Målsättning fram till år 2015 och verksamhetsmodell för att uppnå den MTT:s strategi.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Vilken riktning och hurudana tjänster ?
Advertisements

Den nationella planen för kontrollen i livsmedelskedjan - mål, prioriteringar och ständiga förbättringar Presentation av Sveriges fleråriga plan för.
LANDSBYGDSPROGRAMMET Bakgrund Landsbygdsprogrammet är ett verktyg för att nå målen för landsbygdspolitiken. Programmet innehåller satsningar.
Esitelmän pitäjän nimi Helsingfors stads strategiprogram 2009–2012.
Visionen för PTS Conny Axelsson Fastighetschef Landstinget Kronoberg.
FoI Byggnadsverk – Trafikverket, SBU, SP m fl
SKL:s återrapportering 6 december 2012 Överenskommelsen inom det sociala området Anna-Karin Berglund Avd. för ekonomi och styrning.
Träff Landsbygddepartement SJV 19/ Sid 2 | LRF Kött Mål •Skapa förutsättningar för en lönsam tillväxt •Konkurrenskraftig svensk grisköttsproduktion.
LRF Kött Mål och strategier med sikte på 2020
Landstingsdirektörens stab Forskning och Utveckling, FoU Skapar förutsättningar för människors välfärd samhällets utveckling näringslivets konkurrenskraft.
FoU-samverkan på EU-arenan – Regionala FoU-strategier för Norra Sverige Erik Bergkvist Rapportör EuropaForum.
FoU-strategi för Mittsverige Forskningen skall vara av hög internationell kvalitet till nytta för regionen I FoU-strategin prioriteras vissa forskningsområden.
IQ Samhällsbyggnad – Föreningen för innovation och kvalitet inom samhällsbyggandet. Inspel till Forsknings- och Innovationspropositionen Samhällsbyggnad.
Svenskt Lantmäteri en viktig grund för det goda samhällsbygget
Göteborgs universitet förnyas
Utredningen av den kliniska forskningen. Brister och möjligheter Klinisk forskningHälso- och sjukvård Utbildning ForskningstraditionGod sjukvård Register,
U t v e c k l i n g s c e n t r u m Chefsdagen 5/
Aktuella frågor på EU-nivå
Forsknings- och utbildningsstrategier 2009–2012 Förändring för kvalitet och förnyelse.
Västra Götalandsregionens handlingsprogram för energi
EU;s sammanhållningspolitik Ny strategi Europa 2020 ersätter Lissabonstrategin Tillväxt o sysselsättningsstrategi Fokus på smart, hållbar och inkluderande.
SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH 1 EU 2020 Smart och hållbar tillväxt för alla Smart specialisering Ökad fokusering Ökad koncentration.
Effektivitet. Vad är effektivitet? En kundorienterad, effektiv och högklassig verksamhet förbättrar arbetsmotivationen bland de anställda och inverkar.
Skog Kunskap Kompetens Välfärd En hållbar och mångsidig användning av skogarna skapar en bestående grund för finländarnas välfärd Metla sammanslås med.
Mälardalens kompetenscentrum för Hälsa och Välfärd MKHV
”Vägen mot e-samhället”
”Vägen mot e-samhället”
Anpassning – brett arbete som spänner över hela samhället Länsstyrelserna regionalt ledarskap –Samordna arbetet på regional nivå med anpassning till ett.
Sid 1 | Lantbrukarnas Riksförbund LRF och energi – strategi och leveranser.
Livslångt lärande EU:s nya gemensamma utbildningsprogram Mål ” Ett konkurrenskraftigare kunskapssamhälle, med bättre arbetsmarknad och ökad social.
Kap 8: Marknadsföring genom relationer
Systematiskt kvalitetsarbete i våra kommuner
Lund Tekniska Högskola 2012 Forskning Forskarutbildning Grundutbildning.
Strategisk plan för området Hälsa och samhälle inom Malmö högskola.
Att stödja övergången till en koldioxidsnål ekonomi inom alla sektorer
21 januari 2013 BMÖ Operations and Innovation Management.
Tidigt ingripande och förebyggande stöd för elever inom allmän undervisningen.
Vision och strategi Akademin för innovation, design och teknik.
19 april april 2006 Hållbarhetsrådet 1/ bildades Hållbarhetsrådet Tillhör Boverket, med eget Råd som beslutar om.
Forsknings- och utbildningsmiljön Innovation och produktrealisering (IPR) och satsningen på Mats Jackson, MDH,
SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH Enterprise Europe Network 1 -Rådgivning som tar Europa till företagen Christina Lugnet GD, Tillväxtverket.
? FORSKNINGUTBILDNINGSAMVERKAN HÅLLBAR UTVECKLING.
1 Statsrådets jordbrukspolitiska redogörelse I Redogörelsen behandlar jordbrukets verksamhetsfält och utveckling på allmän nivå Redogörelsen tar upp frågor.
Balanced Scorecard Processen steg för steg
Strategisk plan MEDICINSKA FAKULTETEN VID LUNDS UNIVERSITET.
Vad krävs för att nå målen i RUS? Projekt som arbetsform i förändringsarbete Workshop 10 april.
1 Strategier för minskad klimatpåverkan - framtidsbilder för markanvändning på landsbygden Rebecka Milestad, Åsa Svenfelt & Kalle Dreborg.
Strategisk inriktning för Trafikverket
Beställning av tjänster
Skog Kunskap Kompetens Välfärd En hållbar och mångsidig användning av skogarna skapar en bestående grund för finländarnas välfärd.
Västra Götalandsregionens nya handlingsprogram
1. 2 Smart TillväxtHållbar TillväxtTillväxt för alla Innovation « Innovationsunionen » Koldioxidsnål ekonomi « Ett resurseffektiv Europa » Nya jobb «
”Målet med den regionala tillväxtpolitiken är utvecklingskraft i alla delar av landet med stärkt lokal och regional konkurrenskraft”. PROP. 2013/14:1 UTGIFTSOMRÅDE.
”Vi tror på trådlösa förbindelser… …och vår förmåga att fånga tillväxten”
Näringsdepartementet Landsbygdsprogrammet
Synergier och mervärden mellan olika fonder Hur kan satsningar inom t.ex. Naturturism verka för de övergripande målsättningarna inom de andra fonderna?
”Från Kust till fjäll skapas en hållbar attraktiv region” Regional utvecklingsstrategi för Västerbottens län
Kommissionen för jämlik hälsa Att sluta hälsoklyftorna i Sverige Magdalena Brasch.
Av: Sanna Andersson Vet du att.. I SVERIGE SLÄNGS DET ÖVER TON, FULLT ÄTBAR MAT I SKOLORNA VARJE ÅR DETTA MOTSVARAR VAD 2000 ELEFANTER VÄGER TILSAMMANS.
Verksamhetsplan FSV 2016.
HANDLINGSPLAN och Verksamhetsplan gemensamma förvaltningen
Miljömålen består av tre slags mål
Digitalt först med användaren i fokus
Förstudie Friluftslivets år 2020
ArtDatabanken Till styrmodell .
STRATEGI FÖR SVENSK VILTFÖRVALTNING
Verktyget Utmärkelsen….
Mätning av samhällelig växelverkan - hur ser det ut i Finland?
Miljömålen består av tre slags mål
PROGRAMMÅL 1 Effektmål 2030 Etappmål 2021
Presentationens avskrift:

Målsättning fram till år 2015 och verksamhetsmodell för att uppnå den MTT:s strategi

MTT:s positionering MTT år 2007 MTT vision år 2015 ”nätverksbaserad, flexibel, redo för förändringar" "hierarkisk funktionell, stel" "kundprocessorienterad/ kundfinansierad" "budgetfinansierat ämbetsverk"

Våra missioner och visioner Vår verksamhetsprincip (missionen) Med vår forskning främjar vi konsumenternas välfärd, jordbrukets och livsmedelsekonomins konkurrensförmåga, hållbart utnyttjande av naturresurser, produktions- och livsmiljökvalitet samt landsbygdens livskraft. Vårt måltillstånd 2015 (vision) Vi är ett internationellt kännt och uppskattat forskningsinstitut som utvecklar nya verksamhetsmodeller och ny teknologi för livsmedels- och energiproduktion samt information och lösningar som stöd för det samhälleliga beslutsfattnadet och för hållbart utnyttjande av naturresurser.

Våra värden Kundorientering Expertis och innovativitet Etik En välmående arbetsgemenskap Framgångsrik verksamhet

Våra kärnprocesser Vår verksamhet grundar sig på tre kärnprocesser: forskning och expertuppgifter överföring av information och teknologi marknadsföring Stödprocesser: ekonomitjänster personaltjänster tjänster för internationellt stöd maskintjänster lokaltjänster åker- och djurtjänster laboratorietjänster informationstjänster Ledningsprocessen kopplar samman kärnprocesserna och utvecklingen av kunnandet.

Vårt tillvägagångssätt inom forskning Vi förstärker den programbaserade forskningen. Forskning som siktar på problemlösning kräver ett tvärvetenskapligt forskningsgrepp. Vi bildar internationella nätverk och utvecklar forskarutbyte. Forskning planeras i växelverkan med kunderna, forskningspartnerna och finansiärerna. Vi producerar mervärde för våra kunder och uppnår vittgående effektivitet. Vi deltar intensivt i en värdekedja som består av produktifiering av forskning, undervisning, rådgivning och forskningsresultat. Forskningens beräknade ekonomiska och samhälleliga effektivitet är på lång sikt ett centralt kriterium då forskningsämnen prioriteras.

Vår forskning inriktar sig på 1. Utveckling av jordbrukets och livsmedelsekonomins hållbarhet för samhällets behov 2. Utveckling av jordbrukets och livsmedelsekonomins val av produktion och teknologi 3. Utveckling av non food-produkternas och livsmedlens kvalitet 4. Produktion av biomaterial och bioenergi 5. Utveckling av samhälleliga styrmekanismer

Våra expertuppgifter Stöd för beredningav jordbruks-, landsbygds-, konsument-, energi- och miljöpolitik både nationellt och inom EU Stöd för styrning av växt- och husdjursproduktion Uppehåll av kärnväxtmaterial Stöd för beredning av författningar om jordbruks- och livsmedelsteknologin Service för företag bl.a. testnings- och analystjänster Aktualitetstjänster som delas ut i nätet till olika målgrupper Genomföring av nationella genresursprogram för växter och djur inom jordbruks- och trädgårdsekonomi Jordbrukets nationella beräkning av växthusgasutsläpp Utveckling av kontrollsystem för naturresursinformation Kännedom om livsmedelsmarknaderna och deras funktionsmekanismer, inkl. de globala marknaderna.

Överföring av information och teknologi, samt marknadsföring Vi bearbetar forskningsinformationen i en användbar form. Vi ansvarar för att informationen når kunden. Vi är aktiva i den offentliga diskussionen. Våra kunder och intressentgrupper kan, med hjälp av informationen, utveckla affärsverksamheten och de får möjlighet att använda sådana tjänster och nyttigheter som de behöver. Överföring av information och teknologi utförs i samarbete med andra experter. Vi tar hand om informationsöverföring i samarbete med landsbygdsrådgivningen och företagen. Vi utnyttjar kundresponsen. Vi strävar efterlångvariga kundrelationer och letar aktivt efter nya kunder. MTT:s varumärke slipas för att göra marknadsföringen effektivare.

Ledning och arbetsgemenskap En kompetent personal är en förutsättning för framgångsrik verksamhet. En välmående arbetsgemenskap är en av de värden som styr vår verksamhet. En lätt modell för beslutsfattande och förvaltning är en grundförutsättning för bra ledarskap. Vi är en del av forskarsamhället och därför har vi delansvar för bl.a. forskarutbildningen. Vi genomför långsiktig personalplanering som stärker vår konkurrensförmåga. Vi skapar en positiv bild av arbetsgivaren. Vårt ledningssystem baserar sig på EFQM-modellen stöder framgångsrik verksamhet som verkar både på nationell och internationell nivå stöderteamarbete och projektinriktat handlingssätt stöder samverkan, gemenskapskänslan och möjligheterna att påverka stöder kompetensutveckling, innovativitet, växelverkan och arbetshälsa främjar samhälleligt ansvar

Kunnande Forskningskompetens utvecklas genom att publicera texter i vetenskapliga publikationsserier och genom att delta i internationellt samarbete. Fortbildning stöds, inkl. post doctoral-utbildning. Ändamålsenlig utbildning och möjlighet att utveckla sig i sitt arbete främjar kunnande och arbetstillfredsställelse. Arbetstagarnas inre och yttre rörlighet främjas. Vi betonar betydelsen av programbaserad forskning i utnyttjandet av tvärvetenskapligt kunnande.

Internationalitet Internationaliteten är ett centralt medel för att öka vår kompetens och för att skaffa forskningsfinansiering. Samarbetet med nationella och internationella universitet och forskningsinstitut ökas så att MTT blir en fast del av forskningssamfundet. Vi stöder forskarnas rörlighet och internationellt utbyte som en del av forskarkarriären. Om man redan i början av forskarkarriären arbetar i en internationell forskningsgrupp, hjälper det att komma in i forskararbetet och att skapa nödvändiga internationella kontakter. Vi utnyttjar effektivt våra samarbetsnätverk och vår multiprofessionell verksamhet. Det internationella samarbetet mellan forskningsinstitut har en växande betydelse. Vår internationella vetenskapliga delegation stöder inriktning av forskning och främjar vår internationalitet.

Våra effektmål Att främja balanserad regional utveckling och livskraftig landsbygd Att trygga företagens konkurrenskraft och lönsamheten av jordbruks- och trädgårdsekonomin samt fortsatt verksamhet inom jordbruksproduktionen i hela landet Att producera råvaror av god kvalitet som behövs i livsmedelskedjan Att minska näringsbelastning på miljön inom jordbruksproduktionen Att öka förnybar energiproduktion Att främja livsmedelskvaliteten och -säkerheten Att skydda miljön samt människornas och djurens hälsa, att minska riskerna för konsumenterna och att främja djurens välmående