Det här arbetar vi med för att du ska kunna nå kunskapskraven

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Pedagogisk planering Åk 7 - 9
Advertisements

Nya skolan till hösten Projektarbete En personlig dator Aktivt lärande
I detta bildspel reflekterar kollegor i olika ämnen tillsammans över språkliga handlingar i klassrummet. Underlag till diskussionen är den uppgift som.
Kunskapskrav för godtagbara kunskaper i slutet av årskurs 3 – Svenska
Engelska.
Från Vasatid till Vasalopp Lpp Historia åk 5, Vasatiden
Tips och råd som hjälper dig läsa, lära och plugga
Referat En sammanfattning.
Muntliga nationella prov i svenska
Att träna Läsförståelse
Att utveckla barns förståelse med hjälp av återberättande
Begreppsschema – Krönikor
”Språk, lärande och identitetsutveckling är nära förknippade
Mål och betygskriterier
Muntligt Jag kan….
HÖRA LÄSA MÅL KURS C SKRIVA PRATA.
Formellt, skarpt och snyggt
Krönika av latinets Chronika= tid (årskrönika)
¡La Primavera ha llegado!
Vår resa till Kolmården 12/6-13. Under läsåret 2012/2013 har klass 1 arbetat med djur och natur i vår närmiljö. Vi har arbetat både med vilda djur i våra.
Övning nationella prov svenska
Det här arbetar vi med för att du ska kunna nå kunskapskraven
Ett arbetsområde om poesi
SVENSKA.
Introduktion till Sagornas Värld. V38-41
Aktivt lyssnade.
Mål som eleverna skall ha uppnått i slutet av det nionde skolåret
Att övertyga ! Disposition och mall.
Hur gör du för att förstå en text?
Hur man lär sig saker på bästa sätt!
Vad måste jag kunna? SFI kurs C.
LGR 11 Innehåll 1. Skolans värdegrund och uppdrag
Inledning och avslutning
Nationellt prov Sv – I andras ögon.
Caroline Hansson, Pilbäckskolan
Sammanställning av enkätsvar ang
Formellt, skarpt och snyggt
Genom undervisningen i svenska ska eleverna utveckla sin förmåga att formulera sig och kommunicera i tal och skrift, anpassa språket efter olika syften,
Vad måste jag kunna? SFI kurs D.
Exempel på skriftligt omdöme
Välkomna till kvällens föräldramöte i klass 2a.
.. Föräldramöte Tomtebogård Tomtebogårds vision Vi lär, samarbetar och tar ansvar för en hållbar livsstil och värld. Vi trivs och bygger framtiden.
Bedömning av text Innehåll Texten är lätt att följa och förstå. Innehållet stämmer med uppgiften och följer instruktionerna. Längden på texten är tillräcklig.
STUDIETEKNIK.
Uttala de flesta svenska språkljuden Bokstävernas namn och ljud (stora och små). Ordbilder på vanligt förekommande korta ord t.ex. jag, och, kan. Läsa.
Språkbruk och språkliga variationer i svenska Kurs 11 SA1U Susanne Schmitt Neth Lektion i svenska som andra språk Tidsåtgång 80 minuter.
Konsten att samtala och leda ett samtal. Att vara en god samtalare och lyssnare Tittar på den som talar Spinner vidare på vad andra säger Håller sig till.
SKRIVA TEXTER Vad är uppgiften? Berätta om det inte något annat! Skriv mycket! Bättre med lång text och fel än lite och rätt. Några exempel på bisatser.
7 april. Temat i årets NP: Att göra gott? Hur kan vi göra livet gott för oss själva och för andra? Ge exempel! Resonera två och två – finns det något.
3C Välkomna!. Information O Vad är 3C? O Kursplan O Planering O Individanpassning.
4 processer att behärska:
Välkommen till svenska 1
Träna svenska A och B Häfte 7 Klockan Familjen Alm s dag.
Mål v 16 Tala: Du kan delta i samtal och diskussioner om arbete och utbildning Du frågar efter andras erfarenheter. Du kan berätta om aktuella händelser.
Föräldramöte Tomtebogård
STUDIETEKNIK.
Planering november – kurs D Tema kultur
Svenska – skriva berättelser
Argumenterande tal i en np-version
Idag: Vi övar vidare på: att leda ett samtal, formulera och bemöta argument samt sammanfatta huvuddragen i vad som sagts.
Förändringar i skolan En sammanfattning av de förändringar som påverkar er föräldrar Urban Åström Förvaltningschef BoU Lars Thorin Utvecklingsledare BoU.
Utvecklingssamtal 6a vårterminen 2018
Det här arbetar vi med för att du ska kunna nå kunskapskraven
Argumenterande text.
Föräldramöte VT- 17 Välkomna!.
Kursplan för svenskundervisning för invandrare
Vad måste jag kunna? SFI kurs D.
Betyg i moderna språk nu redan i år 6
Inför NP Svenska Våren 2019.
Mål v 14 Tala: Du kan delta i samtal och diskussioner om arbete. Du frågar efter andras erfarenheter. Du kan berätta om aktuella händelser. Höra: Du förstår.
Presentationens avskrift:

Det här arbetar vi med för att du ska kunna nå kunskapskraven Målen kurs B Det här arbetar vi med för att du ska kunna nå kunskapskraven

Hörförståelse Vi arbetar med att förstå: Vardagliga samtal t ex ”Trevlig helg!” och ”Hur mår du?” Enkel information t.ex. en vägbeskrivning. Muntliga meddelanden som vi behöver i vår vardag t ex i skolan och i affären. Enkla instruktioner t.ex. hur man loggar in på en dator. När någon annan berättar om något t.ex. en resa. Enkla anpassade nyheter och göra enkla sammanfattningar av dem.

Läsförståelse Vi arbetar med att förstå: Korta och enkla texter, t ex om hur någon bor eller om händelser i vardagslivet. Förstå hur man hittar rätt information. Informationen i en enkel annons, t ex pris och öppettider. Enkla meddelanden, t ex läkar- och tandläkartid eller information från skolan Korta tydliga instruktioner i undervisningen, t ex ”kryssa för” och ”stryk under”. Att man kan läsa en text på olika sätt, t ex sammanfatta innehållet och sökläsa.

Tal och berättande Vi tränar på att: Berätta om oss själva, någon annan eller någon plats. T.ex. hemlandet eller en känd person Berätta om hur man påbörjar, fortsätter och slutar något så att andra förstår. T.ex. om något som hände förut. Ställa och besvara frågor för att hålla samtalet igång samt att göra sig förstådda med hjälp av t ex gester

Samtal Vi tränar på att: Samtala under lektionerna. Samtala om bekanta ämnen, t.ex. vädret och vad vi gjorde i helgen. Ställa frågor, t.ex. om när vi vaknar och om vad vi äter. Svara på frågor, t.ex. frågor som handlar om familjen. På olika sätt göra oss förstådda med hjälp av t ex ord och gester.

Skrivning Vi arbetar med att: Skriva enkla meddelanden, t.ex. SMS. Skriva korta texter med början, fortsättning och slut. Skriva korta texter, t.ex. om något vi själv upplevt eller om oss själva. Skriva begripliga texter både för hand och på dator/lärplatta.