Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Visionen för PTS Conny Axelsson Fastighetschef Landstinget Kronoberg.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Visionen för PTS Conny Axelsson Fastighetschef Landstinget Kronoberg."— Presentationens avskrift:

1 Visionen för PTS Conny Axelsson Fastighetschef Landstinget Kronoberg

2 Visionen för PTS Program för teknisk standard, PTS, är en del i ett ledningssystem i lokalförsörjningsprocessen i syfte att på ett effektivt sätt kvalitetssäkra leveransen av ändamålsenliga och långsiktigt hållbara lokaler.

3 Effekter för kunden Dokumenterade överenskommelser som beskriver rätt produkt. Anger standardnivå på utrymmen, såväl vad gäller storlek som rumsegenskaper.  Lösningar som kan återanvändas.

4 Effekter för fastighetsägaren och förvaltaren
Rätt kvalitet i projektering, byggande och förvaltning. Vara en standard inom förvaltningen, göra rätt från början. Lösningar som kan återanvändas. Förstärkning av byggherrens roll. Fungerande byggnader som ger förutsättningar för effektiv drift, skötsel och förvaltning.

5 Effekter för samhället
Fungerande byggnader som ger förutsättningar för effektiv drift, skötsel och förvaltning ger mer pengar till vården. Riktlinjer för robusthet och tillgänglighet ger effekter för samhället genom att säkerställa drift och tillgänglighet för medborgarna

6 Ekonomiska effekter Hushålla med resurser genom att göra rätt från början och återanvända lösningar. Minska projekteringskostnaderna med 2-3 % Minska byggkostnaderna med 2-3 % genom att använda totalentreprenad


Ladda ner ppt "Visionen för PTS Conny Axelsson Fastighetschef Landstinget Kronoberg."

Liknande presentationer


Google-annonser