Lönekriterier för lärare inom samtliga skolformer inom Utbildning Gävle och Näringsliv & arbetsmarknad Gävle (gäller från och med 2016 års löneöversyn)

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Ledningsdeklaration Länna/Rialaenheten 2009
Advertisements

Granskningsområden Måluppfyllelse och resultat Tillsynen granskar inom detta område förskolornas måluppfyllelse gällande resultatet av förskolornas arbete.
Processkarta över en övergripande löneöversynsprocess
Mål med samverksanssystemet
Förskolor och skolor i Nacka – i en klass för sig
Kvalitet i förskolan Erfarenheter från Kungälvs kommun
Kvalitetsgranskning gymnasial lärlingsutbildning6/22/2014 Kvalitetsgranskning av gymnasial lärlingsutbildning.
Lärgrupper som modell för verksamhetsutveckling inom BU
Arbetsorganisation Vem ansvarar för vad i förskolans verksamhet?
Dokumentation som en del i det systematiska kvalitetsarbetet
Exempel utifrån ett antal målområden
Kvalitetsredovosning  Analys och bedömning av måluppfyllelse i verksamheten som helhet  Prioriterade mål och åtgärder
Pedagogisk dokumentation i det systematiska kvalitetsarbetet
Mål och betygskriterier
Elevinflytande i planeringen av undervisningen
Vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet – en potential för skolan – men vad är det och hur kan man göra?
Förskolor och skolor i Nacka – i en klass för sig Vuxenutbildning Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2008, antagen.
Personalmötet april 2014 – Hanna Gadd
Arbetsorganisation Vem ansvarar för vad i förskolans verksamhet?
Välkommen till Ledardagen!
Förskolor och skolor i Nacka – i en klass för sig Gymnasieutbildning Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2008,
LEDNINGSFUNKTIONER I PRAKTIKEN
i kommuner, landsting/regioner
IUP Karin Wennbo Bilderna är från flickr
Ramverk för patientmedverkan
Kvalitetsarbete i korthet – varför, vad och hur?
VÅGA VISA är ett samarbete mellan Danderyd
Kvisthamraskolan Norrtälje F-6 skola ca. 260 elever
Lokal arbetsplan Hedlunda skola Kunskaper, utveckling och lärande Barnen/eleverna ska känna sig trygga, respekterade och ha demokratiska värderingar.
Handledarutbildning Delkurs 4 Barn- och fritidsprogrammet BF
Process: Lönekriterier
Lönesamtalet.
Att tala lön med sin chef
Trondheim 2-4 maj 2011 Annika Malm. Formidling kräver rätt förutsättningar Historiskt i Sverige Målstyrda resultat Väletablerade och evidensbaserade metoder.
BUN DAGAR Resultat- och Kvalitetsuppföljning
Ett aktivt medarbetarskap
Kvalitetsredovisning Resultat för gymnasieskola 1 Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2007 Antagen av Utbildningsnämnden.
Hur väl verksamheten uppfyller nationella mål
Uppföljning och utvärdering
BFL Bedömning för lärande
Systematiskt kvalitetsarbete i förskolan
Kvalitetsgranskning 2010 Christina Lindh & IngBeth Larsson
STs lönepolitiska plattform Lönen ska vara bra för både individen och verksamheten ! En lönesättning som uppfattas som rättvis av alla på en arbetsplats.
Personalpolitisk inriktning
Värdighetsgarantier. Uppföljning 2014 BrukareNärståendePersonal Antal besvarade enkäter Känner till att det finns värdighetsga- rantier 14%27%69%
Nämndplan 2015.
Myh.se Kvalitetsarbete konst-och kulturutbildningar Utvecklingsarbete Steg 1 utarbeta en strategi för kvalitetsarbetet Arbetsmetod: diskussion med konstnärliga.
Lönekriterier – ett stöd till chefer. Varför lönekriterier?  Att ha tydliga lönekriterier är en förutsättning i samband med lönesättning.  Kriterierna.
VERKTYG FÖR BEDÖMNING AV FÖRSKOLANS MÅLUPPFYLLELSE Funktionell kvalitet.
Skurup – en godbit av Skåne Skurup – en framgångsrik skolkommun Skurup, en av 16 kommuner i Sverige, som ingått i SKL:s.
Jämställhet och lika villkor medarbetare
Skoldialogen - samverkan för bästa skola Växjökonferensen den 27 januari 2016 Marie Sedvall Bergsten, Undervisningsråd.
Skolinspektionen Bra tillsyn – bättre skola - Det pedagogiska ledarskapet.
Skolledarföreningen - för 2000-talets skolledare.
Målens betydelse i formativt ledarskap. Upplägg Formativt ledarskap Förskolans uppdrag Styrdokument Analysera mål.
SAMTALSMODELL och din lön i Skellefteå kommun
From Great To Excellent
Välkomna till styrd helpdesk
Lära för livet!.
Gruppers utveckling enligt IMGD (GDQ)-modellen
LOKAL LÖNEBILDNING.
Pedagogen och det entreprenöriella lärandet
Kvalitetsarbete Verksamhetsstöd
Ett inspirationsmaterial inför samtalet mellan chef och medarbetare.
Verktyget Utmärkelsen….
Karriär för lärare Nuläge Anställningsvillkor Roll o Ansvar
Lönesamtal och bedömningsområden
Lönesamtal och bedömningsområden
Fördjupning till systematiskt kvalitetsarbete
Varmt välkommen till kursen Avslutande VFU, 13,5 hp. VT 2019
Presentationens avskrift:

Lönekriterier för lärare inom samtliga skolformer inom Utbildning Gävle och Näringsliv & arbetsmarknad Gävle (gäller från och med 2016 års löneöversyn)

Inledning Individuell lönesättning förutsätter att samtal förs med medarbetare om uppställda mål, resultat och kopplingar till lön. Samtalet ska referera till kriterier i lönesättningen. Medarbetaren ska alltid vara medveten och vilka kriterier medarbetaren bedöms efter. De tre lönekriterierna har sin grund i den kommungemensamma personalpolicyn. Nedan framgår ett antal exempel som kännetecknar förmågan att leva upp till kommunens lönekriterier. Om någon medarbetare bedöms inte uppfylla något av lönekriterierna ska åtgärder framgå av den individuella utvecklingsplanen. Dessa kriterier är framtagna av en partsammansatt arbetsgrupp och fastställdes vid förvaltningssamverkan vid Utbildning Gävle och Näringsliv & arbetsmarknad Gävle Arbetsresultat/ måluppfyllelseUppfyller inteUppfyllerUppfyller välUppfyller mycket väl Systematiskt och medvetet arbete utifrån styrdokument, uppdrag och ansvarsområde Arbetar inte utifrån verksamhetens styrdokument, uppdrag och ansvarsområden. Arbetar inte systematiskt och medvetet mot uppsatta mål. Arbetar utifrån verksamhetens styrdokument, uppdrag och ansvarsområden. Arbetar systematiskt och medvetet mot uppsatta mål. Tar stort eget ansvar, har gott omdöme och god prioriteringsförmåga när det gäller arbetet utifrån styrdokument, uppdrag och ansvarsområden. Tar stort eget ansvar med att arbeta systematiskt och medvetet mot uppsatta mål. Tar stort eget ansvar för hela verksamheten samt engagerar andra till att ta ett ökat ansvar i arbetet utifrån styrdokument, uppdrag och ansvarsområden. Tar stort eget ansvar för att arbetet i hela verksamheten präglas av ett systematiskt och medvetet tänk kring innehållet i uppsatta mål. Beslut och rutinerFöljer inte fattade beslut och rutiner. Följer fattade beslut och rutiner. Tar stort eget ansvar för att beslut och rutiner följs. Fullföljer alltid åtagna uppgifter och verkar för att fattade beslut genomförs Tar stort eget ansvar för att alla beslut och rutiner alltid följs och genomförs mycket väl. Fullföljer alltid åtagna uppgifter och verkar för att fattade beslut genomförs. Initierar, utvecklar samt driver förslag till beslut och rutiner som leder till verksamhetsförbättringar.

2. Yrkesskicklighet/duglighetUppfyller inteUppfyllerUppfyller välUppfyller mycket väl Ledarskap Bristande ledarskapsförmåga. Tar ingen ledarroll i arbetet med barn/elever. Har ledarskapsförmåga. Tar en ledarroll i arbetet med barn/elever. Analyserar, utvecklar och anpassar den egna ledarskapsförmågan. Tar en tydlig ledarroll i arbetet med barn/elever. Analyserar, utvecklar och anpassar den egna ledarskapsförmågan. Arbetar aktivt med ledarrollen i arbetet med barn/elever. Utvecklar ledarskapet och arbetar aktivt med kollegialt lärande på arbetsplatsen. Söker aktivt återkoppling för att utveckla den egna ledarskapsförmågan. Kvalitet i undervisning Anpassar inte arbete/arbetssätt utifrån allas förutsättningar och behov. Arbetet resulterar inte i måluppfyllelse Anpassar arbete/arbetssätt utifrån allas förutsättningar och behov. Arbetet resulterar i måluppfyllelse. Analyserar, utvecklar och anpassar arbete/arbetssätt utifrån allas förutsättningar och behov. Arbetet resulterar i ökad måluppfyllelse. Är skicklig och målmedveten i att analysera, utveckla och anpassa arbete/arbetssätt utifrån allas förutsättningar och behov. Arbetet resulterar i ökad måluppfyllelse. Utvecklar och initierar nya tankar, metoder på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet som utgångspunkt. Samarbetar aktivt och utvecklande med de resurser som finns kring barn/elever. Bemötande Bemöter inte alla på ett respektfullt sätt. Bemöter alla på ett respektfullt sätt. Bemöter alla på ett respektfullt sätt och skapar goda relationer. Bemöter alla på ett respektfullt sätt och skapar goda relationer. Är skicklig i att hantera olika personer och situationer samt är en god förebild för verksamheten. Samarbete Deltar i lagarbete men visar inget eller lite engagemang för att samarbeta. Är delaktig och engagerad i att samarbeta för en positiv utveckling inom gruppen. Är delaktig, engagerad och tar utifrån gruppens behov egna initiativ för att utveckla ett gott samarbete. Söker aktivt återkoppling för att utveckla den egna samarbetsförmågan. Är delaktig, engagerad och tar utifrån verksamhetens behov egna initiativ för att utveckla ett gott samarbete. Söker aktivt återkoppling för att utveckla den egna samarbetsförmågan. Är skicklig på att ge återkoppling så att andra utvecklas.

3. Bidrar till verksamhetsförbättringar Uppfyller inteUppfyllerUppfyller välUppfyller mycket väl VerksamhetsutvecklingDeltar inte eller i liten grad i arbetet kring verksamhetsutveckling. Deltar i arbetet med verksamhetsutveckling. Deltar, visar aktivt intresse och tar egna initiativ som resulterar i verksamhetsutveckling. Visar stor initiativförmåga samt driver aktivt verksamhetsutveckling för enhetens bästa tillsammans med andra. KompetensutvecklingOmsätter inte genomförd kompetensutveckling i verksamheten. Deltar i kompetensutveckling men kan endast i liten grad omsätta den i verksamheten. Är aktiv i kompetensutveckling och omsätter det i verksamheten. Omsätter kompetensutveckling i verksamheten vilket leder till ökad måluppfyllelse. Vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet Visar bristande eller inget intresse för utveckling på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet inom sitt verksamhetsområde. Baserar arbetet på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Är aktiv inom det pedagogiska arbetet på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet samt kan omsätta det i praktiken. Håller sig ajour och kritiskt granskande till aktuell forskning på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Omsätter sina kunskaper i det praktiska arbetet i samarbete med andra. KvalitetsarbeteVisar bristande eller inget intresse för kvalitetsarbetet. Visar intresse och medverkar i kvalitetsarbetet. Analyserar och arbetar aktivt med kvalitetsarbetet och kan omsätta det i praktiken. Analyserar, arbetar aktivt och driver kvalitetsarbetet med utvärdering, planering och genomförande enskilt och tillsammans med andra inom verksamheten.