Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Ni gör redan idag (1 av 3) TRANSPORTER

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Ni gör redan idag (1 av 3) TRANSPORTER"— Presentationens avskrift:

1 Ni gör redan idag (1 av 3) TRANSPORTER
Vi deltar i Cykelutmaningen maj-sept. Vi deltar i Trafikkontorets kampanjvecka ”Utmaningen – till jobbet utan bil” i september anmälde sig 447 personer. Vi har tjänstecyklar och låsbara cykelgarage. Vi kör miljöbil, men vill öka andelen miljöbränsle som vi tankar. Gatubolaget erbjuder genomgång av hur man tankar gasbil. FÖRSKOLA - SKOLA Vi använder Natur & miljöpärmen för elever i år 4-6. Vi deltar i Skolornas vårstädning. Vi är med i Grön Flagg, Håll Sverige Rents miljöutmärkelse för förskola-gymnasium. Brämareg fsk, Övre Halleg förskola har fått Grön Flagg. Kärrdalsskolan, Bräckeskolan och SDF-huset har blivit miljödiplomerade.

2 Ni gör redan idag (2 av 3) El-EFFEKTIVISERING
Vi har satt upp ”Glöm ej släcka-ljuset”-skyltar – beställ gratis av miljösamordnaren Låna el-mätare av miljösamordnaren Vi stänger av datorn när vi går hem, även den lilla lysknappen på bildskärmen. Uppdateringar i systemet görs när man startar datorn, så även av det skälet är det viktigt att stänga av datorn helt. AVFALL Vi sorterar ut det komposterbara (= lägre kostnad för de kärl vi slänger blandade sopor i). Vi källsorterar Wellpapp och förpackningar av Plast, Kartong, Metall Vi har en rutin för att ta hand om Farligt Avfall.

3 Ni gör redan idag (3 av 3) EKOLOGISKA LIVSMEDEL
Vi köper ekologiska och/eller Rättvisemärkta livsmedel. Vi konterar de ekologiska livsmedlen på rätt konto, dvs Det är mätetalet som Göteborgs Stad använder. MILJÖOMBUD 33 verksamheter har utsett miljöombud (vad jag vet), men målet är att alla verksamheter ska ha utsett miljöombud senast 2011. MILJÖUTBILDNING Vi går på miljöutbildning när vi får erbjudanden. På Ekocentrum, information för miljöombud på Miljöförvalt-ningen eller av miljösamordnaren t ex.


Ladda ner ppt "Ni gör redan idag (1 av 3) TRANSPORTER"

Liknande presentationer


Google-annonser