Rymden – vårt solsystem

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
RYMDEN.
Advertisements

Pluto SOLSYSTEMET Solsystemet är vår sol och alla planeter, dvärgplaneter, asteroider, kometer, mindre stenar och stoftkorn som kretsar kring den. Till.
Solen är vår närmaste stjärna. 
Solen Solen är en stjärna..
Solen är större än jorden.
Av Jennifer Karlsson rymden.
Lift off! Vill du följa med på en lååååååååååång resa?
Lovisa Griffiths Madenskolan 2014
Rymden.
RYMDEN Av Molly Hansen.
Neptunus är en blå planet. Och den har ingen fast mark.
Universum
Jordens och livets utveckling, Del 1, från Big Bang – första livet
Solsystemet Sid
Planet Earth - Jorden - Men 2/3 av ytan är faktiskt vatten! Vattnet är och luften är grunden för livet på jorden.
Geografi År 7.
Solen är vår närmaste stjärna.
Av Loke BOB IS GOIN TO SPACE.
Rymden Av: Noah G.
Universum uppkomst.
David Christensson Rymden.
RYMDEN Klara Björklund.
Rymden Kajsa.
Rymden Bilder: Clipart
Rymden Albin Andersson.
Rymden Av Tilde.
Olle Björnram Rymden.
En Resa i Universum.
Rymden.
RYMDEN AV: ADAM SAARANEN BILDER: CLIP ART.
Neptunus av Sandra Trots att Neptunus tar emot mindre värme från solen än Uranus, håller dess övre ATMOSFÄR ungefär samma temperatur, -214 grader. Neptunus.
Astronomi Hästhuvudnebulosan Neil Armstrong – rymdresenär.
Jakob Arnesson Madenskolan 2014
Rymden.
En rymdresa med Galaxen 2
Tema Rymden EvaBritt Hammarlund, Vikbolandsskolan, Vikbolandet –
Rymden, Solen och Norrsken
Rymden Av: Mollie.
Rymden Av Kristian Ottosson.
Solsystemets himlakroppar
Rymden Av: Ellen 4c.
Solsystemet.
Av Emmyjansson Planet fakta.
Rymden Chaninat.
AV: Izabelle Molin Madenskolan 2014
1.Sol 2.Planet 3.Solsystemet Solen bildades för ungefär 5 miljarder år sedan och kommer att finnas i ungefär 5 miljarder är till. Sol är en medelstor stjärna.
Rymden av Noah Rasmussen 4c.
Big Bang - Evolution.
RYMDEN Elin Wester.
Solen I vårt solsystem finns solen i centrum, en stor och varm stjärna som alla planeter kretsar kring, eftersom solen har så stark dragningskraft. Solen.
Rymden Lukas Jansson.
Ledtråd: Lyser i mörkret!
Jupiter.
Planet fakta.
Rymden Av Nicolina 4B.
Fakta om vårat solsystem och Vintergatan
Hur ser universum ut? När vi tittar upp på himlen en natt så kan vi med blotta ögat se ett antal små prickar & ofta en större prick, månen. Den del av.
Bilder astronomibegrepp
Solsystemet Ligger i vår galax Vintergatan 8 planeter Inre/mindre planeterna gjorda av sten, varma: Merkurius, Venus, Jorden, Mars Yttre/större planeterna.
Vårt solsystem årstider, dag och natt.
Klassens gemensamma power point. Olika världsbilder: ”geocentrisk världsbild” och ”heliocentrisk världsbild ” Geocentrisk världsbild är när jorden är.
Rymden jorden Vår planet heter Tellus. månen Tellus har en måne.
Astronomi.
Världens största modell
Veckans fördjupning handlar om något stort och runt. Vet du vad
Lös rebusen för att få reda på vad Veckans fördjupning handlar om!
Vår jord Geografi åk 4.
Solsystemet.
Olika världsbilder: ”geocentrisk världsbild” och ”heliocentrisk världsbild” Geocentrisk världsbild är när jorden är i mitten och allt snurrar runt den.
Solsystemet Sid
Presentationens avskrift:

Rymden – vårt solsystem Fysik Rymden – vårt solsystem

Planeterna Merkurius Venus Jorden/Tellus Mars Neptunus Jupiter Saturnus Uranus Pluto

1 2 3 Vad består planeterna av? De fyra närmast solen består mest av sten 2 Jorden består mest av vatten 3 Jupiter, Saturnus, Uranus och Neptunus består mest av gas Uranus Jupiter Mars Saturnus Venus Merkurius Tellus Neptunus

Månar Merkurius och Venus har inga månar De flesta månar består av stenar och is Jupiter och Saturnus har flest månar Jorden har bara en måne. Jordens måne är stor.

Gravitation=Dragningskraft Kärna Varför är planeterna runda? Gravitation=Dragningskraft Det är planetens kärna som drar allting till sig Gravitation är lika stark åt alla håll och därför blir planeterna runda Rund= smart form som är otrolig stark

Merkurius – Planeten närmast solen 1 Merkurius – Planeten närmast solen

Fakta om Merkurius Ligger närmast solen. Kärna Har en jättestor kärna som består av järn Har ingen atmosfär, men det finns ett tunt lager av helium och väte över planeten. Stenmantel Skorpa På dagarna blir planeten jättevarm (430°C) På kvällarna blir planeten jättekall (-170°C) Har inga månar

Venus- den andra planeten från solen 2 Venus- den andra planeten från solen

Venus Fakta om Venus Den andra planeten från solen Den varmaste planeten. Venus Är nästan lika stor som jorden och ligger närmast vår planet. Har inga månar Kallas aftonstjärnan för att den lyser så starkt Är täckt av tjocka gasmoln som gör planeten varm. Ytan består av granit och det finns många berg och vulkaner på Venus

Jorden (Tellus)- vår hemplanet 3 Jorden (Tellus)- vår hemplanet

Fakta om Jorden (Tellus) Den enda planeten där det finns liv Rätt avstånd från solen, varken för kallt eller för varmt Atmosfären innehåller kväve (78%) och syre (21%) 71% består av vatten Jorden lutar. Det ger oss årstider Klicka på bild för videoklipp Snurrar 365 gånger på sin väg runt solen. Har en måne

mars – den fjärde planeten från solen 4 mars – den fjärde planeten från solen

Fakta om Mars Kallas för den ”röda planeten”. Har kratrar, öknar, berg och spår av där vatten kan ha runnit Har solsystemets högsta berg Har en mycket tunn atmosfär, människor skulle inte kunna andas där. Har 4 årstider, precis som jorden. Det är väldigt kallt på Mars. Har två månar.

Jupiter- den femte planeten från solen 5 Jupiter- den femte planeten från solen

Fakta om Jupiter Röda fläcken Den största planeten. 1300 jordklot skulle rymmas på Jupiters yta. Jupiter väger också mest . Väger mer än alla andra planeter tillsammans. Vi kan ibland se Jupiter från jorden.. Jupiter har ingen fast yta utan består endast av gas. Man kan se olika färger och band på ytan. Detta består av is, fosfor och kol. Röda fläcken Ytan ändrar sig hela tiden. Det finns en röd fläck som aldrig försvinner. Det är en ständig virvelstorm. Medeltemperatur på -150°C. Borde vara kallare men värms upp inifrån. Har ungefär 63 kända månar.

Saturnus- sjätte planeten från solen 6

Fakta om Saturnus Den näst största planeten Är 800 gånger så stor som Jorden. Väger mindre än Jorden. Består av gas. Har en stor ring runt sig. Ringarna består av is, sten och damm. Har 56 månar.

Uranus- sjunde planeten från solen 7

Fakta om Uranus Den första planeten som upptäcktes med hjälp av ett teleskop. Består av gas. Ytan består ständigt av en iskall imma och dimma. Har ett osynligt täcke av väte. Har 27 månar.

Neptunus- den åttonde planeten från solen 8

Fakta om Neptunus Upptäcktes genom uträkningar. Är svår att upptäcka med teleskop. Består av gas. Ytan består av mörka fläckar. Fläckarna är fruktansvärda stormar. Den har 6 tunna ringar runt sig som består av stendamm och är svåra att upptäcka. Den har 13 månar. Har en fast kärna som är varmare än solens yta. 1. Inre kärna, järn/kisel 2. Ismantel av vatten, metan, ammoniak. 3. Atmosfär av väte, helium och metan

Pluto – Den nionde planeten från solen 9

Fakta om Pluto 2006 bestämdes det att Pluto inte längre räknas som en planet utan kallas en dvärgplanet. Mer äggformad än rund. Har 3 kända månar. Tror att Pluto består av fruset vatten, ammoniak och metan

Vill du veta mer? Vilket budskap vill du förmedla? http://www.ungafakta.se/stjarnorplaneter/