SURE visar vägen i förändringen landsrapport Finland Antti Ikonen och Kaisa Isotalo SURE FIRE.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Luleå Hockey Team 08. Luleå Hockey Unga Utvecklingsgruppen Ulf, Helge och J-Tränare Ungdomsansvarig Helge Lauritsen.
Advertisements

EBP-cirkel 3: En lärande organisation BESÖKSADRESS: RÅDHUSGATAN 72, ÖSTERSUND
Föräldrar Trappan – PHC Ungdom. Varför har vi denna presentation? - Det finns många fel-/missuppfattningar om vad det betyder att bli/vara hockeyföräldrar.
V AD HÄNDER EFTER SFI?. S TUDIE - OCH YRKESVÄGLEDNING Hos mig kan du få studie- och yrkesvägledning information om utbildningar, behörighetsregler och.
SOCIAL MILJÖ I FÖRSKOLAN! En utmaning?!. SOCIAL MILJÖ 8. Delaktighet- Att känna o uppleva sig delaktig hela dagen! 9. Jämställdhet- Rätten att ha inflytande.
Miljonprogram 2.0 med tillgängliga bostäder? Professor, leg. arbetsterapeut Susanne Iwarsson.
U 2015:06 Samordnare för unga som varken arbetar eller studerar Ungas väg in i samhället Inger Ashing – Nationell samordnare unga som varken arbetar eller.
Vår verksamhet Har verksamhet i skolans gym Har aktiviteter med bollsporter Är en del av Jönköpings skolidrottsförbund Anordnar idrottsrelaterade utbildningar.
Toppning vs. Nivåindelning IK Zenith F02 Per-Olof Johansson.
Nya vägar? Landsrapport från Finland Agneta Torsell och Marko Nevalainen SURE FIRE.
Spetsundervisning – svenska och matematik I Lerums kommun erbjuds elever i åk 8 och 9 att fördjupa sin kunskaper i matematik och svenska genom ett samarbete.
Verksamhetsplan för IF Kamraterna, Åmål
Empowerment i teori och praktik?
Barn och ungdomars utveckling
Kom igång med - Disgen Modul 3
V36, 2016 Veckobrev för förskoleklasserna
Studie- och yrkesvägledare Finns på skolan: Måndag – Fredag
En hållbar organisation
Välkomna till föräldraråd Norrtullskolan åk 7-9
Förslag till upplägg (denna sida behöver inte vara med sen)
PRAO vecka 16 & 17 ( april).
Heby skola 7-9 Björn Johansson, förstelärare
Liv & Hälsa ung Alkohol Narkotika Dopning Tobak
VÄLKOMMEN TILL 6A.
Hur mår niondeklassare i Sörmland? Trender
FRÅN MEDBEROENDE TILL MEDMÄNNISKA
Barn och unga Skapa förutsättningar för en gynnsam hälsoutveckling
Regional tillgång till idrottsanläggningar och kulturskola
Ett treårigt utvecklingsprojekt
VÄLKOMMEN! BABBEL OCH BUBBEL Klassföräldraträff
Vad kan du som förälder göra? Om någon annan inte har det bra
Likheten förenar Möt Maria Johansson som uppmanar oss att se vad som förenar människor, trots våra olika upplevelser och erfarenheter.
VÄGEN TILL MÅLGÅNG"   MålGång är en programförklaring som ska verka som stöd för våra aktiva, ledare och föräldrar och hela GSK/MIFs gemensamma fotbollsverksamhet.
Att bemöta och bli bemött
Lektion 2:1 Våldets uttryck Våldet tar sig olika uttryck
Brainstormingaktivitet
smslån utan kreditprövning
Öppet hus Skolans namn Datum.
Iris Rosengren Larsson
Att långsiktigt säkra konkurrenskraften genom att samverka
REKTOR Möjlighet till mindre styrelser för universitet och högskolor och om rektors möjlighet att vara ordförande i styrelsen Remiss av promemoria från.
Kompetensförsörjningsgruppen presenterar
Pedagogen och det entreprenöriella lärandet
Pedagogen och det entreprenöriella lärandet
Talangutveckling Ungdom
Välkommen till informationskväll om Anna Whitlocks gymnasium
Lokalt gåvogivande - Förslag som läggs fram till styrelsen 5 feb
Välkommen till ett samtal om VÄRDERINGAR
9...
Frågor Följande frågor är en sammanfattning av det som samlats in via e-post, seminarier och möten. Vissa frågor är på detaljnivå andra av mer strukturell.
En utvecklad studie- och yrkesvägledning
154 folkhögskolor Regionägda folkhögskolor Rörelseägda folkhögskolor.
UF Ett år som företagare Företagsamhet och arbetslivsfärdigheter i praktik Timme 4. och 5. – Affärsidé, personal och rådgivare.
”Miss lyckad” ”I slutet av 8:an fick vi prata med en SYV, jag minns att hon frågade mig ”Vad vill du bli?” som att hela mitt liv hängde på just denna frågan.
Framtidsfullmakt Annika Lewerth.
Ny vision VARFÖR HAR VI EN VISION?
När politiken kom till köksbordet
Artiklar Bestämd artikel.
Innehåll kategoriträff för specialpedagoger den
Systematiskt kvalitetsarbete
- Tobaksfri utmaning, för tobaksfria ungdomar
Demokratins utmaningar och förtroendevaldas roll
Ny som ledare Block A Förväntningar på en ledare
Hållbar utveckling måste vara
Supportstuga: Medarbetarkopplingar
Om Hamnedaskolan!!! Världens bästa skola!!!!!!!!!!!!
I Anteckningarna finns kommentarer till bilderna.
Samordningsförbundet Väst
Samordningswebbinarier om Skapande skola
Hjälp, vad skall jag göra…
Presentationens avskrift:

SURE visar vägen i förändringen landsrapport Finland Antti Ikonen och Kaisa Isotalo SURE FIRE

1. Tema: Ändringar i Finska utbildningsystemet 1.Ny läroplan -Borde vara färdig i hösten Skolor, lärar, föräldrar har haft möjlighet att deltaga genom Internet -National, regional och skolans nivå, vad händar i klassrummet? ©Antti Ikonen ja Kaisa Isotalo

Förändringar i Finlands allmänbildande grundutbildning Planer på förlänga läroplikten Fråga om ungdomar, som inte fortsätter sina studier efter grundskolan målsättningen är att alla skall fortsätta på nästa nivå, antingen i gymnasium eller i yrkeskola fråga om pengar? det finns bara 15 me planerat till reformen

samhället måste betala alla kostnader om det blir obligatoriskt! det inkluderar böcker och bidrag till skolresor risk: det kommer att kosta mycket mera vilket orsakar nya problem för kommuner som redan är mitt i en ekonomisk utmaning

Förslag till struktur för andra nivån varje nuvarande organisation som arrangerar utbildning på andra nivån måste söka tillstånd för att kunna att fortsätta sitt arbete efter år 2017 enligt besparingsprogrammet måste 260 me självklart måste nätet av läroanstalter samtidigt ses över fortfarande dualmodel (gymnasium och yrkeskola separerade)

2. Tema: Rektorn som förändringsagent mer och mer uppgifter läggs på, för exempel -ny läroplan 2016 , informations- och kommunikationsteknik problem: arbetstiden räcker inte till allt! det har funnits experiment i vissa kommuner från har det blivit obligatoriskt att varje rektor måste planera sin arbetstid på förhand man måste också följa upp hur det blev det har funnits tankar att dessa krav kommer att låsa och/eller styra rektorns arbete för mycket eller att det minskar nuvarande självständighet målsättningen är att vi skall kunna begränsa vår arbetstid, och även lämna bort vissa uppgiffter som inte hör till rektorns arbete ©Antti Ikonen

Stödkonstruktion till skolledningsarbetet -Utbildnings möjligheter till rektorer: Ledning: i samarbete med praktiken, processhantering och förändringsledning Diversifierade utbildningar till nya rektorer och rektorer som har long erfarenhet om ledningsyrke Utbildningar som uppdaterar kunnandet -workcounselling, coaching, mentoring, tutoring => Finland behöver rektorer som vȧgar leda! ©Antti Ikonen ja Kaisa Isotalo

3. Tema: Vilket roll spelar SURE i ändringar aktivt deltagande I utbildningspolitik genom rapporter och nätvärksamhet utbildning till ledarna, deltagande kommunikation och informationen i realtid kollegialt stöd ©Antti Ikonen ja Kaisa Isotalo

Välbefinnande ledare vågar leda! Det är skönt att ha vänner som förstår dina svårigheter! ©Antti Ikonen ja Kaisa Isotalo