Workshop värdegrund USLK Klubbstugan

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Innehåll Bakgrund Nya Visby BBK Övergripande mål Nyheter i Visby BBK
Advertisements

Regional digital agenda för Östergötland
Protokoll föräldraråd Plats: Bjälbotullsförskola Tid: 17,30 •Tankar efter mötet med våra politiker. Finns det politiska frågor som vill lyfta.
Välkommen! Stormöte 28 april 2013 Ortsutveckling FLENS STAD.
Linköpings FF Ungdom Ledarträff
Arbetslivsintroduktion
Därför spelar svensken golf: Motion och hälsa 76,3% Umgänge med familj och vänner 67,6%. Gillar golf som idrott 59% Förbättra mitt spel 49,6% Personlig.
Redovisning av uppdrag ang
Regional digital agenda för Östergötland
Arvika Slalomklubb, ASLK Alkohol- och drogpolicy för Arvika Slalomklubb Arvika Slalomklubb (ASLK) är en ideell förening som bedriver alpin verksamhet,
Möt världen i London! OS 2012: 205 deltagande länder 1 miljon besökare idrottare.
Riktlinjer för övergångar. Bakgrund  Allt fler samverkanspartners och med olika huvudmän  Svårigheter att uppfylla styrdokumentens intentioner  Utredning.
Att rekrytera ledare - hur gör man egentligen. …om ledarrekrytering Fundera över vilka ni vill ha som ledare. Om ni inte vet vilka ledare ni vill ha,
Föräldramöte Ht
Utvecklingsarbete Start 23 februari 2010 Janne Christoffersson SISU.
ÅLDERSGRUPPEN 11 ÅR HÖSTEN. Föräldraträffar i fortsättningen Ett syfte med dessa möten är att skapa bra förutsättningar för våra ungdomar både på planen.
Stormöte – Björkängsvägkrog Information från styrelsen och sektionerna.
Summering U12 säsongen 2012/13. Summering säsongen 2012/2013 Starten med en U12 grupp var en försöksverksamhet för verksamhetsåret 2012/13. Verksamheten.
TÄNK TILL VÄRDEGRUNDSMATERIAL 2014.
Inledning Initiativet till värdegrundsarbetet kommer från de tio medverkande idrotter i Göteborg som började diskutera möjligheten för barn att prova flera.
VISION 2008/ 2009 Alpina sektionen Alpin skidåkning för gemensam utveckling och framgång, med bredd och elit i symbios. 1.
Känna till och ha provat metoder och verktyg för processledning
?  ! BÄTTRE GOLF FÖR ALLA. Inledning och historik Inledning och historik Gruppdiskussion Gruppdiskussion Redovisning på bifogat blad Redovisning på bifogat.
Alpint skidting Välkommen till:. Alpint skidting :20Start och summering av vintern som gått (Ulf) 10:30Info om Värmlands Alpina (Ulf)
Värderingar En värdering är egentligen ingenting annat än en personlig uppfattning om hur bra eller dåligt någonting är eller om vad som är rätt eller.
Utvecklingstrappan – en röd tråd från E - Senior
Ortsutveckling Bettna Stormöte den 9 oktober 2013 Välkommen!
SVENSKA DÖVIDROTTSFÖRBUNDET DÖVIDROTTSFORUM 10 MAJ 2014 VI SYNS NÄR VI HÖR IHOP!
Verksamhetsplan Årsmöte Affärsmodell Affärsidé Vision Strategier Mål Aktiviteter Organisation / bemanning Rapportering Värdegrund.
Föräldramöte 3/9. Föreningen Vi har 8 olika grupper: Div 1, 2, 3, Volley2000 (3 grupper), Kidsvolley och drop in. Killar? 120 medlemmar 12 ledare Styrelsen.
DM läger 2013 Uppsala Slalom Klubb Björnrike
JH Skyttesportförbund Agenda VadTidVem Inledning/presentation 10 minJH SSF/Leif Fakta om idrottsrörelsen Sverige och i länet 30 minLeif JH.
Utvecklingskonferens Eskilstuna september 2013 Redovisning - föreningsenkät.
Utvecklingsarbete! Om vi drar åt samma håll har vi chans att nå målet! Är alla överens åt vilket håll vi ska?
SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Medlem av RF, IDSF och WRRC Verksamhetsområde Distrikt och Centrala Projekt Distriktskonferens - handlingsplaner för SDF Arlanda.
Eget arbete till workshop Västerbottens läns landsting.
Vi är en förening med bred ungdomsverksamhet inom fotboll. Vi har 18 lag, 574 aktiva ungdomar, 3 seniorlag och totalt 1400 medlemmar. Det är fantaskiskt.
Attityd med Prové. Kareby IS har fått förmånen att bli nominerade att ingå i projektet ”Attityd!”, som drivs av verksamhets- och organisationsutvecklingsföretaget.
Hemsidans funktioner Lägga in spelares uppgifter Informationsspridning Lok-stöd, statligt stöd.
1 KIF:s AFF Black Knights Värderingar
Sunderby SK - en värdefull förening -. SISU Idrottsutbildarna – Sunderby SK Lilla Sundis Cup 2012 (fotboll) SSK:s styrelse Sprids till övriga sektioner.
Föräldrarmöte P04-05 September 11, Röda tråden Vägledning och riktlinjer för barn- och Ungdoms -innebandy i IBK Lockerud Mariestad 2016/2017.
Verksamhetsidé för Kalix Handboll Varför finns vi? För vems skull finns vi? Vad erbjuder vi? Vilka värden skapar vi? Verksamhetsidé Kalix HK är en förening.
Åsa IF Stiftelsen Dunross
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
Våra Värdegrunder.
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
Metodstöd Att arbeta med MUSK-resultatet
Föräldra- och spelarmöte Brunflo FK P-04/05
Obbola IK.
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
Kontinuitetsanalys Workshop 3 av 4 – Riskbedömning
V I S I O N Bättre, Starkare och Roligare Sigtuna IF Fotboll
Kontinuitetsanalys Workshop 1 av 4 – Kriteriemodell
Certifiering av fotbollsföreningar i Uppland
Ledarmöte/Upptaktsmöte 2017/18 27e Augusti, 2017
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
OBS! Lägg gärna in er föreningslogga på denna sidan!
Kommunikationspolicy för MASK
Informerar föräldrar om Barn- och Ungdomsverksamheten
OBS! Lägg gärna in er föreningslogga på denna sidan!
Tranemo kommun Fritid Föreningsstöd, förebyggande samt fritidsgårdsverksamhet Annika Loman Verksamhetschef.
VÄRDEGRUND/ SÄKERHET/ BEMÖTANDE
Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad
Medlemmar, ledare, kansli och styrelse Våren 2017
Värdegrund KKIS- framtagen 2014
NOLLTOLERANS I UPPLAND
Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad
Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad
Verksamhetsmål 2019 Styrelsens förslag till verksamhetsmål för 2019 är att vi ska värna om vår idrott så att vi står oss starka in i framtida skytte med.
Presentationens avskrift:

Workshop värdegrund USLK Klubbstugan 2013-01-17

Agenda: Bakgrund Syfte med workshopen Gruppdiskussion 1 Redovisning Summering

Bakgrund: USLK är en tränings- och tävlingsklubb som bedriver slalomträning för barn och ungdomar som gillar att åka skidor. USLK har en verksamhet som riktar sig till barn och ungdomar. Som i så många andra idrotter drivs huvuddelen av vår verksamhet genom ideellt arbete och föräldratränare. USLK anser att arbete kring handling vid- och förebyggande av mobbing, trakasserier och kränkande behandling är oerhört viktigt. Föreningen har därför sedan ett par år tillbaka stöttat föreningen Nolltolerans mot Mobbing. Under 2012 har styrelsen för USLK tagit fram en dokumentation, Guide till USLK och den alpina sporten, i syfte att ge vägledning till föreningens medlemmar gällande USLKs verksamhet och den alpina sporten. Vidare har styrelsen under 2012 fattat beslutet att ta ett ytterligare steg i frågan om mobbing, trakasserier och kränkande behandling genom att ta fram ett program mot mobbing, trakasserier och kränkande behandling.

USLKs program mot mobbing, trakasserier och kränkande behandling omfattar: • Värdegrund för verksamheten (riktlinjer) • Policy mot mobbing, trakasserier och kränkande behandling • Handlingsplan med eskaleringsvägar • Att vara USLK åkare • Att vara USLK förälder • Att vara USLK tränare • Tränarutbildning • Föräldrautbildning • Barn som far illa Grundstenarna i programmet är hämtat från SISU idrottsutbildarna och BRIS och har anpassats till USLKS verksamhet.

Syfte med workshopen Att gemensamt påbörja arbetet med att ta fram en värdegrund för USLK. Definition av värdegrund i en organisation: Ett system av gemensamma värden - som kan finnas idag - men som framför allt beskriver den gemensamma värdegrund som man vill skapa.

Gruppdiskussion 1 Tre frågeställningar diskuteras i olika grupper: Vad vill vi att USLKs medlemmar ska uppleva? 2) Vad vill vi att våra barn och ungdomar ska känna när de deltar i våra aktiviteter? 3) Vad vill vi uppnå med vår barn- och ungdomsverksamhet? Gruppredovisning

Gruppdiskussion 2 Vad vill vi ska ska känneteckna USLK? Ledstjärnor Gruppredovisning

Tack för din medverkan! Summering: Ambitionen är att presentera ett förslag till USLKs program mot mobbing, trakasserier och kränkande behandling i samband med DM lägret i Björnrike i januari. Förslaget presenteras därefter för styrelsen som fattar beslut. Tack för din medverkan!