30talet, Ljudfilm En ljudfilm eller talfilm är en film med synkroniserat ljud eller ljud som lagts på bilder, till skillnad från stumfilm. Den första kända.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Här kommer några bilder från platsen där mysteriet hände en gång…
Advertisements

Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
Behandlingsfas 1, hjälpmedel
Telefonen.
Lee Esselström 2002 Min egen julkalender - stickade sockor på rad
Kristinedalskolan F-9 skola i Stenungsund 600 elever 19 språk.
I- eller U-land?.
Bilder romarriket.
Äldre i välfärden.
Kallas också ”Den dansande kongressen”
På en utflykt till havet ser vi att barnen visar ett stort intresse för vattnet, sanden och allt som går att upptäcka stranden. Det som väckte vårt intresse.
Cykeln.
~ Den första mobiltelefonen ~
Hans och Greta.
Det medeltida styrelseskickets uppkomst och funktion.
Socialstyrelsen.se/patientsakerhet Fallstudie nr. 22 | Artikelnr | ISSN Patient tog sitt liv under vård på sjukhus En man med självmordstankar.
MELLANKRIGSTIDEN.
Tekniken inom musiken.
Att förklara kriser och krig
Flygplanets Historia Nutidens flygplan Leonardo Da Vincis.
Härnöstudier.
Mellankrigstiden.
Bilens Historia av: Johan, Erik och Max
PowerPoint av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
Kognitiva funktioner Verbal förmåga Logisk-Analytisk förmåga
Det glada 20-talet Efter första världskriget var människorna i Europa positiva till framtiden. Man trodde att det aldrig skulle bli några mer krig.
Kameran.
Slöjd Presentation! Av: Malte Bergman.
Grupp 5 David Breneman Hanna Friberg Annica Löfving Mia Malmberg Yvonne Stenberg.
Här kommer en gammal kinesisk visdom!
Inledning Vi har valt mikrovågsugnen som tekniskpryl.
Mobiltelefonins utveckling
Sverige – en stormakt på 1600-talet
Behov av guider och reseledare
DEL 1: DE FÖRSTA HÖGKULTURERNA
Varje dag försvinner flera personer…
Grundades av Axel Lille 1882.
Projektet IT-coacher 2013 Enkäter angående intresset av IT-utbildning för seniorer gjordes i kommunerna Lidköping, Götene och Munkedal. De som svarade.
Av: Simon och Jonatan.
Sleeping girl Roy Lichtenstein.
Av: Johan, Adam och Caroline =)
Har du koll på buddhism?. Har du koll på buddhism?
USA under andra världskriget
Romarrikets uppgång Hur kunde Rom bli så mäktigt? Vad tror ni behövdes? Skriv till jag säger stopp.
Klassicismen
Kompositör och violinist.
Buddhism by Nancy Schuster Barnes I Women in World Religions, p
Glödlampa Av: Johanna Wermlund och Sanna Stenberg.
Mobilens utveckling Det började med att den italienska uppfinnaren Guglielmo Marconi lyckades föra över röster via radio. Efter det tog det inte länge.
Ljud och Filmproduktion 1930 Cecilia, Hanna, Talayeh.
Förintelsen del 3 Hur kunde man genomföra Förintelsen?
Kina ett U-land? Enorm ekonomisk utveckling, risk att man ser ner på Kina som en kommunistisk diktatur. Stora problem... Men samtidigt måste vi inse att.
NRG Bluewater WindNRG Bluewater Wind har föreslagit en vindpark 2,1 km utanför Delawares kust som förväntas försörja 100,000 hushåll med energi.Delmarva.
DEN MAGISKA DÖRREN.
Optiska instrument och ögat
Olika sätt att tänka om samhället och världen…
Ledtråd: Världskänd Frihetskämpe Black and White
Swedish House Mafia, SHM, är en svensk houseproducent- och DJ-grupp bestående av Steve Angello, Axwell och Sebastian Ingrosso. Eric Prydz var ursprungligen.
TEKNOLOGISKA FRAMSTEG SETT UR KEMISTENS SYNVINKEL Innovationer i kemi, maskinteknik och elektronik från slutet av 1800-talet fram till nu har t.ex. gjort.
E-introduktion Karin Ingvarsson. Bakgrund - E-lärande i Jönköpings kommun  En handlingsplan för e-lärande togs fram för Jönköpings kommun under 2006.
Luftballonger de första flygfarkosterna av européer var varmluftballonger som utvecklades på 1700-talet. Som sen utvecklades till vätgasballonger i slutet.
Har du koll på buddhism?.
Det stora utvandringen.
Vår syn på Universum Universum kan inte vara oändligt stort & oändligt gammalt! - Då skulle det inte vara mörkt på natten….
Kriget tar slut på jorden ALLT PÅBÖRJADE NÄR BRITTERNA VANN SLAGET VID EL-ALAMEIN DÅ BRITTERNA VANN ALLA SLAG I AFRIKA EFTER DET OCH SÅ SNART VAR AFRIKA.
EN POWERPOINTFILM OM RABIESVACCINETS UPPTÄCKT AV JEANETTE BYGREN.
Industriella Revolutionen
Mobiltelefonins utveckling
Filmepok Joakim, Felicia, Amir..
Fotografiets historia
Presentationens avskrift:

30talet, Ljudfilm En ljudfilm eller talfilm är en film med synkroniserat ljud eller ljud som lagts på bilder, till skillnad från stumfilm. Den första kända offentliga visningen av ljudfilm skedde i Paris 1900, men det skulle ta flera årtionden innan pålitlig synkronisering blev kommersiellt användbart. Den första kommersiella visningen av filmer med helt synkroniserat ljud skedde i april 1923 i New York. Den första långfilmen som lanserades som en ljudfilm var Jazzsångaren, som släpptes i oktober (WIKIPEDIA)

Vid tidigt 1930-tal var ljudfilmerna ett globalt fenomen. I USA hjälpte de till med att säkerställa Hollywoods position som en av världens mäktigaste kulturella/kommersiella system. IEuropa (och i mindre skala på andra håll i världen) behandlades den nya utvecklingen med misstänksamhet av flera filmskapare och kritiker, som var oroade för att fokus på dialogen skulle förstöra de unika estetiska fördelarna med ljudlös film. I Japan, där populär filmtradition integrerade stumfilmer med dialog framförd av skådespelare på plats, tog det lång tid för ljudfilmen att få fäste. I Indien blev ljudet den förändring som ledde till den snabba expansionen av landets filmindustri, vilken sedan början av 1960-talet har kommit att bli den mest produktiva filmindustrin i hela världen.

Idén att kombinera filmer med inspelat ljud är nästan lika gammal som konceptet av film i sig självt. Den 27 februari 1888, ett par dagar efter att fotografpionjären Eadweard Muybridge hållit en föreläsning inte långt från Thomas Edisons laboratorium, möttes de två uppfinnarna privat. Muybridge påstod senare att han vid det mötet, sex år innan den första kommersiella filmvisningen, föreslagit en idé för ljudfilm som kunde kombinera hans bildvisande zoopraxiskop med Edisons ljudinspelande teknologi. [1] Det blev ingen överenskommelse, men inom ett år påbörjade Edison byggandet av ett slags "titthåls"-system, som ett visuellt komplement till sin fonograf. De två delarna bildade kinetoskopet1895, men filmvisning för individer skulle snart utkonkurreras av framgångarna inom filmprojektion.

Problemet Tre stora problem återstod, vilket gjorde att filmer och ljudinspelning tog egna vägar under en generation: Synkronisering - Bilderna och ljudet spelades in och spelades upp på olika apparater, vilka var svåra att starta och upphålla i synkronisering. [4] [4] Volymen - Även om filmprojektorer snart tillät att filmer kunde visas för stor publik, kunde ljudteknologin innan utvecklingen av elektrisk förstärkning inte fylla upp stora ytor. Inspelningstrohet - Den tidens primitiva system producerade ljud av väldigt låg kvalité om inte skådespelarna stod precis framför de klumpiga inspelningsapparaterna (som ofta bestod av stora trattar), vilket gav en stor begränsning av vilka slags filmer som kunde skapas med ljud inspelat på plats.

Kortsiktigt sett orsakade introduktionen av ljudfilm stora produktionsproblem. Kamerorna gav ifrån sig mycket ljud, vilket gjorde att en ljudtät låda användes till många av de tidigaste ljudfilmerna för att isolera ljudet från utrustningen från skådespelarna, med följd att kamerans rörlighet försämrades. Under en tid användes flera kameror vid inspelningar för att kompensera för förlusten av rörlighet och innovativa studiotekniker kunde ofta hitta vägar till att frigöra kameran för särskilda tagningar. Eftersom det var nödvändigt att befinna sig inom mikrofonens upptagningsradie var skådespelarna tvungna att begränsa sina rörelser, ofta på ett onaturligt sätt. Show Girl in Hollywood (1930), från First National Pictures (som Warner Bros. hade fått kontroll över genom sina framgångsrika äventyr in i ljudfilmen), ger en bakom-kulisserna-visning av några tekniker som användes för att filma tidiga ljudfilmer. Flera av de problem som övergången till ljudfilm skapade löstes snart genom nya kamerafodral (mer kända som "blimps") som var designade för att trycka ner ljud och nya mikrofoner som kunde hållas utanför kamerabilden och följa skådespelarna när de rörde sig introducerades en stor förbättring för pålitligheten av uppspelandet av det inspelade ljudet: ett tre-vägshögtalarsystem där varje ljud separerades i låga, medium och höga frekvenser och skickades separat till en stor bas ("woofer"), ett mellanläge och en diskant ("tweeter").