Formare 2015 Motivation.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Coachande ledarskap som mentor
Advertisements

- en positiv och realistisk självbild
Motivation och förändring
MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER
Spelstrategi.
Retorik Konsten att tala Hur håller man ett bra argumenterande tal?
Vad är feedback? Vad ska jag tänka på för att feedback ska bidra till studentens lärande?
Härnöstudier.
Vad innebär val av vårdenhet?
STRESS Stress är ett allmännt fenomen i vardagen, som påverkar på människans välmående. Stressen uppstår i människans inre men den är oftast en reaktion.
Intervju inför ViV-projektet.
Idrottspsykologi IGU tillfälle 3
- Konsten att ge feed-back
Om jag hade möjlighet att fånga regnbågen hade jag gjort det för din skull och delat dens skönhet med dig.  
God Kharma! Detta är en kort men trevlig läsning. Njut! Det här är vad Dalai Lama har att säga inför Allt tar bara några få sekunder att läsa och.
Instruktioner Vilken grupp av frågor känner du att du instämmer mest med? Instämmer du i hög grad med de första 10 frågorna är din självkänsla lägre.
Konsten att leda sig själv
Plug In riktar sig till elever som avbrutit eller riskerar att av bryta gymnasieskolan. Nationellt är frånvaron hög, närmare 30 %, för Västerbotten ligger.
Mindfulness – en hjälp på vägen
Ingrid Svensson, Eva Horneij Inquiry-based learning ( IBL) - En pedagogisk metod som stimulerar till nyfikenhet och gränsöverskridande lärande”
Patients' experience of important factors in the healthcare environment in oncology care. Browall M, Koinberg I, Falk H, Wijk H.
Klok filosofi … ?.
Röd & Grön Zon I RÖD ZON Pratar jag till … DIG! I GRÖN ZON
Att samtala med ungdomar om tobak
Mental träning Mål & Motivation
Klok filosofi.
Genomförd av Samhällsmedicinska enheten, Örebro läns landsting.
K ALLE K ARLSSON IUP vt J AG GÅR I SKOLAN FÖR ATT …
Självbilden = Allt du vet om dig själv (Baumeister, 1995)
 I denna bilaga ger vi en kortfattad presentation inom olika områden gällande träning och hälsa som vi erbjuder på Forma träningscenter.  Kontakta gärna.
Vad är du för typ av person?
”Hur gör vi varandra bättre” IFK TUMBA FOTBOLL Ledarutveckling
Kapitel 2 Livsstilens betydelse för hälsan.
Retorik Konsten att tala Hur håller man ett bra argumenterande tal?
Lyckad träning Hur?.
Positiv Livskraft © Att komma dit du vill
Sammanställning av gruppdiskussioner på pers.ass.-kurs, Fyrbodal
Men jag tror att jag sakta börjar se en kontur Några armar och ben
VISION - PASSION - ACTION
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Röd zon Grön zon Grön zon Röd zon.
SIM TEAM.
OLIKA FORMER AV ETIK.
”-Med kunskap och engagemang mot dina mål !” IGU – Idrottsliga Gymnasieutbildningar, Uppland Åk 2 Elit Välkomna! Idrottspsykologi IGU tillfälle 4.
FOXPOPULI Introduktion av deltagare – ice breaking och lära känna varandra “ Social entrepreneurship for social change”, Nordplus adult Project ID AD-2012_1a
Introduktion till Motiverande samtal (MI)
Livskarriär Din väg mot ett arbete som kommer att göra dig lycklig.
Kroppsideal & idrott Idrott, träning och kroppsuppfattning
Hur man lär sig saker på bästa sätt!
BioBind Sparkle Media levererar vidare. Kunderna älskar det Recensionerna talar för sig själva. Kunderna är nöjda med BioBind av en enda anledning: det.
Portfolion / Dokumentationen bidrar till utveckling
Hälsoteket ska förbättra hälsa och välbefinnande hos de boende i Angered genom att: skapa möjligheter för människor att ta ett större eget ansvar.
Idrottspsykologi.
MOTIVATION.
Leda Avdelning Leda Kår Ditt Personliga Ledarskap
Etik och moral Vad är rätt och fel?.
Identitet Vad formar oss till oss?.
Att Skapa Serier.
Hur du tar hand om din kunskap
Motivation is the direction and intensity of effort
Vem är jag, Vem är du?.
Förändring – hot eller möjlighet?
LIVET Skruva upp volumen och klicka för att komma igång.
Hur kan jag öka arbetsglädjen
Love, love, love Bibelstudium, Love Each Other,
Målvaktsdag SSK Johan Långström. Dagordning Träningsteori Aktivera målvakten Utrustning Tankesätt Mål och motivation Praktiskt teknikpass.
Socialpsykologi.
Nonviolent Communication
MÅLSÄTTNING - Att sätta mål för det du ska göra. VARFÖR SKA VI SÄTTA MÅL? Vet du inte vart du ska kan du inte planera vägen dit… För att nå ett bra resultat.
Vad är motivation? Vad är motivation? Drivkraften att förändra ett beteende.
Presentationens avskrift:

Formare 2015 Motivation

” Motivation can be defined simply as the direction and intensity of ones effort ” ( Sage, 1977). Direction of effort = Vägen man strävar att nå → hur man söker, närmar sig eller känner drag gentemot en viss situation Intensity of effort = Intensiteten på satsningen → Hur mycket är man beredd att arbeta för att nå sitt mål

Olika delområden inom motivation Inre motivation Vi gör någonting för att det orsakar en bra känsla eller njutning Motivationen kommer inifrån Leder till högklassig inlärning och kreativitet Yttre motivation Vi gör någonting för att det leder till ett visst resultat

Kontrollerad motivation

Motivationens roll i livsstilsförändring Mycket stor faktor, som inverkar på hållbarheten i livsstilsförändringen Self-determintaion theory Autonomins betydelse för motivationen Vi gör saker för att vi själv väljer att göra dem (t.ex. Motionera) och inte pga tryck utifrån ”Jag borde” och ”jag måste” är inte autonomiska

Motivationens roll i livsstilsförändring Diskussion: Rör du på dig för att du ”måste” eller för att du vill? Är hälsosammare matvanor någonting du lärt dig gilla eller känns det svårt?

Bygg en rutin Tar i medeltal 66 dagar Man kan hamna och tvinga sig själv i början

Autonomisk motivation Jag håller mat- och träningsdagbok för att: Det motiverar mig att följa med vad jag har ätit och hur jag har tränat VS Alla andra gör det och min coach tvingar mig

Autonomisk motivation T.ex. Ett barn leker för för barnet vill leka Leder till fysiskt och psykiskt välmående Är din motivation i Formare autonomisk? Exempel?

Resultat versus processen Stirrar på vågen dagligen Njuter av att röra på sig Minimerar kalorierna Lär sig att njuta av hälsosam och god kost Går på gymet för att projektet kräver det Hittar ett roligt sätt att uppehålla och förbättra muskelkonditionen Tränar för att inte få dåligt samvete Går på gym/länk med sin kompis eller och simma med barnen för att det är roligt! Quick fix Livsstilsförändring ”It’s all about the JOURNEY not the outcome” – Carl Lewis

Hur skall man uppmuntra någon mot autonomisk motivation Hur skapar vi en omgivning som motiverar: Genom att försöka se på saker genom den andra personens synvinkel Genom att ge valfrihet och olika alternativ Genom att känna sig fram och bekanta sig med nya saker Genom att själv ta initsiativ Genom att motivera bra

Vem lyckas? Den som autonomiskt godkänner hälsosammare levnadsvanor och strävan efter dem Personer som strävar efter att snabbt få resultat lyckas ofta, MEN, det är inte hållbart -> Satsa på tålmodighet och njut av processen

Rochesters universitets undersökning, 1996 6 månaders aktivperiod och 2 års uppföljelse Meningen var inte att se hur effektivt deltagarna gick ner i vikt, utan att förutse vilka deltagare hade motivationen att lyckas (128 deltagare). Godkänner förändringen på ett sätt man själv kan kontrollera -> self regulated -> inte bara lyda regler

Rochesters universitets undersökning, 1996 Personerna som före projektet var autonomiskt motiverade lyckades bäst För att lyckas var det också viktigt att deltagarna ansåg att coacharna stödde och främjade den autonomiska motivationen

Målsättning Tålamod Delmål Bind dem inte till tid Vad är/var ditt största mål gällande ForMare? Har denna målsättning ändrats under processen? Hurudana delmål kunde du tänka dig?