Kvalitetsnivåer för Måltidsverksamheten i Lerums kommun
Måltidsverksamheten Måltidsverksamheten ska omfattas av kompetent, serviceinriktad och välutbildad personal som ser helheten i verksamheten och individens behov. Samverkan mellan olika yrkeskategorier och delaktighet med den som äter ska prägla verksamheten.
Måltiderna Alla måltider ska uppnå Livsmedelsverket riktlinjer för näringsintag. Ska anpassas till individens behov. Det ska finnas minst två alternativ att välja på vid huvudmåltiden som ska kompletteras med en salladsbuffé Alla skolor ska erbjuda frukost.
Måltidsmiljö Maten ska serveras i en lugn och trivsam miljö. Den ska vara trevligt serverad och presenterad. Individen ska vara delaktig och kunna påverka måltidssituationen.
Klimat Svinn - andelen mat som slängs, ska minska. Personalen ska utbildas i att laga klimat- och säsongsanpassad mat. Inköpen av klimatanpassade livsmedel ska öka
Närproducerad och ekologisk mat ska eftersträvas och onödiga transporter ska minimeras. Vatten i flaska ska undvikas.