Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Lokalt gåvogivande - Förslag som läggs fram till styrelsen 5 feb

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Lokalt gåvogivande - Förslag som läggs fram till styrelsen 5 feb"— Presentationens avskrift:

1 Lokalt gåvogivande - Förslag som läggs fram till styrelsen 5 feb

2 Bakgrund: Människor vill ge till ett lokalt socialt arbete. Därför tror vi att basen i vår gåvogivande kommunikation ska vara lokal. Detta förslag syftar till att hjälpa lokala enheter att få igång ett gåvogivande. Signalerna från styrelsen har varit positiva, men inget beslut finns ännu.

3 Forts: För att få ett aktivt gåvogivande på lokal nivå behövs i första hand en god kommunikation om verksamheten på lokal nivå. Det gäller alltså att först bygga upp ett ”varumärke” och förståelse för Hela Människans arbete på lokal nivå. Först efter detta är uppnått, kan ett kostnadseffektivt gåvogivande påbörjas.

4 Vi tänker oss att cirka 1-3 enheter per termin kan beviljas ett gåvoprojekt. Där de kan låna upp till kr över tre år. Enheterna behöver uppfylla de kriterier som finns och ha en egeninsats på minst 10 %. När tre år har gått ska lånet betalas av genom att Hela Människan Sverige tar 20 % av insamlade tills att skulden är betald. Om det går längre än 3 år, skrivs restskulden av.

5 Vad vill ni skicka med oss?
Sätt er i grupper om cirka fem personer. Skumma igenom förslaget. Välj ett case att utgå ifrån. Anteckna och lämna in pappret till oss sen.

6 Frågor: Hur skulle gåvogivandesatsningen kunna ge enheten möjlighet att utvecklas? Vilka utmaningar tror du enheten får om man beslutar sig för att satsa på gåvogivande enligt Hela Människan Sveriges förslag? Vad vill ni skicka med oss när vi nu ska gå vidare med förslaget till styrelsen?


Ladda ner ppt "Lokalt gåvogivande - Förslag som läggs fram till styrelsen 5 feb"

Liknande presentationer


Google-annonser