Minskad elevdokumentation. 2011-11-03 Lagändring 19 nov 2013 Utvecklingssamtalet Minst en gång varje termin ska läraren, eleven och elevens vårdnadshavare.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Betygsregistrering Grundskola Grundsärskola 2013
Advertisements

Kort genomgång utifrån grundskolans styrdokument
Skollagen 3 kap 3§ ”ska elever ges den ledning och stimulans som de behöver i sitt lärande och i sin personliga utveckling för att de utifrån sina egna.
Dolda kunskaper avslutande möte
Den nya skollagen.
Välkomna till information kring betyg och bedömning
”Tidigare har läraren skrivit hur det har gått för mig i skolan som mamma och pappa fick läsa hemma. På utvecklingssamtalet har mest de vuxna pratat och.
Betyg i årskurser där man ej haft undervisning i ett ämne
Välkommen till Vikenskolan
Ulla Forsberg Marco Suares Fårdala skola, Tyresö kommun
Välkomna till föräldramöte
Välkomna till LNK MED ELEVEN I CENTRUM. Skolstarten MED ELEVEN I CENTRUM Skolstarten varit bra – mer om hur det varit i klasserna kommer tas upp av lärarna.
Vardaglig observationer
Förändringar i skolan En sammanfattning av de förändringar som påverkar er föräldrar Urban Åström Förvaltningschef BoU Lars Thorin Utvecklingsledare BoU.
1 Medarbetarenkät 2011 • 573 svar. 2 Kön 3 Jag är knuten till en klass, undervisningsgrupp eller barngrupp.
Omdömen, bedömning och betyg
Föräldraråd
Borlänge 13 maj 2014.
Självvärdering 13 november 2013 Henrik Svensson.
Planering.
Syftet med en personlig handlingsplan
Elevinflytande i planeringen av undervisningen
5 feb 2013 Pedagogiskt Forum Beskuren bild Göran Forsberg.
Dagordning föräldraråd 2/6
Göteborgsregionens kommunalförbund: Ale|Alingsås|Göteborg|Härryda|Kungsbacka|Kungälv|Lerum|LillaEdet|Mölndal|Partille|Stenungsund|Tjörn|Öckerö Departementspromemoria:
Hej och välkomna!.
Nya utvecklingssamtal
Lokal Pedagogisk Planering
Sundsbroskolans IUP Individuell utvecklingsplan
VÄLKOMNA! ELEVLEDDA UTVECKLINGSSAMTAL S:ta Gertruds skola, Sigtuna.
Att främja närvaro – för alla elevers rätt till utbildning.
IUP Karin Wennbo Bilderna är från flickr
Individuella utvecklingsplaner ska: - vara ett stöd för elevens lärande - innehålla omdömen om elevernas kunskapsutveckling - innehålla en planering av.
Skollagen - innehåll Inledande bestämmelser, kapitel 1
Den individuella utvecklingsplanen
Föräldraråd
Föräldraråd
Hovstaskolans styrdokument
- fortsatt arbete med de nya läroplanen med tillhörande kursplaner
VÅGA VISA är ett samarbete mellan Danderyd
Kvisthamraskolan Norrtälje F-6 skola ca. 260 elever
Uppdrag att genomföra integrationsinsatser inom skolväsendet - ”Nyanländas lärande” Uppdragets olika delar: - kartläggnings- och bedömningsmaterial 18,5.
Planering och genomförande av undervisningen
Samverkan kring likabehandlingsarbetet samt information om kommande läsårs organisation Råtorps skolor
Grundskoleförordningen
Skärpta krav i SKOLLAGEN fr o m ht-11 Skollagen kap 6 Skyldighet att anmäla, utreda och vidta åtgärder mot kränkande behandling.
Individuella Utvecklingsplaner på Stordammen
IUP och Maxcel Matriser + Excel = sant…. Hur det startade…  Traditionella utvecklingssamtal  Föreläsning om ELUS våren 2008  Elevledda utvecklingssamtal.
Uppföljningsbesök Uppföljningsbesöken Besöken har givit Delegationen för IT i skolan värdefull information om hur satsningen genomförs.
IUP INDIVIDUELLA UTVECKLINGSPLANER.
Välkomna till klass 3!.
Skriftliga omdömen och kommentarbanker
Systematiskt kvalitetsarbete i förskolan
LGR 11 Innehåll 1. Skolans värdegrund och uppdrag
Caroline Hansson, Pilbäckskolan
ELEVER I SKOLAN = ELIS
Bedömning - Skolan har ett kunskapsuppdrag som bedömningen ska relateras till - Kunskapssynen uttrycks i styrdokumenten – läroplanen, Lgr 11.
Lgr 11 - fortsatt arbete med de nya läroplanen med tillhörande kursplaner.
Varför IUP och skriftliga omdömen? Varför ny läroplan?
© Steve Wretman & Helena Moreau
Källängsråd Dagordning 1. Föregående protokoll 2. Ekonomi och organisation Budget 2014 Arbetslagsorganisation 14/15 3. Skolans verksamhet Beslutat.
Orebro.se ALLA ska med – att ge stödinsatser i utbildningen! Kerstin Isaksson Specialpedagog Centralt Skolstöd/Lotsen ansvarig för kommungemensamma skolplaceringar.
Skolinspektionen Bra tillsyn – bättre skola - Det pedagogiska ledarskapet.
Specialpedagogiska skolmyndigheten
Bedömning och betygsättning
Förändringar i skolan En sammanfattning av de förändringar som påverkar er föräldrar Urban Åström Förvaltningschef BoU Lars Thorin Utvecklingsledare BoU.
Kontaktpersoner Bedömning & Betyg
Specialpedagogiska skolmyndigheten
Föräldramöte VT- 17 Välkomna!.
BFL, allmänna råden, gröna matriser
Presentationens avskrift:

Minskad elevdokumentation

Lagändring 19 nov 2013 Utvecklingssamtalet Minst en gång varje termin ska läraren, eleven och elevens vårdnadshavare ha ett utvecklingssamtal om hur elevens kunskapsutveckling och sociala utveckling bäst kan stödjas samt om vilka insatser som behövs för att eleven ska nå kunskapskraven och i övrigt utvecklas så långt som möjligt inom ramen för läroplanen. Informationen vid utvecklingssamtalet ska grunda sig på en utvärdering av elevens utveckling i förhållande till läroplanen och kunskapskraven i de ämnen som eleven får undervisning i. Skriv namn och verksamhet

Fortsättning…. Skriftlig individuellt utvecklingsplan I årskurs 1–5 ska läraren en gång per läsår, vid ett av utvecklingssamtalen, i en skriftlig individuell utvecklingsplan 1. ge omdömen om elevens kunskapsutveckling i förhållande till kunskapskraven i de ämnen eller ämnesområden som eleven får undervisning i, och 2. sammanfatta vilka insatser som behövs för att eleven ska nå kunskapskraven och i övrigt utvecklas så långt som möjligt inom ramen för läroplanen.

”Sociala omdömen”… Den individuella utvecklingsplanen får även innehålla omdömen om elevens utveckling i övrigt inom ramen för läroplanen, om rektorn beslutar det. Överenskommelser mellan läraren, eleven och elevens vårdnadshavare vid utvecklingssamtalet ska alltid dokumenteras i utvecklingsplanen. Rektorn beslutar om utformningen av sådan skriftlig information som ges i utvecklingsplanen Se förslag till blankett skolverket …

Arbetsgång Hur gick det ? Vart är vi ? Vart ska vi ? Hur gör vi ?

Underlag för samtal Läraren gör en bedömning som grundar sig på all tillgänglig information om elevens kunskaper i ämnet. Under kommentarer kan läraren ange förutsättningar, styrkor, skäl till otillräcklig utveckling m.m. Dessa används av läraren på utvecklingssamtalet Hur ofta gör vi dessa ? Hur gör vi på år 6-9 ?

Skolans insatser… Sammanfattning av skolans insatser för att eleven ska nå så långt som möjligt EX..Förändring av utformning, genomförande av undervisingen samt olika stödinsatser Viktigt att insatserna uttrycker skolans ansvar Allt ansvar får ej läggas på elev och vårdnadshavare (Får ej uttrycka värderingar om elevens personlighet ex. Du är ….)

Arbetsgrupp tar fram förslag En arbetsgrupp inom kvalitet och utveckling grundskolan tar nu fram ett underlag som innehåller förslag till nya kommungemensamma mallar. Underlaget kommer att diskuteras i en referensgrupp, bestående av pedagoger, skolledare, representanter från grundskolans ledning och objektsspecialister, och går sedan vidare till grundskolans ledning för beslut. Om allt går som planerat kan grundskolans ledning besluta om nya dokumentationsmallar i början av december. Planen är att mallarna ska börja användas i Edwise efter årsskiftet.