Medlemskap och ledaruppdrag (%) Idrotten utbildar flest ledare (%) Har du fått någon ledarutbildning inom någon ideell organisation? Om ja, var?

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Karin Mattsson Weijber Föreläsningsbilder Stora ledardagen 2009.
Advertisements

HSO Skåne Ett samarbetsprojekt mellan HSO Skåne och Furuboda Arbetsmarknad Finansierat av Arvsfonden De Offentliga Arbetsgivarnas Ansvar DOA.
Konstruktiv bildkritik Källor: fotosidan.se Facebookgruppen Street Photography- Sweden Elevarbeten Kärrtorps gymnasium Tack till fotograferna som givit.
Vi förväntas alla bidra…. Ulrika Dolietis Skanska Sverige.
Genomförd av CMA Research AB Medarbetarundersökning 2014 Oktober 2014 Ängelholms kommun.
Hur man skriver CV. Nya ord Färdighet – gebėjimas Kontaktuppgifter – asmens duomenys Erfarenhet – patirtis Meriter – nuopelnas Övrigt – kita Kunskaper.
Pedagogik för framtiden Hur lär vi oss i olika åldrar? Hur kan vi skapa bra förutsättningar för inlärning? Minnet – repetition Olika inlärningsstilar och.
 Le i telefonen  Hälsa och presentera dig med fullständigt namn  Fråga efter personalansvarig/rätt person  Finns det tid?  Fråga på ett intressant.
Vad är egentligen ett samhälle? Hur skulle ni definiera ordet samhälle? Dvs när vi pratade om ett samhälle sist, vad pratade vi om då? Ta ngn minut och.
Jämställdhetsenkät – sammanställning Under 2014 spred vi en enkät till alla som definierar sig som kvinnor och som bor på landsbygden.
Jobb & arbetsliv: Egenskaper Ambitiös Ifrågasättande Ansvarskännande Serviceinriktad Språkkunnig Målmedveten Initiativrik Kreativ Resvillig Ärlig Tvåspråkig.
Oskrivna och skrivna regler i Kallhälls scoutkår Hälsodeklaration, personuppgifter och kontaktuppgifter Kåren har som policy att ta in en ny hälsodeklaration.
I samarbete med Nikolaus Koutakis Örebro universitet 1.
Motiverande Intervju är en terapeutstyrd,målinriktad,klientcentrerad,rådgivningsstil som har som mål att hjälpa klienter att utforska och lösa ambivalens.
Varför tar barn och unga droger?. Allt fler unga dör av droger Tyvärr drabbas barn och unga hårt av droger. Allvarliga skador och t.om dödsfall som vi.
Vad innebär ett mål för lärande eller utveckling.
Färdiga e-tjänster för att effektivisera er hantering kring ENSAMKOMMANDE BARN Under 2015 kom ensamkommande barn och unga till Sverige för att söka.
Kommunikation Tove Phillips Olika perspektiv att studera ämnet kommunikation: Sociologi  Sociologiska perspektiv Kommunikation är en naturlig del.
Hälsofrämjande ledarskap och medarbetarskap Från riskfaktorer till friskfaktorer Aaron Antonovsky varför behåller en del människor sin hälsa och förblir.
Varför flyr folk från glesbygden?
Barn och ungdomars utveckling
Nykterhet och solidaritet
Information från 5 verksamhetsutövare (intervjuat 3 st)
De sju intelligenserna
Försoningsläran, kärleksbudskapet
VÄLKOMMEN TILL 6A.
Fair play Samhällskunskap åk 4.
Utbildning i hantering av Behovstrapporna
Motivera lantbrukarna i rådgivningen
Linden Hockey Team -04.
Etik & moral Etik = beskriver vilka riktlinjer vi ska välja för hur vi ska handla, val vi ställs inför Moral = beskriver de val vi väljer beroende på åsikter,
Välkommen till mitt utvecklingssamtal ÅK Ht 2017
Fotbollen i Hovsta Vision
BESÖK OSS PÅ FACEBOOK OCH EDGYMNASIET.SE
Strategi för hälsa Skola Socialtjänst Vård och omsorg
Mänskliga rättigheter istället för välgörenhet
Likheten förenar Möt Maria Johansson som uppmanar oss att se vad som förenar människor, trots våra olika upplevelser och erfarenheter.
Nyttjande av stimulansbidraget för andra målgrupper
Vad är religion och vad är livsåskådningar?
VÄGEN TILL MÅLGÅNG"   MålGång är en programförklaring som ska verka som stöd för våra aktiva, ledare och föräldrar och hela GSK/MIFs gemensamma fotbollsverksamhet.
Äldres behov i centrum Välkommen till introduktion! 22 februari 2016.
Vision Mer än idrott - En klubb full av stjärnor.
För säkrare och tryggare liv
Motivera lantbrukarna i rådgivningen
Kan man förutsäga vem som blir brottsling?
Övervakningskommittén
Erfarenhetsutbyte 25 november
Föräldramöte P/F f.11 och bollek
Kompetensförsörjningsgruppen presenterar
Religion.
Valideringsdelegationen 2013
Ett schyst arbetsliv med mångfald och likabehandling
Bra villkor på jobbet Bli medlem i ett Sacoförbund – det tjänar du på
Utvärdera för framtiden ...mer än ParaGå
Din lön och din utveckling
Många företag Värdesätter hållbarhet
Kommunala aktivitetsansvaret
Så styrs Sverige.
FRIIDROTT ÅR INTRODUKTION.
Ett samarbete mellan biologi, BILD och idrott och hälsa
Barnkonventionen.
Välkommen till regional arbetsgrupp handledarskap
Schyst offentlig upphandling
Utbildning i hantering av Behovstrapporna
Gävle Godtemplare Idrotts Klubb Fotboll
Ny som ledare Block A Förväntningar på en ledare
Ny som ledare Block A Förväntningar på en ledare
HIF-VÄNNERNAS UNGDOMSSTIPENDIUM 2.500:- CASPER WIDELL 15 år
Livsmedelsverkets syn på livsmedelskontrollen i Sverige Helena Storbjörk Windahl Avdelningschef Styrning och uppföljning.
Vad tänker du om alkohol och andra droger?
Presentationens avskrift:

Medlemskap och ledaruppdrag (%)

Idrotten utbildar flest ledare (%) Har du fått någon ledarutbildning inom någon ideell organisation? Om ja, var?

Varför vill man bli ledare?

Positiv inställning hos arbetsgivare Uppfattning om en person som varit ideell ledare: En person som tar ansvar Kan förväntas fungera bra i grupp En aktiv person som tar egna initiativ

Vad vill arbetsgivare ha? "Vi vill ha en person med förmåga att lyssna och som kan förmedla ett budskap" "En aktivitetsledare kan jobba målmedvetet och visar integritet och mod." "De (idrottsledare) kan förväntas vara bra på att handskas med problem, att ta människor." "Vi föredrar såna som haft med människor att göra, t ex idrottstränare." "Vi uppskattar ledarmeriter som visar att personen är driftig."

En skjuts in i arbetslivet för unga ”Det (ideellt ledarskap) är positivt. Ibland har man kanske inte så mycket att gå på, speciellt med unga människor, då kan detta vägas in.”

Ledaruppdrag i meritförteckning Bas: Är/har varit ledare, 375 intervjuer ”Tar du med ledaruppdrag inom fritiden i din meritförteckning?” (%)

Chefer? ”Nej, när det gäller chefer har de meriterna ingen betydelse. Det skulle inte kännas seriöst att bedöma en chef efter det. Vi går efter vad de har bevisat i jobbet.”

Unga ledare vill bli chefer

Idrottsbakgrund uppskattas men policy för meriter saknas ”Det här med lagspel och att kunna jobba i team är viktigt. Inte nödvändigtvis att man ska jobba som ledare men en god stämning är ju också viktigt. Allt handlar ju om team idag.”

”Jag har utvecklats som person inom idrotten. Jag har även lärt mig hur kul det är att hjälpa andra så de lyckas. Man får lära sig ta ansvar och se varje individ och dennes egenskaper. Se det bästa hos varje individ och verkligen ta fram det”

Idrotten är landets ledande ledarskola Resultat från SIFO om ideellt ledarskap som merit i arbetslivet våren 2007