Sammanställning av uppdrag, önskemål och information efter föreningsmötet Arlandastad i april 2013 Se även minnesanteckningar från mötet.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Innehåll Bakgrund Nya Visby BBK Övergripande mål Nyheter i Visby BBK
Advertisements

På väg! GK & GDF & SGF i samverkan. Inom Svensk golf finns SGF,GDF och Klubbar. Idag sker inte ett optimalt samarbete med spelaren i centrum… Vi vill.
Välkomna till Höstkonferens Svenska Skyttesportförbundet Så här tänker vi dagen…. •Vad har hänt i processen så här långt? •Välkomna.
Hammarö GK 2012.
Svensk Idrotts Studie- och Utbildningsorganisation.
Linköpings FF Ungdom Ledarträff
Samordnare Digital agenda Västra Götalands län
Därför spelar svensken golf: Motion och hälsa 76,3% Umgänge med familj och vänner 67,6%. Gillar golf som idrott 59% Förbättra mitt spel 49,6% Personlig.
Oktober 09. Så här redovisar du: Arrangemangsuppgifter Inriktning/Syfte: Här skriver du vad ni har tagit upp på träffen Studiematerial: Kan vara någon.
Genomförandeplan för Dalarnas län inom området barn och vuxna med funktionsnedsättning (LSS) 2013 – april 2014.
Vad är ett varumärke? Mer än bara en logotype!
Ambassadörsutbildning för dig som ska prata om IdrottOnline Version: beta
Svensk Idrotts Studie- och Utbildningsorganisation.
Utvecklingsarbete Start 23 februari 2010 Janne Christoffersson SISU.
Mer flygsport till fler! Riksidrottsförbundet har av regeringen fått 500 miljoner kronor för satsningar på idrottens barn- och ungdomsverksamhet i det.
Mer idrott till fler! Riksidrottsförbundet har av regeringen fått 500 miljoner kronor för satsningar på idrottens barn- och ungdomsverksamhet i det som.
Vad handlar det om? Fotboll-, innebandy- ishockey samt bandyförbundet i Gästrikland samverkar tillsammans med Gästriklands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna.
Välkommen till årets Ordförandeseminarium 4 – 5 oktober 2014 Här möts vi som vill göra skillnad! 1.
IDROTTSLYFTET
Hur blir man världsbäst? Ledarutveckling och läget i Golfsverige 2006 Johan Kannerberg SGF Anders HammarströmSGF.
Historia och Organisation
Inledning Initiativet till värdegrundsarbetet kommer från de tio medverkande idrotter i Göteborg som började diskutera möjligheten för barn att prova flera.
Välkommen till årsmöte 2013 Svensk Tennis Väst. Dagordning Genomförande av årsmöte Gratifikationer Tack till förutvarande i styrelsen Avslutning av årsmötet.
Så hänger det ihop VISION VÄRDERINGAR MÅLBILDER
Förbundets verksamhet 2004 Handslaget ger möjligheter … … men osäkerheterna är stora –Handslagets fortsättning åren 2 – 4? –Hur stort blir stödet till.
Så hänger det ihop VISION VÄRDERINGAR MÅLBILDER
Förslag till verksamhetsplan med ekonomisk plan för 2014 RF-stämman 2011 beslutade attuppdra till RS att, efter samråd med DF, klargöra och fastställa.
Förslag till verksamhetsinriktning och ekonomiska förutsättningar för 2014 SISU-stämman 2011 beslutade attFS ges i uppdrag att i dialog arbeta fram rutiner.
Vision 2020/Danssporten vill ”På väg mot framtiden”
Föreningsutveckling – Knivsta IK Presentation - Person - Organisation: SISU, KIK Syftet med träffen? -Vad är Knivsta IK:s Verksamhetsidé? -
Workshop värdegrund USLK Klubbstugan
JH Skyttesportförbund Agenda VadTidVem Inledning/presentation 10 minJH SSF/Leif Fakta om idrottsrörelsen Sverige och i länet 30 minLeif JH.
Utvecklingskonferens Eskilstuna september 2013 Redovisning - föreningsenkät.
Utvecklingsarbete! Om vi drar åt samma håll har vi chans att nå målet! Är alla överens åt vilket håll vi ska?
Fler flickor Stockholms Bandyförbund. Stockholms Bandyförbund Vision 2016 Samtliga ungdomsklubbar har en omfattande flickverksamhet Stockholm dominerar.
Beslutsstöd i IdrottOnline en väg till en starkare idrott ? ”Siffror ljuger inte, om vi bara kan tolka dem”
Leda Avdelning Leda Kår Ditt Personliga Ledarskap
 Sedan 1956  200 st aktiva spelare i 14 lag  en förening för både pojkar och flickor Ludvika Handbollsförening.
Utbildningsplan för Arvika Volleyboll Syftet med planen fram till 2011: Att klubben alltid skall ha minst den kompetens vad gäller tränare,
Föreningskonferens Kvällens innehåll Bakgrund Idrottslyftet Idrottens stödorganisation till föreningar Er förenings utveckling.
Verksamhetsplan Idrottspolitik 1. Vara ett aktivt SDF inom Västergötlands Idrottsförbund 2. Aktivt samarbeta med Sisu idrottsutbildarna i Västergötland.
Informationsträff om Idrottslyftet 2016 – 2019 VÄLKOMMEN!
Diskussion om samgående mellan Djarfur och Vaengur Medlemsmöte
Verksamhetsplan Värdegrund Jönköpings Läns Skol Idrottsförbund skall stå för glädje, gemenskap och demokrati där alla skolidrottsföreningar.
Kick Off ungdomsserierna Barn- och ungdomsfotboll samlas under ett tak Kompisligan blir det nya namnet på barn- och ungdomsfotbollsmatcher i Sverige,
Föräldramöte SMÅ IF Fotboll Agenda; Era åsikter om bra och dåligt med SMÅ IF Fotboll Presentation SMÅ IF Fotbolls styrelse Styrelsens uppgifter Framtiden.
Vi är en förening med bred ungdomsverksamhet inom fotboll. Vi har 18 lag, 574 aktiva ungdomar, 3 seniorlag och totalt 1400 medlemmar. Det är fantaskiskt.
IF Friskis&Svettis Kalmar Verksamhetsplan
Föräldramöte Team Agenda Cuper Seriespelet Lagindelningarna, lätt och medel Nästa år nivåer Stämning /attityder Närvaro Utvecklingssamtal/teori.
Idrottslyftet År Den huvudsakliga inriktningen för Idrottslyftet År 5 är att uppmuntra barn- och ungdomsföreningar till aktiviteter och projekt.
Idrottens organisation i Sverige
Kriminalvårdens friskvårdskampanj
Idrottens organisation I Sverige
Verksamhetsplan 2009.
För enklare verksamhetsutveckling och samverkan mot en smartare välfärd SKL har, tillsammans med GR, tagit fram en digital samverkansplattform där man.
Om idrottens stödorganisationer i Västernorrland
Verksamhetsplan 2016.
V I S I O N Bättre, Starkare och Roligare Sigtuna IF Fotboll
Information om gjorda förändringar
Certifiering av fotbollsföreningar i Uppland
Så funkar svensk idrott
Svensk Idrotts Studie- och Utbildningsorganisation
Här kommer vi att titta lite på hur vi vill arrangera JSM i framtiden, då vi har upptäckt att det är väldigt få klubbar som är intresserade av att ta sig.
”Valberednings- seminarium”
Välkommen till handläggarträff!
Gevärssektionen – med skytten i centrum
Gevärssektionen – med skytten i centrum
Verksamhetshetsidé Genom samverkan och rekrytering ska vi vara ett stöd till föreningar och Svenska Volleybollförbundet så att nya och befintliga spelare,
VÄRDEGRUND/ SÄKERHET/ BEMÖTANDE
IF Friskis&Svettis Kalmar
Presentationens avskrift:

Sammanställning av uppdrag, önskemål och information efter föreningsmötet Arlandastad i april 2013 Se även minnesanteckningar från mötet

Förbundets organisation Vision för Svensk Skridsko Offensivt förbund – Attraktiva föreningar Vi är öppna och nytänkande Vi värnar om gemenskap och utveckling Erbjuder aktiviteter för alla, hela livet Vi ser framåt och är förberedda inför framtidens utmaningar och möjligheter

Information om vår organisation Information och kommunikation är lika enkelt som svårt. Här ligger ansvaret såväl på givare som mottagare. Under de senaste åren har vi centralt arbetat fram en mängd dokument kring vår organisation. Dessa dokument har gjorts tillgängliga för medlemmarna på lite olika sätt, bl a via hemsidan, Skridskonytt, förbundsmöten och mejl. Mycket av den information som efterfrågades vid föreningsmötet hittar ni på hemsidan Verksamhetsdokumentwww.skridsko.se -Organisation och arbetsstruktur -Verksamhetsinriktning -Plan för ekonomi och verksamhet -Svensk Skridskos framtid och vision Information om daglig verksamhet -Förbundsfakta -Skridskonytt -Hemsidan

Distriktsförbund (SDF) Måste vi ha 5 distriktsförbund? Detta är en fråga som vi centralt har diskuterat vid flertalet tillfällen. I årets verksamhetsplan så är just denna fråga ett av styrelsens fokusområdet. Översyn av SDF:en och dess roll. Hela verksamhetsplanen hittar ni i verksamhetsdokumentet ”Plan för ekonomi och verksamhet”

Verksamhet inom Idrott och Föreningsutveckling Funderingar över vad som sker centralt inom detta arbetsområde framkom. Man vill se tydligare mål för området idrott- och föreningsutveckling, något som föreningarna kan se. Det finns tydliga mål och verksamhetsplaner för området. Information kring arbetet har både distribuerats och publicerats under året. I Förbundsfaktabladet från november 2012 kan ni läsa mer i detalj om vad som pågår inom bl a detta område. Dokumentet hittar ni på hemsidan Detta område är väldigt brett och med 5 olika idrotter, med olika behov och önskemål så är det väldigt omfattande. Exempel på områden som hanteras här motion, ungdom, rekrytering, intern service, medlemshantering, föreningsutveckling, föreningskontakter utvecklingsfrågor, IdrottOnline, förlagsverksamhet, utbildning, information, licenser, idrottslyftet, funktionärer, Skridsko till tusen, mm Se årets verksamhetsplanen för området på nästa blad.

Verksamhetsplanen för Idrott och Föreningsutveckling Skapa en fastställd utbildningsplan för ledare och funktionärer. Ta fram utbildningsmaterial för ledare och funktionärer enligt fastställd utbildningsplan. Stödja föreningarna i deras utvecklingsarbete Ha regelbunden kontakt med föreningarna Verka för ökad verksamhet inom Idrottslyftet Verka för aktivt arbete med IdrottOnline i föreningarna, särskilt med fokus på medlemsregistrering. Ökad verksamhet riktad mot långfärd: utreda långfärdsföreningarnas behov, ta fram en handlingsplan för arbetet och implementera handlingsplanen. Analysera hur SSF kan stödja Roller Derby Verka för att anläggningarna för våra idrotter utvecklas Se över säkerhet och skyddsutrustning på våra befintliga banor Implementera Ungdomsråd Producera folder/register över sjöisbanor Undersöka potentialen i motionslopp

Utbildning I årets verksamhetsplan kan man se vilka delar inom utbildning som vi ska arbeta med. Arbetet sker i ett samarbete mellan råden för Elit och tävling och Idrotts och föreningsutveckling Vidareutveckla den långsiktiga utvecklingsplanen (LUP:en) Ta fram utbildningsplan och utbildningsmaterial för SSF:s egen utbildning för tränare baserat på LUP:en i samarbete med SISU Idrottsutbildarna. Utbilda samtliga tränare som vi anlitar för elitverksamhet Skapa en fastställd utbildningsplan för ledare och funktionärer. Ta fram utbildningsmaterial för ledare och funktionärer enligt fastställd utbildningsplan. Vi ska arbeta för att utbilda; Organisationsledare och verksamhetsledare, Tränare och funktionärer. Tills ovanstående planer och material är klara erbjuds utbilningar i: SISU:s - Plattformen SISU:s GTU – Grundtränarutbildning 1, 2 & grenspecifik SISU – Idrottes föreningslära Skridskoakademin Multiskateläger Tränarclinics Funktionärsutbildning – Se detaljerade broschyrer för respektive idrott på Skridskoskolan - Se detaljerat material på Utnyttja varandras kunskaper i föreningen/distriktet inom olika områden genom att bedriva studiecirklar och lärgrupper (i samarbete med SISU).

Tävling Under denna diskussion så enades närvarande föreningar om att en målsättning för alla under kommande säsong är: att i mycket högre grad än tidigare delta på varandras tävlingar Under diskussionerna som fördes under detta ämne engagerade många och ni kan läsa mer om detta i mötesanteckningarna. Ny tävlingsform: Att startar upp tävlingsform som drar aktiva från ungdom till veteran. 3 deltävlingar som är utspridda geografiskt och över hela säsongen där ALLA ska deltaga. Undantag för elitaktiva som deltar på ex världscuper och internationella mästerskap. 250m tävlingar, Lag-SM, Livestream och Podcast sändningar, live resultat, Stadsevent och uppvisning Läs mer i bilden med samlade önskemål och frågor

Bredd och rekrytering Viktigt att synliggöra ”Föreningarnas goda exempel” på SKRIDSKOBANAN Klasskampen (Mer information; Sundsvalls SK) Skolprojekt (Mer information; Hagaströms SK) Skridskokul (Mer information; SK Winner) ”Bökkolöpet” – alternativa tävlingsformer (Mer information; n-s-f.no) Samarbete med andra idrotter, ex bandy, cykel, ishockey Skridskoskola för vuxna Erbjuda isverksamhet till långfärdsåkare vid milda vintrar Aktivt söka upp långfärdsverksamheten vid sjöisar och områden där verksamhet bedrivs. Samarbete med långfärdsföreningar. Varje förening har i uppdrag att dela med sig av goda exempel till SSF, som i sin tur delger förslagen på Idrottslyftet Med idrottslyftet kan föreningarna erhålla ett ekonomiskt stöd för att bedriva projekt inom bredd och rekrytering. Medel kan sökas både från SSF och DF. Varje förening har i uppdrag att dela med sig av hur man använt medel från Idrottslyftet för att arbeta med bredd & rekrytering. Dessa förslag presenteras på SSF arbetar med att ta fram ett förslag på utrustningspaket för nybörjare.

Önskemål och frågor som framkom vid mötet och som bör hanteras och /eller utredas 1)Förslag till mål för föreningarna (kommer att presenteras inom kort) 2)SDF:ens roll (finns sedan tidigare i verksamhetsplanen som ett uppdrag på styrelsen) 3)Tränarutbildning 4)Utreda om alla SM-tävlingar kan arrangeras på 250 m bana. 5)Nya tävlingsform – Majortävlingar (har införts till säsongen) 6)Se över möjlighet att i framtiden skapa en egen SM helg/dag för Stafett, lagtempo och masstart. 7)Livestreaming av tävlingar, resultatrapportering live, podcast sändningar 8)Stadsevent och uppvisning, se över möjligheter att visa upp våra idrotter inne i städerna samt på andra idrotters evenemang som bandy och ishockey.