Finlands advokater. Finlands advokater Vem är advokat? En advokat är en erfaren jurist som har specialiserat sig på att sköta sina klienters ärenden.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Idéer för ett bredare entreprenörskap
Advertisements

Det här är Jusek Akademiker- förbundet för jurister, ekonomer, systemvetare, personalvetare och samhällsvetare.
Test Center – en högre nivå
Regler och lösningar för uppdragsutbildning
Finlands advokater Vem är advokat? En advokat är en erfaren jurist som har specialiserat sig på att sköta sina klienters ärenden. Enbart jurister som.
Policy för miljö och hållbar utveckling
Vår förening - Så kan du vara med och påverka!
Suomen Metsästäjäliitto
Kommerskollegiums arbete med handelshinder
Medier. Hälsa säljer  I Finland finns det redan 20 olika tidningar som enbart har hälsa och motion som teman.  Det utbildas inte hälsojournalister i.
Psykosyntesföreningen Vision, verksamhetsidé & riktlinjer Vision Verksamhetsidé Riktlinjer Psykosyntesföreningen.
VÅRD & OMSORG.
Industrifacket Metall sid 1 Kvänums Verkstadsklubb.
POLICY OCH RIKTLINJER Dokumentet Policy och riktlinjer för Gislaveds kommuns hantering av klagomål och synpunkter beskriver : Varför det är viktigt att.
Hur kan informationsflödet i detaljplaneprocessen effektiveras
Barn- och ungdomspolitiska utvecklingsprogrammet och ungdomsorganisationer Sini Korpinen Generalsekreterare Statens delegation för ungdomsärenden.
Effektivitet. Vad är effektivitet? En kundorienterad, effektiv och högklassig verksamhet förbättrar arbetsmotivationen bland de anställda och inverkar.
En styrelse som gör skillnad
De huvudsakliga resultaten av OECD:s undersökning Pisa
Välkommen till årets Ordförandeseminarium 4 – 5 oktober 2014 Här möts vi som vill göra skillnad! 1.
INFORMATÖRENS YRKESETIK
Högskoleverket arbetar för studenternas rättssäkerhet Kårdagen den 7 oktober 2010.
Värderingar En värdering är egentligen ingenting annat än en personlig uppfattning om hur bra eller dåligt någonting är eller om vad som är rätt eller.
Sveriges förenade studentkårer SFS Robin Moberg Vice ordförande SFS SFS 10 september 2009.
ATT HJÄLPA GER GLÄDJE 2015, 1 Röda Korsets principer 50 år Rödakors- och rödahalvmånerörelsens principers historia.
1 Innehåll Branschen  Vision  Förhållningssätt  Fjärrvärmens idé Föreningen  Verksamhetsidé  Rollfördelning  Strategiska prioriteringar Mål  Kommunikation.
SKL har beslutat om Strategi för eSamhället
HSAN  Bakgrund Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd (HSAN) tillkom i sin nuvarande form 1980 då den bröts ut ur Socialstyrelsen. Nämnden har till uppgift.
I samarbete med Arbetsförmedlingen och kommuner i Stockholms län Consensio- Kompetensutveckling i samspel.
Tulijan Tukena Integrationslagen. Tulijan Tukena Integrationslagen  Integration = myndigheternas åtgärder och tjänster (OBS! organisationer stöder den.
Sammanfattning av EU-lagstiftning: en introduktion 2008.
Små företag och offentlig upphandling Ulrica Dyrke Företagarna 17 jan 2008.
Barnets rättighet är den vuxnas plikt
Varumärket SPF, Sveriges Pensionärsförbund. Varumärket är allt vi gör Varumärket är inte samma sak som en logotype, grafisk profil, slogan Varumärket.
Sid 1 | Lantbrukarnas Riksförbund LRF – Lantbrukarnas Riksförbund Intresse- och företagarorganisation för de gröna näringarna.
#hyväätyötäSuomi. Finlands ekonomi har stagnerat.
Mål och resursstyrning i Sotenäs
Distriktchef Paavo Seppänen Ampumaharrastus- foorumi Skyttekortkurs Tikkakoski och
Individuella studieplaner på forskarnivå - rättssäkerhetsperspektiv Presentation av två pågående projekt Praxis från UKÄ, Högskoleverket och ÖNH Gruppdiskussioner.
Finlands advokater Vem är advokat? En advokat är en erfaren jurist som har specialiserat sig på att sköta sina klienters ärenden. Enbart jurister som.
Rekommendationer - Hur handlar vi utifrån resultaten? Bibehåll förbättringsidén eller utveckla/avveckla, ny PGSA? Förbättringsområde: Patientförening för.
KONKURRENSKRAFTSAVTALET FÖRHANDLINGSRESULTATET
Det här är Jusek AKADEMIKER- FÖRBUNDET FÖR JURISTER, EKONOMER, SYSTEMVETARE, PERSONALVETARE, KOMMUNIKATÖRER OCH SAMHÄLLS- VETARE.
1 KIF:s AFF Black Knights Värderingar
Samhälle Mål: ”Gotland erbjuder hög livskvalitet med social rättvisa, inomregional balans och en hållbar tillväxt som gör att människor vill bo och verka.
Finlands advokater. Finlands advokater Vem är advokat? En advokat är en erfaren jurist som har specialiserat sig på att sköta sina klienters ärenden.
Ett kontrakt har sitt pris
Gåvor från försäljare.
21 och 23 februari 2017 Fotbollens roll Som bygdeutvecklare.
Ställ krav på din coach Det gör vi!
Läkemedelsdagen 2017 Vem vet din medicinering? - Temat är utnyttjande av aktuella medicineringsuppgifter
Jessica Gustavsson Advokat
Sveriges Kommunala YrkesREVisorer
Individuella studieplaner på forskarnivå - rättssäkerhetsperspektiv
Här är några av företagen där TJ medlemmarna finns: Medlemsavgift:
Heby kommuns kvalitetspolicy
Strategi för Bästa Heby
Rättsfostran till gymnasier Finlands rättssystem
Det här är Folkbildningen i Västmanland
”Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill.
Beskattningen i Finland
FRAMGÅNGSFAKTORER FÖR VÄRVNING.
Schyst offentlig upphandling
FRAMGÅNGSFAKTORER FÖR VÄRVNING.
Riksföreningen för anestesi och intensivvård
Här är några av företagen där TJ medlemmarna finns: Medlemsavgift:
Finlands Psykotraumaförening rf
IF Friskis&Svettis Kalmar
Hur garanterar vi god kvalitet i servicen och lagenlig verksamhet
Hur garanterar vi god kvalitet i servicen och lagenlig verksamhet
Presentationens avskrift:

Finlands advokater

Vem är advokat? En advokat är en erfaren jurist som har specialiserat sig på att sköta sina klienters ärenden. Enbart jurister som är medlemmar i Finlands Advokatförbund får använda benämningen advokat. En advokat är ett tryggt val då juridiska frågor ska avgöras. Kvaliteteten på advokattjänster uppföljs och förbättras kontinuerligt.

Advokatkåren i siffror I Finland circa 2 100 advokater Av cirka 200 offentliga rättsbiträden är 96 advokater Av advokaterna är 29 % kvinnor, 71 % män Advokatkåren utgör drygt 10 % av Finlands jurister Advokatkåren växer årligen med cirka 130 nya advokater Vid advokatbyråerna verkar utöver advokaterna cirka 600 jurister Antalet advokatbyråer uppgår till cirka 800 (de juridiska byråerna är cirka 500–550) Advokatbyråerna är i medeltal små (1-2 jurister) och de största byråerna ligger i Helsingfors

Varför finns det advokater? (advokaternas mission) Advokaterna är en garant för rättsstaten I en rättsstat finns alltid en från statsmakten oavhängig advokatkår, som tillhandahåller privatpersoner och företag tillförlitliga juridiska tjänster av hög kvalitet.

Vad eftersträvar advokatkåren? (vision) Alla litar på en advokat. Privatpersoner och företag anser att advokater är professionella och tillhandahåller kvalificerade juridiska tjänster. Samhället erkänner advokatkårens betydelsefulla roll i utvecklandet av rättsförhållandena. Att tillhöra advokatkåren värdesätts och anses vara nyttigt.

Advokaternas verksamhet baserar sig på grundläggande värderingar Lojalitet Oberoende Ojävighet Förtroende Oförvitlighet De grundläggande värderingarna framgår ur reglerna om god advokatsed. Efterlevnaden av dessa värderingar övervakas effektivt

Finlands Advokatförbund Finlands Advokatförbunds uppgifter är att reglera och övervaka advokatverksamheten främja advokattjänsternas kvalitet utbilda och stöda advokaterna utveckla rättsförhållandena Advokatförbundet är ett genom lag grundat offentligrättsligt samfund. Advokatförbundet är inte en registrerad förening, ett fackförbund eller en företagarorganisation.

Vad gör Advokatförbundet? (1/2) Reglerar och övervakar advokatverksamheten: Lagen förpliktar advokaterna att i sin verksamhet iaktta god advokatsed. Advokatförbundet definierar självständigt innehållet i god advokatsed och övervakar advokaternas verksamhet. En klient kan kostnadsfritt framföra klagomål om en advokats osakliga förfarande till en självständig tillsynsnämnd. Förbundet godkänner enbart erfarna jurister som advokater. Endast en medlem av Advokatförbundet får använda benämningen avokat. Främja advokattjänsternas kvalitet: Advokatföbundet värnar om att privatpersoner och företag överallt i Finland har tillgång till högklassiga advokattjänster.

Vad gör Advokatförbundet? (2/2) Utbildar och stöder advokaterna: Förbundet ordnar rikligt med utbildningstillfällen för advokatkåren. Av advokaterna förutsätts årlig fortutbildning vars förverkligande övervakas. Förbundet stöder advokaternas verksamhet genom att till exempel ge riktlinjer för professionellt handlande. Utvecklar rättsförhållandena: Advokaterna deltar aktivt i lagstiftningsarbetet genom att delta i arbetsgrupper och ge utlåtanden. Målsättningen för förbundets rättspolitiska verksamhet är att utveckla rättsvården och rättssäkerheten i vårt land.

Advokaterna övervakas effektivt* 618 nya tillsynsärenden och arvodestvister framfördes Tillsynsnämnden avgjorde 632 ärenden Handläggningstiden var i medeltal 6 månader 14 dygn Av klagomålen ledde 34 % till disciplinär påföljd: 112 anmärkningar (61 %) 55 varningar (30 %) 2 påföljdsavgifter 2 uteslutningar ur advokatföreningen Av arvodestvisterna ledde 19 % till en rekommendation om att arvodet sänks. * Tillsynens nyckeltal från år 2014

En självständig tillsynsnämnd Nämnden handlägger självständigt de klagomål som framförs mot advokater, offentliga rättsbiträden och rättegångsbiträden med tillstånd 12 medlemmar, av vilka 5 inte tillhör advokatkåren Medlemmarna som inte tillhör advokatkåren handhar domaruppgifter eller verkar inom utbildning och juridisk forskning eller är representanter av rättegångsbiträden med tillstånd Sammankommer i plenum och i fyra avdelningar Tilläggsinformation: www.tillsynsnamnden.fi

www.advokatforbundet.fi @asianajajat youtube.com/asianajajat