Främja anställning av nyanlända i de gröna näringarna och naturvården.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Gissur Pétursson forstjóri Vinnumálastofnunar Myndigheters service för arbetslösa i Norden Jubilæumskonferens maj ÅR AV GRÄNSLÖS NORDISK.
Advertisements

HSO Skåne Ett samarbetsprojekt mellan HSO Skåne och Furuboda Arbetsmarknad Finansierat av Arvsfonden De Offentliga Arbetsgivarnas Ansvar DOA.
Samborådet Emina Redzematovic. Samborådet 2. Coach/vägledare kartläggning Motivationssamtal Bedömning Upprättande av handlingsplan Planera insats Följa.
”Biblioteket hjälper mig att komma in i samhället” En studie av asylsökandes kännedom om, användning av och förväntningar på Stockholmregionens bibliotek.
Börja etableringen på anläggningsboende Marie Klasson.
Att förbättra världen genom återvinning och utbildning Handen på hjärtat – har vi inte ofta för mycket kläder i garderoben som vi inte använder? Det är.
En väg in för utlandsutbildad vårdpersonal Projekt i landstinget Västmanland
Verksamhet för asylsökande – nytt särskilt regeringsuppdrag till studieförbunden Helene Lindgren, handläggare Uppsala 5/
Förberedande projekt inom temat Framtidens välfärd Fokus vård och omsorg Kompetensförsörjning inom välfärdssektorn –
Om denna presentation: Version Denna PPT-presentation tillsammans med det talspråksmanus du hittar i anteckningssidorna är framtaget för att.
Om denna presentation: Version Denna PPT-presentation tillsammans med det talspråksmanus du hittar i anteckningssidorna är framtaget för att.
Integration, Direktionsmötet den 17 mars 2016 Ny prognos från Migrationsverket Sverige tillsammans-konferenser Aktuellt i projektet (tre processer) EU-projekt.
Arbetskraftskoordinator - för sysselsättning och arbete Medfinansierats av Europeiska socialfonden
Arbetsmarknadsrapport Syftet är att redovisa hur och med vilka insatser Arbetsförmedlingen arbetar för att förbättra arbetsmarknadens funktionssätt.
Rekommendationer - Hur handlar vi utifrån resultaten? Bibehåll förbättringsidén eller utveckla/avveckla, ny PGSA? Förbättringsområde: Förbättra kunskapsläget.
Nyanlända akademiker snabb väg in på arbetsmarknaden Reglab Eva-Britt Grönberg, projektledare.
Moderna beredskapsjobb i staten
Dubbel Yrkesutbildning
Socialt Entreprenörskap Tillväxtverkets roll och uppdrag
Tillväxtverket 11 november 2016
God Livsmiljö Integration
Utbildningsförvaltningen
Den rådande flyktingsituationen – Socialstyrelsens insatser
Avdelningen för vård och omsorg
Bröstcancerscreening
Taltidning till fler 16 mars 2017 Götabiblioteken.
Barn och unga Skapa förutsättningar för en gynnsam hälsoutveckling
Statistiken är hämtad från migrationsverkets hemsida
BESÖK OSS PÅ FACEBOOK OCH EDGYMNASIET.SE
AKTIVITETER RESULTAT EFFEKTER HÅLLBARHETS MÅL
Föreslagna ändringar från Naturvårdsverket i reglerna om landsbygdsutveckling i strandnära lägen Peder Seidegård Länsarkitekt.
Förändringar inom etableringslagstiftningen
Samarbetspartners Civila samhället. Samarbetspartners Civila samhället.
Pedagogen och det entreprenöriella lärandet
Pedagogen och det entreprenöriella lärandet
Pedagogen och det entreprenöriella lärandet
Moderna beredskapsjobb i staten
Fler nyanlända i arbete
Spår för Korttidsutbildade
Kommunikationsplan Bilaga 11 till överenskommelsen mellan Hudiksvalls kommun och Arbetsförmedlingen gällande samverkan för att minska arbetslösheten.
Soloföretagare 4 december 2015.
Ny vision Samtal om framtiden
Miljömålen består av tre slags mål
Utmaningar i folkhälsoarbetet Norra Örebro län
Anställning av personer med funktionsnedsättning inom Gävle kommun.
Arbetsmarknadstorget
Frågor Följande frågor är en sammanfattning av det som samlats in via e-post, seminarier och möten. Vissa frågor är på detaljnivå andra av mer strukturell.
Barn och ungas delaktighet
Dagordning Hej och välkomna. 8:30 ESF projektet
En utvecklad studie- och yrkesvägledning
Språkinlärning på talets grund
Så enkelt som möjligt för så många som möjligt.
Avdelningen för vård och omsorg
Pär Vikström Utredare Folkhälsomyndigheten 22 september 2016
Regional handlingsplan för att integrera och stärka klimat- och miljöperspektiven i det tillväxtarbetet i Stockholms län december 2017.
Spår för Industri Mariestad, Töreboda och Gullspång
Välkomna! strategi för Vilt-förvaltning
PLAN INOM FUNKTIONSHINDEROMRÅDET
Utredning för vårdkedjan förvärvade hjärnskador
Behovskartläggning Kartläggningen beskriver målgruppens behov och skapar därmed förutsättningar för att utveckla processer som motsvarar behoven. Den.
Evidensbaserade miljöanalyser
Hållbar utveckling måste vara
Samordningsförbundet Göteborg Hisingen/ DELTA
Systematiskt förbättringsverktyg för samverkan
Bedömningsteam, koordinatorer och arbetsgivarfokus – Samordningsförbundet Göteborg Centrum Jag heter Lena Rydin och är delprojektledare för vårt delprojekt.
Rekrytering med lokala jobbspår
HÅLLBARA LIVSSTILAR - Hur du lyckas med insats & utvärdering
Skolsamverkan - Göteborg.
Regional handlingsplan för att integrera och stärka klimat- och miljöperspektiven i det tillväxtarbetet i Stockholms län december 2017.
Samordningsförbundet Väst
Presentationens avskrift:

Främja anställning av nyanlända i de gröna näringarna och naturvården

Uppdraget En effektiv väg till de gröna näringarna Samarbete mellan SKS, AF, SLU Visa på de möjligheter som finns Föreslå förändringar i regelverk för förbättring Sprida kunskapen i hela samhället och till andra branscher Slutrapport 31 jan 2017

Andra uppdrag Analys av arbetskraftsbehovet i de gröna näringarna – AF Boende och praktikplatser - LRF

Kartläggning Yrkesgrupper och arbetskraftsbehov Vägen till egenförsörjning Kunskapsläget–utbildningar- utbildningsbehovet Validering av utbildning och yrken Arbetsmarknadspolitiska projekt – Visa på ”best practice” – Beskriva hinder och möjligheter

Utveckling - Intresse Skapa intresse och motivation för de gröna näringarna hos de nyanlända genom aktiviteter på anläggningsboenden

Utveckling - Utbildning Skapa samverkan mellan – utbildningar – utbildning och praktik – utbildning och arbete Skräddarsy utbildning för målgruppen Utnyttja utbildningsanordnare effektivt Utveckla snabbspår för de med yrkeskompetens

Utveckling - Praktik Praktikplatser Hur kan de säkerställas? Hur hittar vi fler? Hur effektiviserar vi samarbetet mellan myndigheter/organisationer?

Utveckling – Fler arbetstillfällen Offentliga anställningar – Hur kan myndigheter samverka för att skapa anställning? Ökat arbetskraftsbehov – Var kan nya arbetstillfällen skapas? Ta fram åtgärder för att stimulera anställning Kan vi påverka arbetskraftsimporten?

Utveckling - Eget företagande Hur hittar vi de som vill starta eget? Vilket stöd behöver de?

Utveckling - Boende Hur kan vi skapa genvägar för boende? Landsbygdsutveckling – Hur kan de nyanlända bo kvar på landsbygden Vilket stöd finns att tillgå?

Exempel Introduktions- och attraktionskurser Vad Enkla nätbaserade kurser som kombineras med studiebesök Översatta till flera språk För användning på asyl- och anläggningsboenden och i SFI- utbildningen Ansvarig: SLU

Exempel Skogen som integrationsarena Vad: Utbildning på gymnasienivå Ansvarig: SLU och naturbruksgymnasierna Projektledare: Ann Dolling, s-fak

Exempel Grönt språk och arbete – Living lab Vad: Integrerad språkträning, praktik och samhällskunskap Ansvarig: SLU i Alnarp

Exempel Naturbaserad rehabilitering i etableringsfasen Mål: att hitta metoder för en hållbar integrering av flyktingar förbättra funktion, hälsa samt arbetsförmåga hos nyanlända med funktionsnedsättning och/eller posttraumatisk stress