Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Vad gör vi idag? Lek 3 Vad händer idag och varför?

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Vad gör vi idag? Lek 3 Vad händer idag och varför?"— Presentationens avskrift:

1 Vad gör vi idag? Lek 3 Vad händer idag och varför?
Vad menas med miljömärken? VlGW8&t=5s Miljömärknings guide hallbarhet/handla- hallbart/markningsguiden/

2 Du ska lära dig om några olika miljömärken, ekologiska fotavtryck, virtuellt vatten mm.
Hur? Genom att svara på instuderingsfrågorna i det häfte som du får samt göra en mindre undersökning på ngn av våra affärer. Sedan kommer ett muntligt förhör att hållas lektion 4 .

3 Syfte med uppgiften: värdera val och handlingar i hemmet och som konsument samt utifrån perspektivet hållbar utveckling. Centrala innehållet: Miljö och livsstil Hur livsmedel och andra varor produceras och transporteras och hur de påverkar miljö och hälsa. Hur man kan hushålla med och ta vara på livsmedel och andra förbrukningsvaror i hemmet. Kunskapskrav för betyget E i slutet av årskurs 9 Eleven kan föra enkla och till viss del underbyggda resonemang kring konsekvenser av olika konsumtionsval och handlingar i hemmet utifrån frågor som rör en hållbar social, ekonomisk och ekologisk utveckling.

4

5

6 Produktion och transport av mat och andra varor.
Du ska söka information om några varor: Ris, pasta, matvete, apelsiner, äpple (2 sorter), bananer, nötkött, kyckling och såpa. Välj 5 st Livsmedel/vara Produktionssätt /land Transportsätt och sträcka Annan miljöpåverkan


Ladda ner ppt "Vad gör vi idag? Lek 3 Vad händer idag och varför?"

Liknande presentationer


Google-annonser