Använd gärna denna presentation! Presentationen beskriver arbetet i projektet som arbetar med det kommande landsbygdsprogrammet Presentationen.
Leader Dalsland och Årjäng
Möjligheternas Landsbygd September Leader ”En metod för att koppla samman lokal kunskap med samhällets målsättningar” l.
Landsbygdsprogrammet och Havs – och fiskeriprogrammet
LEADER VÄXTLUST VÄRMLAND KARLSTAD 7 FEBRUARI 2013
Uppstartsmöte Nytt Landsbygdsprogram Vad händer nu? Sid 1.
Vad LEADER är och hur vi kan hjälpa till att utveckla landsbygden
Nya Landsbygdsprogrammet
Bygd o stad i balans. Möjligheternas Örnsköldsvik- en hållbar och tillgänglig landsbygd för företag att verka i och för människor att leva i och besöka.
Synergier och mervärden mellan olika fonder Hur kan satsningar inom t.ex. Naturturism verka för de övergripande målsättningarna inom de andra fonderna?
STRATEGI Leader Höga Kusten ska under EU:s programperiod 2014 – 2020 arbeta med landsbygdsutveckling genom leadermetoden i Härnösands, Kramfors,
Att förbättra världen genom återvinning och utbildning Handen på hjärtat – har vi inte ofta för mycket kläder i garderoben som vi inte använder? Det är.
Post- och telestyrelsen Morgondagens samhälle behöver snabbt och säkert bredband Vad kan kommunen göra? Eva Grönborg, Post- och telestyrelsen.
Medelhavsvärldens antika kulturer. Gula floden – Kina Indus – Indien Eufrat och Tigris – Mesopotamien/Irak Nilen- Egypten.
Västra Götaland Förutsättningar att bli en stark jordbruksregion inom Horisont 2020.
Landsbygdsnätverket En mötesplats där erfarenheter utbyts, information sprids, kontakter knyts, samarbeten uppstår, lärande exempel analyseras.
Theres Sundberg, förstudiekoordinator / verksamhetsledare,
Utvärdering av lokalt ledd utveckling Madielene Wetterskog Gustav Helmers Utvärderingssekretariatet.
Utvecklingsstrategin. Innehåll 1.Genomförda förändringar i strategin sedan förra LAG-mötet 2.Budget 3.Bedömning av projekt – så står det i strategin.
Hållbar utveckling Carl-Johan Nordblom. Ett eget försörjningssystem.
1 Använd gärna denna presentation! Presentationen beskriver arbetet i projektet som arbetar med det kommande landsbygdsprogrammet Presentationen.
Program Venjan 23 februari
Stockholm Archipelago samverkan Tina Larsson, projektledare
Framtidens Norrköping på C
Maria Ahlsved, Näringsdepartementet
Välkomna till Björkö-Arholma skola
Redovisning i Kommunfullmäktige
Nytt uppdrag sedan årsskiftet
Inför Åre Sustainability Summit
Trafik- och parkeringsutredning Långdrag/Saltholmen TPuls
VISIONEN På skolan ingår lärande för hållbar utveckling som en naturlig del i undervisningen och är ett vanligt samtalsämne bland elever och personal.
Fonden för europeiskt bistånd till dem som har det sämst ställt (FEAD)
Varför bor vi där vi bor? Vi blir allt fler.
Miljömålen i samhällsplaneringen
Västra Götalandsregionens program för hållbar utveckling
Landsbygdsprogram Svenska fotbollsförbundet
Inkomna ansökningar företags- och projektstöd (LB-stöd)
Lokalt ledd utveckling genom leadermetoden
Kommunikationsstrategi för landsbygdsprogrammet
Kommunikationsstrategi för staden Så berättar vi om stadens arbete
Styrmedel för att stimulera till energieffektiv konsumtion
Regionalt utvecklingsprogram Regionalt tillväxtprogram
Lokalt ledd utveckling genom leadermetoden
Utbildning i lokalt ledd utveckling december 2015
Regional handlingsplan för att integrera och stärka klimat- och miljöperspektiven i det tillväxtarbetet i Stockholms län december 2017.
Strategisk kommunikation
Målstyrning och verksamhetsplanering
Välkommen till årsmöte!
Framtidens närsjukvård i Fyrbodal samt Lilla Edet
Välkomna till Grundkurs i uppstart och genomförande!
Leader Sjö, Skog & Fjäll ”Nytänkande i fjällnära framtidsbygd för samhörighet och hållbar tillväxt” (Ditt namn)
Landsbygdsprogrammet
Varumärket Härnösands kommun.
Utvärdering Leader Bygd o stad i balans
lokalt ledd utveckling
GÖTEBORGS UNIVERSITET
Kommunikationsplan 2019 för lokalt ledd utveckling i fyra fonder
21 och 23 februari 2017 Fotbollens roll Som bygdeutvecklare.
RSP September 2018 Exempel Möjligheternas Källa Biblioteket hur kan det se ut med delaktighet, Medlemskapet, Ägande.
Förslag till framstegsrapport om genomförandet av partnerskapsöverenskommelsen Övervakningskommittén maj 2019 En framstegsrapport om genomförandet.
Stärkt tillgänglighet till kommersiell service i gles-och landsbygder
Regional handlingsplan för att integrera och stärka klimat- och miljöperspektiven i det tillväxtarbetet i Stockholms län december 2017.
Presentationens avskrift:

Stockholmsbygd – landsbygd och skärgård där lokala initiativ i samspel med omvärlden utvecklar hållbara attraktiva samhällen som sprider framtidstro Leader Stockholmsbygd tel EU Program Lokalt ledd utveckling Fonder Strategi Ideell förening Styrelse Kontor Projekt

Stockholmsbygd – landsbygd och skärgård där lokala initiativ i samspel med omvärlden utvecklar hållbara attraktiva samhällen som sprider framtidstro Leader Stockholmsbygd tel LEADER STOCKHOLMSBYGD Lokalt ledd utveckling genom leadermetoden

Stockholmsbygd – landsbygd och skärgård där lokala initiativ i samspel med omvärlden utvecklar hållbara attraktiva samhällen som sprider framtidstro Leader Stockholmsbygd tel Projektstöd: Havs- och fiskerifonden 10Mkr Landsbygdsfonden 22,5 Mkr Socialfonden 2Mkr Totalt 47 Mkr för Leader Stockholmsbygd: område 22

Stockholmsbygd – landsbygd och skärgård där lokala initiativ i samspel med omvärlden utvecklar hållbara attraktiva samhällen som sprider framtidstro Leader Stockholmsbygd tel Insatsområdena En attraktiv bygd att bo och verka i En attraktiv bygd att besöka Lokala livsmedel i samspel med marknader i närområdet En god miljö och ökad hållbarhet

Stockholmsbygd – landsbygd och skärgård där lokala initiativ i samspel med omvärlden utvecklar hållbara attraktiva samhällen som sprider framtidstro Leader Stockholmsbygd tel LandsbygdsfondenDrift En attraktiv bygd att bo och verka i En attraktiv bygd att besöka Lokala livsmedel i samspel med marknader i närområdet En god miljö och ökad hållbarhet Havs-/ fiskerifonden En attraktiv bygd att besöka Lokala livsmedel i samspel med marknader i närområdet En god miljö och ökad hållbarhet SocialfondenEn attraktiv bygd att bo och verka i Lokala livsmedel i samspel med marknader i närområdet