Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Profildokument Uddens förskola rev. Aug 2017

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Profildokument Uddens förskola rev. Aug 2017"— Presentationens avskrift:

1 Profildokument Uddens förskola rev. Aug 2017

2 Genus Mål: Vi vill att alla barn ska få samma möjligheter i livet, samt vara stolta och trygga som individer. Hur gör vi för att uppnå detta? Vi arbetar med oss själva, våra värderingar och vårt förhållningssätt. Vi värderar och uppmuntrar empatiska handlingar lika hos alla barn, likväl som självständiga handlingar. Vi ser varje barn som en unik individ. Hur ser vi det på barnen? Barnen leker i blandade grupper. Alla barn använder lokalerna lika mycket. Barnen leker lekar och nyttjar allt material. Barnen väljer aktivitet efter sitt intresse. Barnen kan säga nej och stå upp för sina åsikter.

3 Hälsa Mål: Vi vill att alla barn har en positiv inställning till kost och fysisk aktivitet. Vi vill att alla barn vågar smaka på nya maträtter. Hur gör vi för att uppnå detta? Maten tillagas på förskolan av kostkunnig personal, från råvara till färdig maträtt. Råvarorna är varierade och vi erbjuder olika sorters grönsaker utifrån tillgång och avtal. Vi har minskat socker - och saltanvändningen och tillhandahåller nyttiga mellanmål – enligt livsmedelsverkets rekommendationer. Våra 5-åringar medverkar i matlagning, iklädda skyddskläder i barnstorlek. Till soppan bjuds hembakt bröd varje vecka. Alla barn vilar efter lunchen. Vi är ute minst en gång per dag, oftast 2 gånger. Vi nyttjar gårdens möjligheter till fysiska aktiviteter samt går på skogsutflykter, vilket också ökar gruppsammanhållningen. Hur ser vi det på barnen? Barnen tycker att det är roligt att röra sig både ute och inne. Barnen vågar sig på även nya smaker. Barnen orkar leka kreativt och tillsammans.

4 Hållbar framtid Mål: Vi vill att alla barn får förståelse för sin egen del i kretsloppet. Vi vill att alla barn får framtidstro och förstår att deras insatser har betydelse för en hållbar framtid. Hur gör vi för att uppnå detta? Vi fortsätter att jobba med och för Grön Flagg. Vi komposterar och källsorterar, använder kompostjorden till planteringar. Vi sår, planterar och skördar. Vi använder tygblöjor till viss del, samt tygtvättlappar, som vi tvättar i miljövänligt tvättmedel. Vi undviker engångsartiklar. Vi planterar träd i Vi-skogen som ”födelsedagsfirande”. Vi vistas ute dagligen och är barnens medforskare. Vid inköp övergår vi successivt till närproducerade och ekologiska varor som ryms inom kommunens avtal. De flesta måltider tillagas på förskolan av rena råvaror. Vi har höns och barnen är delaktiga i skötseln – ett litet kretslopp. Vi för en ständig dialog om vår miljö. Vi fortsätter att utveckla utemiljön. När vi inhandlar lekmaterial, försöker vi hitta material som inte innehåller giftiga kemikalier. Hur ser vi det på barnen? Barnen källsorterar. Barnen är varsamma om djur och natur. Barnen är med och planterar och skördar. Barnen utforskar kompostjorden. Barnen använder och utforskar vattenrännan. Barnen visar intresse för hönsen. 


Ladda ner ppt "Profildokument Uddens förskola rev. Aug 2017"

Liknande presentationer


Google-annonser