Förändring – hot eller möjlighet?

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
“Tänk över det här...” Klicka med musen för att se bildspelet...
Advertisements

Nulägesanalys genom frågor
- en positiv och realistisk självbild
Tanken Verkligheten Medvetet Databank Output Beteende INPUT Omedvetet
Frågor som underlättar för ungdomar att testa sitt cannabisberoende/missbruk och sitt missbruksmönster.
Individuellt lärande tillsammans
Metodstöd.
Tränings och Tävlingslära
GRUPPBEHANDLING AV SPELBEROENDE
”Tidigare har läraren skrivit hur det har gått för mig i skolan som mamma och pappa fick läsa hemma. På utvecklingssamtalet har mest de vuxna pratat och.
SÄTTA MÅL.
PRUTA INTE MED DIG SJÄLV!
SSQ12-B Instruktioner Namn Datum Ålder
Stress Vad är stress? Hur påverkas människor av stress?
En utbildningssatsning i samproduktion mellan
Hälsa och Kondition.
STRESS Stress är ett allmännt fenomen i vardagen, som påverkar på människans välmående. Stressen uppstår i människans inre men den är oftast en reaktion.
Ta reda på hur ditt liv ser ut just nu
Idrottspsykologi IGU tillfälle 3
- Konsten att ge feed-back
för Dig som vill sluta med Hasch och Marijuana Rådgivningsbyrån i
Syftet med en personlig handlingsplan
Konsten att leda sig själv
Mindfulness – en hjälp på vägen
Klok filosofi … ?.
Dialogkort - arbetsmiljö och hälsa
Kortseminarium Radical Collaboration, 30 min Presentation av Mixed Minds Presentation av värden Presentation av deltagarna (om de inte är.
Mental träning Mål & Motivation
Hjärta eller hjärna? Susanne Håkansson Karriärvägledare
K ALLE K ARLSSON IUP vt J AG GÅR I SKOLAN FÖR ATT …
Psykologiska redskap.
 I denna bilaga ger vi en kortfattad presentation inom olika områden gällande träning och hälsa som vi erbjuder på Forma träningscenter.  Kontakta gärna.
ACT Att hantera stress och främja hälsa
Kapitel 2 Livsstilens betydelse för hälsan.
Positiv Livskraft © Att komma dit du vill
Sammanställning av gruppdiskussioner på pers.ass.-kurs, Fyrbodal
Men jag tror att jag sakta börjar se en kontur Några armar och ben
”Lär dig säga jag och nej”
Nycklarna till framgångsrik stresshantering. Anmäld dig redan idag om du …: … känner att du provat allt och vill ha ”nycklar” som verkligen fungerar …
Institutionen för hälsovetenskap Avdelningen för hälsa och rehabilitering Ett liv i balans Anna-Karin Lindqvist Leg. fysioterapeut, doktorand.
Prestation, stress, motivation & hjärnan Njuter du av ditt arbete?
Röd zon Grön zon Grön zon Röd zon.
Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten – brukarmedverkan vid brukarundersökningar inom LSS • • SKAPAD.
Introduktion till Motiverande samtal (MI)
Livskarriär Din väg mot ett arbete som kommer att göra dig lycklig.
Respekten för människan
HÄLSA Föreläsning om HÄLSA Av och med Stefan Lindström
Lions Clubs International  Utbildning för zonordförande.
Medveten nävaro Du kan öka din förmåga att göra det bästa av varje situation. Du minskar ditt automatiserade sätt att reagera och ökar din valfrihet och.
Idrottspsykologi.
Undvik intervjumissarna
MOTIVATION.
Stress Vad är stress? Hur påverkas människor av stress?
Vad är det styr hur du mår på din arbetsplats?
Hälsa och Kondition.
Caroline Hansson, Pilbäckskolan
Formare 2015 Motivation.
Socialpsykologi.
PROJECT NO – UK/13/LLP-LdV/TOI-624
Arbetsmiljöarbete Service- och bemötande
Barn och stress.
Feedback Detta kommer du att utöva i olika former i framtida utbildning och yrkesliv.
Bild 1 EXAMENSARBETET KANSKE STARTEN PÅ DIN NYA KARRIÄR…
MÅLSÄTTNING - Att sätta mål för det du ska göra. VARFÖR SKA VI SÄTTA MÅL? Vet du inte vart du ska kan du inte planera vägen dit… För att nå ett bra resultat.
Kommunikationsprocesser
Praktisk stressföreläsning
Energi och Näringsämnen
Träff 11 Välkomna!.
Träff 13 Välkomna!.
Vad är motivation? Vad är motivation? Drivkraften att förändra ett beteende.
Presentationens avskrift:

Förändring – hot eller möjlighet? Vi måste vara FLEXIBLA i dagens samhälle. Hur påverkas du av förändringar? Analysera dig själv!

För att komma till rätt med stress måste du ställa följande frågor till dig själv: Vad är viktigt i mitt liv? Vad är målet med mitt liv? Vad vill jag uppleva? Vad är min uppgift? Gör livet hanterbart och meningsfullt! Du behöver en färdriktning!

Lagom med utmaningar och stimulans Arbetet - Stress Lagom med utmaningar och stimulans Stress Stress Understimulans Överstimulans Hur ser det ut på ditt jobb?

Faktorer som påverkar: Arbetsinnehåll Arbetsbelastning Graden av självbestämmande Relationer – arbetskamrater, chef

Kvinnors och mäns stress Ökar mot arbetsdagens slut och när de kommer hem Relationsstress (privatlivet) Känner ofta att de inte räcker till på jobbet. Åker hem Har sämre självförtroende Söker gärna hjälp Sitter ofta fast i monotona och okvalificerade arbeten Kopplar av efter jobbet och när de kommer hem Prestationsstress (jobbet) Har lättare att jobba över Har bättre självförtroende Söka hjälp = svaghetstecken Monotona jobb är tillfälliga Hur kan man göra för att väga samman familj och arbete?

Inre och yttre stressorer Stressorer = Det som framkallar stress. Inre: Attityder du har och de krav du ställer på dig själv. Yttre: Sådant som beror på omgivningen. 1 Identifiera de yttre stressorerna på arbetet och hemma! 2 Vilka inre stressorer har du? 3 Kartlägg din stress och gör en HANDLINGSPLAN!

Vad händer i kroppen när du stressar? Salivproduktion och matsmältning avtar All energi till muskler, hjärta och lungor Du blir mer vaken Förberedelse för kamp eller flykt Produktion av stresshormoner ökar Andningen blir snabbare, hjärtat börjar slå fortare och musklerna spänns Test. Kryssa i schemat du får av Tony.

Skaffa dig självkännedom Hitta balans mellan aktivitet och vila Vad ska jag då göra? Skaffa dig självkännedom och en god självbild Ta tag i problemet Träna ditt beteende Lär dig att spänna av Hitta balans mellan aktivitet och vila

Skaffa dig goda relationer Gör något roligt varje dag! Vad kan jag mera göra? ???? Motionera Skaffa dig goda relationer Lär dig säga NEJ! Gör något roligt varje dag! Ta hjälp av andra

Formulera en handlingsplan Bestäm nuläget. Identifiera problemet. Vad är det som stressar dig? Vilka blir konsekvenserna om ett, fem och tio år om du fortsätter att leva ditt liv som nu? Formulera din längtan. Bestäm hur du vill att ditt liv ser ut om ett, fem och tio år. Formulera en strategi för att nå dit. Sätt realistiska mål. Ställ rimliga krav på dig själv. Vad kan du be andra om hjälp med?

Formulera delmål. Använd minikontrakt Formulera delmål. Använd minikontrakt. Börja med en liten konkret förändring, bygg sedan på. Skaffa stödpersoner. Vem kan du prata med eller träna tillsammans med? Bestäm en tidpunkt för start och bestäm när du ska ha nått målet. Bestäm hur du ska utvärdera och belöna dig själv.

Testa motivationen. Vill du innerst inne ha en förändring? Fundera på dina drivkrafter? Sätter du igång för att du måste och borde, eller för att du längtar efter att få ut mer av livet?

Även en tusenmilafärd börjar med det första steget Är du redo?

Spar en kopia till dig själv Gör en handlingsplan Gör ett minikontrakt Spar en kopia till dig själv och lämna in en kopia till din magister