SUCCCE Smart Use of Communication in Complex Care Environments Attraktiv, effektiv och säker vård.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Organisera vattentjänsterna för framtiden
Advertisements

Genomförandeprojektet Vård 2010 – så blev det NU-sjukvården Oktober 2010.
CINERGY – kreativ samverkan och verktyg för regional tillväxt Regionala nämnden 14 september 2011.
Avalon Information Systems Vi är IT-företaget som behärskar framtagning av information och utveckling av konkurrenskraftiga IT-system. - Produktinformation.
Systemkarta.
Framtidens bästa primärvård
U t v e c k l i n g s c e n t r u m Chefsdagen 5/
Nationell strategi för eHälsa och Socialstyrelsens roll
Interreg IV A Nord Gränslösa möjligheter Skellefteå 7 dec Pontus Albertsson, Forskare, AKMC, VLL HarshNet.
Så vill vi ha det i Norrbotten Likvärdig vård i länet oavsett bostadsort – Enhetliga bedömningar & prioriteringar – Enhetliga rutiner & utrustning Nöjda.
Business Reflex AB “Marketing som strategiskt verktyg för att driva affärsinnovation”
Vad menar vi med begreppet behov?
Teknikcollege Söderslätt Vad är det?. Företagen är Teknikcollege – Teknikcollege är skolan.
Nationellt ramverk för patientsäkerhetsarbete
1 Landstinget Blekinge - en behovsstyrd hälso- och sjukvård - Allt vi gör har sin utgångspunkt i hälso- och sjukvårdslagen och tandvårdslagen Målet för.
Mälardalens kompetenscentrum för Hälsa och Välfärd MKHV
DIVISION Service Innovationer och upphandling Ett helt nytt sätt att tänka efter före Theresa Hägglund Upphandlingsjurist Norrbottens läns landsting.
Skörda frukterna! Socialfondens växthus för kompetensutveckling.
Hälsofrämjande ledarskap och medarbetarskap
Aldrig skada Patientsäkerhetsarbete Brukarsamverkan
Modell för Utveckling av ledningssystem
Landstinget Kronoberg
Detta är God Vård.
Att tillsammans påverka!
Handledarutbildning Delkurs 4 Barn- och fritidsprogrammet BF
WORKSHOPS - Effektiv Miljötillsyn – ett Projekt för Ökat Lärande och Hälsa.
Sommar på din arbetsplats
Organisera vattentjänsterna för framtiden. Vattentjänstorganisationernas utmaningar Klimatförändringen ställer nya krav på dricksvattenproduktion och.
Så jobbar vi med användbarhet och verksamhetstest i Ladok3
Genomförande Framtidens lärande Tre ledord: Tillgänglighet - Tillväxt - Konkurrenskraft Stärka e-lärandeutvecklingen i Skåne/Blekinge genom att bygga en.
Företagsam vardag i Blekinge Integrerade offentliga e-tjänster för företag och blivande företagare Med fokus på företagens vardag Och på offentliganställdas.
Vad står vi inför i hälso- och sjukvården? Förändringar på kort och lång sikt.
TLl FOI-behov 2016 VO Trafikledning Trafikledningssystem Förvaltning Ewa Gustafsson Systemdesign Karl-Einar Jonsson.
Presentation 6: Dela med dig av din kunskap och erfarenhet.
RAMBÖLL MANAGEMENT CONSULTING DALARNAS LÄN UPPFÖLJNING AV REGIONALA DIGITALA AGENDOR September 2015.
Intern kommunikation och externa påverkansstrategier Hässleholm 18 november 2010 Mats Holmquist.
Vart är vi på väg? Ann-Charlotte Kassberg, Norrbottens läns landsting Harald Segerstedt, Kommunförbundet Norrbotten.
Eget arbete till workshop Blekinge. Hur har ni i ert landsting/region arbetat med att få beslut/förankring kring breddinförande av Stöd och.
Regionala stödstrukturer för kunskapsutveckling inom socialtjänsten.
Ny e-hälsovision, vad händer nu? Patrik Sundström, programansvarig e-hälsa SKL Jean-Luc af Geijerstam, utredare eHälsomyndigheten Sofie Zetterström, vice.
Utmaningar och möjligheter för framtidens sjukhus Marie Rodling Wahlström Augusti 2016.
Patient- och brukarmedverkan i Norrbottens län Politiska samverkansberedningen Strategi för Norrbottens län = kommuner + landsting Bygger på SKL’s arbete.
Skolan som arena för psykisk hälsa Tjugo pilotskolor i Enköpings och Älvkarleby kommuner I samarbete med Landstinget i Uppsala län.
Patientens fokus utifrån TILLGÄNGLIGHET KVALITET DELAKTIGHET Ekonomi Rätt vård i rätt tid Vårdgarantin Befolkningens hälsa Bemötande Patientsäkerhet Kliniska.
1 Verksamhetsplan Verksamhetsplanering Verksamhetsidé Värdegrund Vision SWOT-analys Strategier Mål Handlingsplaner Uppföljning Varför finns vi?
Ett Interreg Sverige-Norge projekt
Tempen på införandet av e-hälsa
PERSONCENTRERAD VÅRD DE KRONISKA SJUKDOMARNAS UTMANING
Succé för Gislehälsans café för äldre
Inspektioner vid akutmottagningar i Värmland och Gävleborgs län
Gott samarbete primärvård - psykiatri
4S Konferens Kenth Olsson vice ordförande 4S styrelse
Fysioterapeuterna Västerbotten
Gemensam APT Förskolorna i Svedala
Preliminär Verksamhetsplan 2017
Arbetsmoment under Workshop 2: Målbilder
Fokus Yrkesutbildning VO
Teknikcollege Söderslätt
Omställningen av hälso- och sjukvården
Vad är Svenska HALT? Den här presentationen ger en introduktion till Svenska HALT-mätningen.
Jämlik psykiatrisk vård
Vi står inför en stor digital förändring som ger oss nya möjligheter att skapa en smartare välfärd. Utbildningen "Att leda digital förändring” syftar till.
Oplanerad mottagning med IT stöd ger kraftiga förbättringar i telefontillgänglighet, produktivitet, kvalitet och arbetsmiljö Presentation av oss, Varför.
Trygg och säker vård och omsorg
Samverkansprojekt för bättre hälsa
Målbild framtidens hälso- och sjukvård
Fördjupning till systematiskt kvalitetsarbete
Vill du veta mer om hur det är att arbeta som managementkonsult inom hälso- och sjukvård? Helseplan Consulting bjuder in sistaårsstudenter till företagskväll.
Agenda Bakgrund/utgångspunkt - för Västkom idag
Socialtjänstens medverkan i samhällsplanering
Presentationens avskrift:

SUCCCE Smart Use of Communication in Complex Care Environments Attraktiv, effektiv och säker vård

●Behovsanalys i IVA-miljön genomfördes av SICAHT ●Stora behov av att förbättra informationshantering, beslutsstöd och miljön för patienter och personal ●Helt i linje med en av de stora utmaningarna som Sverige står inför är “Framtidens hälsa och sjukvård” - också en global utmaning ●Helt i linje med ReDA och den nationella digitala agendan ●Tidigare forskning visar också problematik kring informationshantering, komplex vård och beslutssituationer Introduktion till SUCCCE (1)

SUCCCE startade i januari 2015 Under 2015 har vi byggt partnerskapet, gjort kunskapsöversikter, genomfört multiprofessionella workshop, startat upp finansieringsarbetet Landstinget Blekinge är en av huvudparterna och en första presumtiv kund Den första applikationen som nu utvecklas i SUCCCE är: avancerat beslutsstöd för larmhantering i hälso- och sjukvård Introduktion till SUCCCE (2)

Problematiken i vården kring intensivvård, informationshantering, beslutsfattande, larmhantering och dålig arbetsmiljö är omfattande och dokumenterad Använda de möjligheter som Google glasses ger avseende kommunikation och dokumentation. SUCCCEprodukten möter behoven av tidskritisk, adekvat medicinsk information i komplex vård, genom ett ”handsfree” beslutsstödsystem för larmhantering Nå svenska marknaden under hösten 2017 Påbörjat marknadsintroduktion på den europeiska marknaden under 2017 Mål för SUCCCE!

SUCCCE partnerskapet

Kompetens avseende övergripande strategiskt hälso- och sjukvårdsfrågor Kompetens rörande patientsäkerhet Kompetens och har tillgång till krav och behov från professioner Kompetens om arbetsgivar/arbetsmiljöfrågor Proof of Concept (studier som visar på att det fungerar) Miljöer för nulägesstudier, forskning och tester Kravställare som slutkund LtB medverkar i SUCCCE med

Konceptet - lösningen

Hur vi samarbetar i SUCCCE? Styrgrupp och projektteam där samtliga partners finns med Multiprofessionella workshops och utvecklingsarbete tillsammans Gå bredvid i vården Kunskapsgenerering och spridning Hur långt har vi kommit? Initiala marknads- och kunskapsöversikter Byggt partnerskapet Proof of Concept med IVA-medarbetare Mjukvaruutveckling av gränssnitt i Google glasses Nuläge i SUCCCE!

Spännande samarbete mellan LtB och lokala företag. Värdefullt att medarbetare som ska använda produkten är med i utvecklingsarbetet Under projektet har vi kontinuerlig kontakt mellan professionen och utvecklare, för att få en produkt som möter behoven Vi har haft workshops i projektets olika faser, så det blir en kontinuerlig avstämning kring teknologin och dess funktion/handhavande. Det är verkligen positivt att vi samarbetar i SUCCCE! Vi sätter IVA och Blekinge- sjukhuset på kartan! Erfarenheterna av att medverka i SUCCCE!

Smidigare kommunikation Filtrerad och samlad information Färre misstag i vården Effektivare vård Förbättrad arbetsmiljö och patientmiljö Kortade vårdtider Ökad patientsäkerhet Attraktivare arbetsplats Sveriges bästa IVA! Förväntningarna på effekter av SUCCCE!