Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Certifiering av fotbollsföreningar i Uppland

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Certifiering av fotbollsföreningar i Uppland"— Presentationens avskrift:

1 Certifiering av fotbollsföreningar i Uppland

2 Bakgrund All verksamhet blir allt mer granskad avseende kvalitet av såväl medier som av statsmakterna och våra kommuner. Detta gäller även idrottsrörelsen och därmed fotbollen. De ekonomiska anslag som idrotten erhåller avvägs ständigt mot andra behov i samhället. Det kan inte uteslutas att våra kommuner, inom inte en alltför avlägsen framtid, kommer att ställa mer precisa kvalitetskrav på idrottsrörelsen. Därför är det viktigt att vår verksamhet är förberedd och håller en så god kvalitet, att vi står oss väl i konkurrensen. Upplands fotbollförbunds styrelse har därför beslutat att distriktets fotbollsföreningar ska ges möjlighet att bli certifierade.

3 Syfte Certifieringen syftar till att åstadkomma och synliggöra den goda kvalitet som en förening har. Föreningar som är certifierade ska ges möjlighet att för det omgivande samhället visa upp att den har en verksamhet som är av god kvalitet och där föräldrar tryggt kan låta sina barn och ungdomar spela fotboll.

4 Alla föreningar som bedriver fotboll kan bli certifierade
  Alla föreningar som bedriver fotboll kan bli certifierade. Certifieringen är ett bevis på att föreningen bl.a bedriver en seriös barn- och ungdomsverksamhet, där utbildning är viktigare än resultatmål. Certifieringen är ett bevis att föreningen har rätt utbildade instruktörer och ledare. Beslut om certifieringen fattas av Upplands fotbollförbunds föreningsutskott. Certifieringar utdelas 1 ggr/år. Enbart förbundet kan dela ut eller ta bort en certifiering.

5 Certifieringen kan dras in
Certifieringen kan dras in. Uppfyller förening inte gällande krav kan certifiering dras in. Förbundet kan komma att löpande utföra kontroller av certifierade föreningar. Certifiering kan dras in under pågående säsong Certifierade föreningar skall minst en gång per år inom föreningen genomföra utbildningar avseende certifieringskraven. Förbundet kommer regelbundet att erbjuda utbildningar för föreningar så att certifieringar kan erhållas eller upprätthållas

6 En certifierad förening jobbar med: Värdegrund – riktlinjer
En certifierad förening jobbar med: Värdegrund – riktlinjer Utbildningsplan Nolltolerans Ledarförsörjningsplan Verksamhetsplan Policy

7 Vill ni också bli certifierade eller veta mer kontakta gärna Upplands Fotbollförbund eller SISU Idrottsutbildarna.


Ladda ner ppt "Certifiering av fotbollsföreningar i Uppland"

Liknande presentationer


Google-annonser