Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Den hållbara skolan! Klass 8D Stavsborgsskolan.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Den hållbara skolan! Klass 8D Stavsborgsskolan."— Presentationens avskrift:

1 Den hållbara skolan! Klass 8D Stavsborgsskolan

2 Våra fem viktiga prioriteringar
Energi Byggnad Inköp Återvinning Undervisning

3 Energi Värme Varmvatten Elektricitet
Skolan är byggd med passivhusteknik. Då behövs ingen värmeanläggning till skolan. Varmvatten Våran skola har solfångare till att värma upp vattnet Elektricitet Vi valde att använda vattenkraft för att täcka användningen av elektricitet.

4 Byggnad Isolering Passivhus Ventilation Fönster Två våningar
Vi valde att använda Passivhus, som är ett bra alternativ till byggteknik. Fönster Vi kommer ha stora fönster mot syd och inga fönster mot norr. De fönster som finns kommer att vara energifönster. Isolering Om vi har en bra isolering, så behöver vi bra ventilation Ventilation Ventilationen måste fungera optimalt och då har vi valt att använda värmeväxlare som ventilationsteknik (den använder 70% av värmen i luften). Två våningar Att ha två våningar gör att värmen stiger uppåt och man behöver inte lika mycket energi till uppvärmning.

5 Inköp Mat Arbetsmaterial Ekologisk, närproducerad och vegetarisk mat
tycker vi är viktigt att det finns i våran skola. Eftersom vegetarisk mat ligger längre ner i näringskedjan är det mer energisparande. Arbetsmaterial Vårat mål med allt material som används av elever och lärare är att man kan återanvända så mycket som möjligt. Detta gör att man hjälper miljön och skolan att spara pengar.

6 Återvinning Det kommer finnas en källsortering utanför skolan där allting kommer källsorteras. Sedan kommer det skickas vidare till en återvinningscentral. Det kommer också finnas en kompost utanför skolan där all mat kommer komposteras. Det kommer finnas en låda i varje klassrum där man kan lägga papper som ska återvinnas.

7 Undervisning För att elever ska få en uppfattning om hur man kan påverka miljön, tycker vi att det är viktigt att man får undervisning om det i skolan. Skolan ska ha projekt om klimat och miljö, där eleverna får fördjupningsområden. I undervisningen ingår det även att alla elever och lärare ska få gratis busskort, så att alla kan åka kommunalt. Det är en transporterings- möjlighet som inte släpper ut så mycket koldioxid.

8 Slutsats Vår skola ska vara så hållbar som möjligt och skolan ska vara ett bra föredöme för alla andra skolor som byggs. Skolan kommer kosta väldigt mycket pengar att bygga upp, men det lönar sig i längden för ekonomin och miljön. Våran skola är en bra skola för miljön, ekonomin och utbildningen.


Ladda ner ppt "Den hållbara skolan! Klass 8D Stavsborgsskolan."

Liknande presentationer


Google-annonser