Susanne Wickberg Lena Andersson Lotti Orwelius Patientinformation.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
easyresearch. se/s. asp Varför?
Advertisements

Överenskommelse om psykisk ohälsa 2013
FÖRA BARN PÅ TAL En metod att stärka föräldraskapet när
Protokoll föräldraråd Plats: Bjälbotullsförskola Tid: 17,30 •Tankar efter mötet med våra politiker. Finns det politiska frågor som vill lyfta.
Datajuridik i vardagen av betydelse för kvalitetsregister
Ny frikostighet Filipperbrevet. Paulus tar emot – och ger…  Tar emot Jesu tilltal  Ser klart  Får förlåtelse  Får förtroende.
TEMA I HÄLSOFRÄMJANDE LIVSSTIL
Libris som mobilapplikation • Målgrupp • Specifikt mobil • Relaterat till researchprocessen • Kan sträcka sig en bit in i framtiden • Smartphones.
VIKTIGT! TAG DETTA BUDSKAP PÅ ALLVAR!
Vad innebär val av vårdenhet?
BARA VI KOMMER HEM- PROJEKTET
Svensk Idrotts Studie- och Utbildningsorganisation.
1. Vad är en personuppgift?
Innehåll Strategier, målgrupper, mål Informationskanaler
Beslut om liv och död har alltid varit en del av läkaryrket
Fördjupningsarbete Kärnfysik
Startsidan ger kunskap Om vad som är möjligt att göra Och vem som står bakom. Blocken för ämne och organisationer Är klickbara och leder till sidan för.
RÄTTEN TILL BÄSTA MÖJLIGA FYSISKA OCH PSYKISKA HÄLSA
Repetition och tillbakablick
Patients' experience of important factors in the healthcare environment in oncology care. Browall M, Koinberg I, Falk H, Wijk H.
Webbkollen Hemma Fråga personen som är 65 år och äldre Syfte
Lära sig leva med cancer
Utbildningsmaterial Vårdtyngd Sverige VTS 5.0
Novus Allmänheten om psykisk hälsa September
I taket lyser stjärnorna Johanna Thydell
Palliativ vård Hälso- och sjukvård i syfte att lindra lidande och främja livskvalitet för patienter med progressiv obotlig sjukdom. Vården innebär beaktande.
Vårdsamverkan Fyrbodal Gränsöverskridande samverkan.
Arbetslös.
Varför gör de inte som vi säger?
Nationellt ramverk för patientsäkerhetsarbete
 I denna bilaga ger vi en kortfattad presentation inom olika områden gällande träning och hälsa som vi erbjuder på Forma träningscenter.  Kontakta gärna.
När ska man använda de och när ska man använda dem.
Att höra an till någon- anhörig
Förhandstitt på klubbens excellensprocess Följande bilder används under en CEP- kurs.
Familjehemsenheten Angered
Hälsopedagogik. Kapitel 1 Hej, hur mår du?
Raka rör - så här kommunicerar vi på webben
Ny patientlag 2015 Syftet med lagen är att stärka och tydliggöra patientens ställning samt att främja patientens integritet, självbestämmande och delaktighet.
Kapitel 2 Livsstilens betydelse för hälsan.
VAD ÄR EN STUDIECIRKEL? INTRO
Carolinaprojektet - ett utvecklingsprojekt inom Allmänpsykiatrin i Uppsala.
18 juni Sista rycket! Inför hösten-14.
Patientlagen och informationsplikten
Patientlagen och informationsplikten 2014:
Patientlagen och informationsplikten
Klicka här för att ändra format Klicka här för att ändra format på bakgrundstexten – Nivå två Nivå tre – Nivå fyra » Nivå fem 1 Frågor för god vård i samband.
Webbkollen hemma Ålder 65+ Respondenter: 65.
Diagnos och delaktighet
Ingrid Lindberg, Elin Carlson och Stefan Frisk Medicinkliniken Eksjö
Hälsoskola för nyanlända under etablering
Vital i Norr Bättre liv för våra äldre Screening av depression Lena Andersson.
SOCIALTJÄNSTEN - SKYDDANDE AV PERSONSUPPGIFTER
Hälsoteket ska förbättra hälsa och välbefinnande hos de boende i Angered genom att: skapa möjligheter för människor att ta ett större eget ansvar.
Identitet Vad formar oss till oss?.
Vi arbetar aktivt med patientsäkerhet i hälso- och sjukvården inom Landstinget i Jönköpings län Bland annat genom satsningen Säker vård – alla gånger.
Hälsa på lika villkor? I vår får personer som bor i Västra Götaland enkäten Hälsa på lika villkor? hem i brevlådan. Om du är utvald att besvara.
Caroline Hansson, Pilbäckskolan
Barnets rättigheter i nya patientlagen
Synpunkter, klagomål och beröm
Pulpetenbladet Juni 2015 Uppfräschning av lokalen Tvärtom om vad vi skrev under aktuellt fliken i förra pulpetenbladet så kommer vi inte att ta in någon.
God man God man enligt 11 kap 4 § föräldrabalken kan förordnas för en person som på grund av sjukdom eller liknande förhållande inte kan bevaka sin rätt,
Hälsopedagogik. Kapitel 1 Hej, hur mår du?
Svensk Idrotts Studie- och Utbildningsorganisation.
Kultur- och språkanpassad hälsoinformation Steg 2 Datum:
Vad är 1177 Vårdguiden?.
Riksförbundet Attention
Patientfall På akuten Elin är en 80-årig kvinna som kommer till akuten. Hon har insjuknat 6 timmar tidigare med buksmärtor, diarréer och kräkningar  
Socialnämnden ska erbjuda stöd för att underlätta för de personer som vårdar en närstående som är långvarigt sjuk eller äldre eller som stödjer en.
Anhörigstödet i Falkenberg
Vad är 1177 Vårdguiden?.
Presentationens avskrift:

Susanne Wickberg Lena Andersson Lotti Orwelius Patientinformation

Webbsidans flik För patienter vänder sig till de som kommit i kontakt med vården på en intensivvårdsavdelning som patient, närstående eller besökare i något sammanhang Svenska Intensivvårdsregistret- SIR2 För patienter

 Beskriver vilken vård som erbjuds och vad det kan innebära att få en livshotande/svår sjukdom och genomgå olika behandlingar  Beskriver vad som händer efter att patienten har lämnat intensivvårdsavdelningen  Hur det kan påverka patientens fysiska och psykiska hälsa, och hur patienten kan få hjälp att bearbeta det som hon/han har gått igenom Svenska Intensivvårdsregistret- SIR3

Närstående  För närstående kan information ge förståelse och svar på vad det innebär att vara närstående till någon som drabbats av en svår sjukdom  Vad innebär det när vårdtiden på intensivvårdsavdelningen är slut och vården fortsätter på en vårdavdelning med annan vårdnivå?  Vad händer när patienten kommer hem?  Vad händer om patienten inte överlever? Svenska Intensivvårdsregistret- SIR4

Frågor från allmänheten Svar från oss  På webben välkomnar vi också frågor från allmänheten  SIR tar inte emot frågor som rör enskilda patientfall  Vi vill även bjuda in allmänheten att ge oss tips för att förbättra verksamheten och webbplatsen  Patientinformationen går att skriva ut som pdf och i wordformat Svenska Intensivvårdsregistret- SIR 5

Innehåll  Vad är Intensivvård Vad är Intensivvård  Att vårdas på Intensiven Att vårdas på Intensiven  För dig som är närstående (anhörig) För dig som är närstående (anhörig)  Att ge eller inte ge livsuppehållande behandling Att ge eller inte ge livsuppehållande behandling  Organdonation Organdonation  Tiden efter intensivvården Tiden efter intensivvården  Uppföljningsmottagning Uppföljningsmottagning  Mobil Intensivvårdsgrupp - MIG Mobil Intensivvårdsgrupp - MIG Svenska Intensivvårdsregistret- SIR6

Fortsättning.. Utforma informationsmaterial för:  Specifik regionsjukvård  Postivamottagning Ordlista Svenska Intensivvårdsregistret- SIR7

 Vi vill gärna ha tips och förslag från er medlemmar om utveckling av informationssidan Svenska Intensivvårdsregistret- SIR8

Eija Blomander Västerås Svenska Intensivvårdsregistret- SIR 9 Illustratör